Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

marți, 11 februarie 2020

Altă păturică croșetată

          Dacă e vreun obiect pe care l-am croșetat de multe ori în viața mea, atunci obiectul se numește ”păturică croșetată”. Nu a fost copil care să vină în familie sau prietene care să aibă un bebe și să nu primească o păturică croșetată. 
        Astfel, la Crăciun, în familia extinsă, respectiv din partea domnului B, o păpușă de fetiță a primit o păturică alb cu roz. Bineînțeles că am stat cu frica în sân până la nașterea micuței, pentru că nu ar fi fost prima dată când aș fi făcut pătură pentru o fetiță care la naștere s-a dovedit a fi băiețel :))) 
            Păturica a fost lucrată din fir special pentru bebe, care s-ar fi lucrat cu croșeta nr. 3,5 dar am folosit nr.4. Diagrama  o vedeți în ultima poză.



Voi obișnuiți să croșetați? Dacă da, ce croșetați? Lăsați mesaj în comentarii!

7 comentarii:

Cristina DRagomir spunea...

Foarte faina este, numai rabdare sa ai sa faci asa ceva. Cam in cat timp este gata? Acum cativa ani si mie imi placea sa mai cos si crosetez cate ceva. Acum...

O femeie spunea...

vine un bebe in apropierea mea asa ca ideea ta de cadou e minunata!
Ia zi, ce dimensiuni le faci?

CCristinaC spunea...

Cristina, nu pot sa-ti dau un timp, pentru ca lucrez doar când reușesc sa mai vad câte un film sau ceva pe youtube. Mă uit la film și dau din mâini. Sunt seri în care nu ating firele...

CCristinaC spunea...

Draga femeie, păturica din poză a ieșit de 75/85. Depinde de model, dar nu am făcut mai mică de 70/70. Să ai spor!

o femeie spunea...

ma apuc de cautat fire si zic :*

Anonim spunea...

Ei, uite, mă gândeam eu că nu e iarna iarnă dacă nu „ștricănește” careva ceva - și am avut dreptate! Bine, nu mă refer la „restu' lumii” că știm cu toții că fetele harnice de pe ravelry mereu au ceva pe ac(e)!
E foarte frumoasă păturica, la fel cu alte lucruri pe care le-am văzut aici la tine pe blog de-a lungul timpului (te citesc de mulți ani, rar scriu comm, nu prea am timp, de ex. azi am fost prin câmpul muncii de pe la 9 dimineața până pe la 7,30 seara dar cine crede, cui îi pasă; ei na, nu intru în detalii că nimeni nu vrea să știe. În fine, să lăsăm asta). Eu lucrez cam de toate: tricotat, croșetat, cusut, alte năzbâtii, ce apuc sau ce-i musai și urgent, după caz. Tu întrebi doar despre croșetat de data asta; am în lucru următoarele: 1.un fel de fular, o să fie gata pt. iarna aviatoare că în aceasta de (nu prea)este nu am timp de el, 2.o eșarfă în triunghi mare, din mohair și 3.o vestă din 50% lână+50% acril, e un fir buclat, lucrez cu niște ochiuri cam mari dar dacă așa am început-o așa o să fie, bună doar vara sau iarna numai peste bluze groase în culori contrastante, vesta e turcoaz. Despre lucruri terminate cât de cât recent și purtate deja: o eșarfă cam uriașă în triunghi din fir de mătase, tot cu ochiuri mari-XXXL cum ar veni, că altcumva n-o mai terminam în veci, o eșarfă dreptunghiulară L=170 cm, l=80 cm, cu ochiuri mari, se poartă în toate felurile, înfășurată pe corp, vara/iarna, îndoită devine fular. Am mai croșetat ca să repar, nu de alta, marginea unor sacoșe din rafie, am lucrat la absolut fiecare fir de rafie, inclusiv la alea de 2 milimetri, am dat înconjurul de 4-5 ori ca să nu se mai destrame marginea aia de sus a plaselor. Le-am salvat cum ar veni, una e la părinți restul sunt la noi, am lucrat pe tren, pe microbus, în săli de așteptare la spital și la dentist. Mai am de reparat 2 folosite și încă 4 noi-nouțe pe care le-am cumpărat ieri și nu au deloc tiv la partea de sus. Poate pe astea le-oi coase la mașină și le-oi lipi/sigila cu pistolul cu silicon cald, da' chiar, bunaă idee! Și am mai croșetat vreo 30 de șiraguri de mărgeluțe și mai am claie grămadă de lucru pe latura asta dar nu-mi fac timp că aia e, întâi tre' să le înșir, numărate, dichisite așa-și-așa și abia apoi vine partea ușoară cu croșetarea.
Dar am scris ceva, se vede că am muncit azi cu sporuc(=not) că mi-a rămas elanul la scris de pare că se scriu singure literele astea. Scuze că ți-am monopolizat spațiul pe blog (mai bine scriam la mine dar na, am hotărât în 2013 că nu mai scriu dar nu am hotărât și până când așa că nici la scris nu mă apuc acu-șa, poate mai încolo niște anișori).

CCristinaC spunea...

Tiiii... ce de mai lucrezi!!! Mă faci de rușine :)))
Eu mai am în lucru acum, o față de pui de pernă, tricotată cu torsade. După, am la rând niște săculeți din pânză pentru legume și fructe, iar mai apoi trec din nou la păturici că mai sosesc ceva copilași :)