Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

miercuri, 7 noiembrie 2018

Decorațiuni de toamna :)

          Cumva, pe repede înainte, până nu se termină și toamna, să vă arăt și decorațiunile mele de toamnă. Sunt una dintre femeile care își decorează casa în funcție de anotimp și zău că îmi place :) 
            Colțișorul de toamnă a fost decorat cu dovleci și frunze, în special. 
           Am luat doi dovleci de forme diferite, am vopsit unul mov cu dungi aurii si unul alb, cu buline colorate. Am folosit vopsea acrilica, iar pentru sclipici, doar glitter cu aracet. :) Pentru ca nu știam cum să fac bulinele colorate și pentru ca nu am alte ustensile pentru pictură, în afara de o pensulă, am tăiat dintr-un burete de vase, o bucată rotundă, pe care am înmuiat-o în vopsea și am aplicat pe dovleac.
          Am pus dovleacul mov pe un platou cu frunze, l-am înconjurat cu nuci și ceva mere, care, de fapt, sunt lumânări.
          Dovleacul alb, l-am pus tot pe un pat de frunze, dar cocoțat pe o oală de lut, din cea pentru sarmale (cică)  Iată:


          Alături de ele, am mai pus un mic cos cu frunze și un dovleac din pânză, umplut cu lavanda, și un fel de palet în miniatură, din lemn, pe care am așezat un aranjament cumpărat din magazin, cu ani în urmă

          Si arată cam așa:
          Dovleacul cu bube dulci (asa l-am poreclit pe cel alb) l-am pus lângă corpul de mobilă, pe jos... :)
            Voi va decorați casa, in funcție de anotimp/eveniment? Eu mă pregătesc deja pentru Crăciun :)

4 comentarii:

ariadne spunea...

Pentru c-ai intrebat la finalul articolului ... Nu decorez casa in functie de anotimp, pentru mine ar fi cam o corvoada sa sterg decoratiunile de praf, sa le strang cand se termina perioada, apoi sa fac altele pentru ceea ce urmeaza. Doar la Craciun fac bradul.
Dar important e ca fiecare om sa se simta bine acasa la el, sa aiba o atmosfera placuta pentru el, acasa sa fie culcusul in care-si odihneste trupul si sufletul. Deci daca tie-ti fac bine aceste decoratiuni, e foarte bine asa.

CCristinaC spunea...

Într-adevăr, e putin de muncă la sters praful de pe decorațiuni, dar prefer să fac asta si sa imi pun amprenta pe fiecare coridor al casei. În plus, am o imaginație "zburdalnica" si care cere să fie pusă la treaba. 😂😂

Cristina spunea...

Prima idee de decor, cea cu dovleacul cu auriu, cu mere si nuci, imi place cel mai mult. Foarte tare ideea unor decoratiuni din chestii naturale si chiar de mancat. Pentru iarna ce propui?

CCristinaC spunea...

Cristina, pentru iarna, deocamdata, imi propun un inventar al decoratiunilor cu o mare donatie :) Sper sa reusesc sa fac asta cat de curand, ca dupa, incepand cu 1 decembrie, sa aranjez cumva si casa. Nu am niciodata un plan. Incep si vad ce iese :)