Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

sâmbătă, 1 februarie 2020

Sâmbătă și cumpărături

         Pot să mă laud? Pot? Bineînțeles că pot!!! Cine mă poate opri? :)))
         Am avut una dintre cele mai liniștite zile de sâmbătă!!! Știu că pare ciudat, dar, odată cu trecerea anilor, îmi doresc liniște și zile liniștite. Azi a fost una din acele zile. M-am trezit târziu, am băut cafeaua parte în bucătărie, parte în balcon, citind, înconjurată de flori și de cântec de păsărele. Sărmanele flori și bietele păsărele nu știu ca suntem încă în februarie. Ele cred că e primăvară deja... așa vesele sunt.
         Pe la ora prânzului, mi-am luat lista de cumpărături, cardul 😛 și sacoșa și am pornit-o spre Lidl. Pe jos. Nici nu m-am uitat către mașină. 😂😂 Prefer să merg pe jos, tocmai să nu pot lua prea multe produse, pentru că nu le pot căra și pentru mișcare pe propriile-mi picioare. La întoarcere am trecut prin piață. Cu totul plimbarea a durat cam 45 de minute.
          Când am ajuns acasă, m-am reinstalat în balcon, să citesc. M-a prins rău cartea de acum :))) Prefer să citesc în balcon pentru că am soare până la o oră mai târzie și ador băile de soare. Când a plecat soarele, m-am mutat la cratiță, să-mi pregătesc mâncare pentru câteva zile. Pentru inspirație vă spun că am făcut salată de vinete cu maioneză, piept de pui cu legume mexicane, ciorbă de cartofi și plăcintă cu mere. Dacă vi se pare multă mâncare, fac precizarea că gătesc în cantități mici. :) Am început să fac un meniu săptămânal și să mă și țin de el. Astfel, vineri seara, fac inventarul prin cămara/frigider/congelator și alcătuiesc meniul. Dacă am timp, fac și lista de cumpărături. Dacă nu, o fac sâmbătă dimineață. Sper să nu abandonez curând ideea, pentru că am observat că astfel organizată, nu mai arunc deloc mâncare și nici bani. 
         După ce am terminat mâncarea, a urmat un duș dintr-ăla cu mască de păr, cu depilări, cu creme întinse, mască de față, manichiură și pedichiură. Recunosc că ar fi fost bun și un masaj dar deja sunt pretențioasă. 😂😂😂
          Acum, uitându-mă în urmă la ziua de azi, pare că am pierdut timpul aiurea, dar nu. Este timp pentru mine și orice moment dedicat mie, nu este pierdut. 
         Pentru că am vorbit de cumpărături și pentru că mi-am amintit să fac poze, haideți să vi le și arăt. Așa arăta lista mea, la prima oră: pere, clementine, ardei, ciuperci, înghețată americană (e săptămâna americană la Lidl), iaurt, brânză cu smântână Făgăraș, pizza vegană, burger din pește și flori. Recunosc că obișnuiesc să consult și revista Lidl atunci când fac meniul săptămânal, dar veți vedea că lista nu e chiar ”bătută în cuie”.

        Pentru început, două măști pentru față, șervețel, la 3,99lei/buc. Nu știu cum sunt, încă nu le-am folosit. Le-am cumpărat pentru că se pare că au acid hialuronic. Biscuiții Antonia au fost 10 buc la 0,39 lei/buc, rondele din orez cu ciocolată neagră - 4,99lei (cică sunt Bio), ciocolată neagră Schogetten - 2,99lei, iaurt grecesc -3,19lei, brânză Făgăraș -2,99lei, mozzarella -3,49 lei.
         Ceapă verde - 1,99lei, pizza vegană - 5,99lei (e de încercare, nu am mai luat), amestec de legume, mexican -2,59lei, burger din pește -5,99lei (și ăsta e tot în probe 😂😂😂)
         Ciuperci 500g- 5,99lei, ardei -6lei, mineole -5,75lei, pere - 5,35lei
         De la piață, am luat mere, de 6 lei. Prețul unui kg era de 2,5 lei.
         După cum vedeți, lista nu a fost ”bătută în cuie” :))) Am renunțat la înghețata americană din cauză de prea mult zahăr. Și iaurturile americane au picat de pe listă, tot din cauza zaharului. Sunt tare bune, le știu, le-am mai cumpărat, le-am trecut pe listă dar am renunțat la raft. Biscuiții Antonia sunt pentru mama, cerere specială prin telefon :))) 
          Am văzut astăzi, la Lidl, seturi de doi săculeți reutilizabili, pentru fructe sau legume. Am fost tentată să cumpăr, dar prețul mi s-a părut cam mare. Undeva pe la 5 lei, deci 2,5lei/săculeț. Mi se pare că se profită de dorința de a avea mai puține gunoaie. Probabil până la urmă, voi cumpăra, dacă sunt făcuți din materiale naturale. Din păcate, nu știu de ce, nu am stat să citesc eticheta. Sper să nu fie făcuți tot din plastic... 
           Voi cum v-ați petrecut ziua de sâmbătă? Ce mai faceți de mâncare? Ați cumpărat săculeți reutilizabili, pentru legume și fructe? Lăsați mesaj în comentarii! 

