Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 31 ianuarie 2016

Schimbare

          Ioi, mai dragilor, cum mai trece timpul asta... Parca ieri va ziceam ce "bine" imi merge la serviciu :))) M-au prins intamplarile in valtoarea lor si nu mi-am dat seama cum au trecut zilele. Ce credeti voi ca am mai facut? Sunt convinsa ca nu ghiciti. :))) Mi-am schimbat statutul de la secretara intr-un birou notarial, in persoana fara job. Dap, sunt acasa, in pauza. Nu am mai suportat felul in care noi, angajatii, eram tratati, si am rispostat. A ajuns "draga" mea sefa se se ia direct de mine si am luat atitudine. Nu poti sa fii nestimtita, madam, cu mine, si sa nu auzi ceea ce am de zis. Faptul ca sunt rabdatoare, indulgenta, optimista si cu zambetul pe buze tot timpul nu inseamna ca nu pot sa-ti intorc jignirile si energiile negative pe care le-ai trimis spre mine tot timpul. :) Asadar eu sunt in pauza pana la 1 martie, ea nu are cu cine sa lucreze actele si nu poate angaja, pentru ca plecarea mea s-a facut cu somaj. Singurul meu inconvenient e reducerea financiara, dar nu-i nimic, trecem si peste asta. Nu e dracul chiar atat de negru. :) In schimb ma regasesc, ma odihnesc, imi fac ordine in lucruri si in minte. Am agenda mai incarcata decat daca as fi fost la serviciu. :))) Nu stiu cum reusesc...
          In saptamana care urmeaza am de umblat dupa adeverinte de vechime de la biroul din Topoloveni, trebuie sa iau ultimul rand de numere rosii pentru Gargarita, ca mi-au expirat joi, apoi sa fac programarea la RAR. Pana la 1 martie trebuie sa inscriu masina definitiv. Noul meu job depinde de naveta cu masina proprie. Nu exista mijloc de transport in comun pana acolo. Asadar, Gargarita si cu mine vom fi cele mai bune prietene :)))
          Uitandu-ma in urma, la ultimele zece zile, imi dau seama ca, faptul ca am plecat din "notariatul iadului" e cel mai bun lucru care mi se putea intampla. Daca in primele doua zile mi s-a parut aiurea sa nu fiu pe fuga dimineata, acum resuesc sa imi incep ziua lenevind si citind pe net, in pat in prima ora, apoi gasesc micul dejun gata preparat si beau cafeaua in tihna, consultandu-mi agenda, vorbind la telefon, citind iar tot felul de chestii pe net sau pur si simplu citind o carte in balcon, in bataia razelor soarelui. Ador sa citesc in balcon, asa ca ma voi bucura de asta, cat de mult pot :) Am crosetat,m-am mai jucat cu margelele, ceva craft...  Daca se va usca putin pamantul, voi face calatorii scurte pe dealul ce margineste orasul. Am nevoie de miscare in aer, la soare :)
          Nu militez pentru o viata fara job dar va indemn sa va bucurati, ori de cate ori puteti,  de tot ce va inconjoara, de liniste si de lucrurile marunte. Nu suntem trimisi pe lumea asta doar sa facem bani sub orice forma, ci sa-i facem cu demnitate si sa-i cheltuim cu mintea in creier, fara prietenul Alzheimer si fara un atac cerebral. Daca va fi asa cum se prevede si, la varsta pensionarii mele, nu va mai avea cine sa plateasca pentru pensia mea, prefer sa am mintea limpede si sa pot lucra pana mor. Nu vreau sa ajung o leguma din cauza unor oameni care nu stiu ce inseamna sa fii om.Nu vreau sa imi irosesc viata din cauza unora care nu stiu sa si-o traiasca frumos pe a lor. :)
         Ma opresc aici, altfel incep sa-i concurez pe marii filosofi :))) V-am pus la zi cu stirile, voi incepe sa pun si poze cu ce am lucrat :)
          Sa aveti o saptamana urmatoare plina de voie buna, de cantece vesele, de zambete, de mici bucurii si de mari iubiri!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Sa ai o saptamina minunata ! asa cum esti tu . Esti puternica si lucrurile se vor rezolva .
rodica

@irina_sweet_home spunea...

cate o pauza de serviciu prinde bine din cand in cand!iti doresc s-o savurezi pe indelete :)

simf spunea...

ai luat o pauza. super! bucura-te de ea, acum cat inca e. si fii aroganta, fa ce si cand iti place! :)

Ana-Maria spunea...

Cristina , nu pot decat sa te aplaud si sa te felicit! Ma bucur ca ai reusit sa iei o asa decizie si sunt impresionata , sincer! As vrea sa am si ej curajul tau. Deocamdata nu imi permit un astfel de curaj , din pacate!
Iti doresc sa ai spor in tot ceea ce trebuie sa faci si mult succes in continuare!

CCristinaC spunea...

Doamnelor,va multumesc frumos pentru incurajari! Stiu ca m-am aruncat cu capul inainte, dar imi place al naibii de mult, ideea de schimbare ... :)))

o femeie spunea...

Bucura-te de pauza! chiar daca sunt mai putini bani vezi cum poti reduce la cheltuieli (nu mai ai drum, pachet la munca, poti face cumparaturile mai strans calculat si urmari solduri si gati de la zero, poti face ordine si disciplina acolo unde nu ai facut de ani, valorifica cele cateva zile prin mici comisioane etc etc)