6 comentarii:

Cristina DRagomir spunea...

de unde sa luam saculeti reutilizabili pentru fructe si legume? suna bine, ca pe mine ma doare inima cand arunc pungile alea, ca le si innoada istetii care le cantaresc, de nu le poti desface.

cristina spunea...

sambata la mine e zi de curatat casa, caci toata saptamana nu misc aproape nici un deget. ajung pe la 19.00 acasa, pana mananc, pana ma odihnesc, pana ma mai misc aiurea prin casa, s-a facut ora de somn, deci cand sa mai dai cu aspiratorul etc?
cu gatitul - tot sambata.
duminica e zi de relaxare, mai o cumparatura, mai o vizita, inainte mergeam si la biserica.

ce-am gatit? acum salata de vinete cu ceapa si ciorba de pui.

o femeie spunea...

Te incurajez sa continui oe drumul asta, de vreo 8 ani sunt cu meniul scris si lista de cumparaturi - asa am ajuns sa merg o data pe sapt la cumparaturi, sa nu mai arunc aiurea si sa salvez bani (buget redus pe la jumate, daca nu mai mult), si devenit mai sanatos - poate cel mai important cu meniul vizual, am adus mai mult legume crude in viata noastra.
Cu problema mancarii rezolvate, imi ramane liniste in cap si piticii "ce mancam azi" tac, asa ca am si initiative pt ingrijit eu.

Asa ca sapt asta in meniu am:
- supa de peste (cu scoici si creveti si peste) - o amintire din vacanta din Spania
- am fiert fasolica ce va deveni fie o zama de fasole, fie o mancare de fasole
- avem salate de varza, multe radacinoase
- am vazut ca mai mai am sfecla rosie murata (cruda) si varza kimchi, deci mancarurile de sapt asta vor veni sa termin muraturile si sa fac alta runda
- fasolica fiarta in frigider + cartofii dulci fierti in frigider vor veni cu resturi + ceva salate pt pachete.
- clatite ieri
- orez cu lapte sau cartofi la cuptor cu rozmarin si salata de varza cu morcov ras sunt in plan la cine rapide la sf saptamanii.

CCristinaC spunea...

Cristina Dragomir, găsești săculeți la Lidl, Mega și Kaufland. Ideea este ca sunt din poliester care, tot un plastic este.
Eu am vorbit cu mama și, dacă nu mai găsim în casă vreo bucata de pânză ori perdea, vom cumpăra material și vom face noi săculeții. Asa mai scoatem și mașina de cusut dintre păienjeni și avem încă un proiect împreună :)

CCristinaC spunea...

Cristina, mi-ai făcut pofta cu ciorba de pui. :)
La mine, curățenia de suprafață o face mama. Dacă e de profunzime, facem împreună sau numai eu. Oricum, la noi, curățenia se face o dată/săptămână, cu excepția băii, unde cada, chiuveta și wc-ul se spală din două în două zile. În perioadele în care mama e plecată în vacanțe, fac curat câte puțin în fiecare zi. Dimineața sau seara. Am ceva timp. Sâmbăta doar definitivez, dacă mai am timp sau chef. Dacă nu, pot trăi și cu praful pe mobilă. Îmi ajung anii în care am fost Madam Scamă și în care mi-am stricat genunchii periind covoare. :)))

CCristinaC spunea...

Femeie draga, am furat ideea de cartofi la cuptor, cu rozmarin. O trec pentru meniul de săptămâna viitoare. Zeama de fasole o țin pentru când ajunge Domnul B, acasă. :))) M-a anunțat că vrea ciorbă de fasole și urzici cu mămăligă. Să caut niște urzici uscate... cele proaspete nu au ieșit, încă.
Într-adevăr, te scapă de mult chin, meniul săptămânal. Nu credeam că mă voi descurca vreodată cu el, dar uite că m-am înșelat :)