Tot din categoria "Ce gospodina sint dar mi-au murit laudatorii" va prezint cea mai recenta realizare:
Ketchup Firicel.
De ce se cheama asa? Pentru ca reteta o am de la draga de Firicel si suna cam asa:
8 kg.rosii,10 gogosari,8 cepe potrivite,3 capatani usturoi,2-3 ardei iuti(piscosi sau cum vreti sa le spuneti), 3 bucati telina(cu frunze cu tot),3-4 bucati cuisoare
Se pun la fiert toate legumele si cand sunt bine fierte se dau prin separatorul de coji si seminte.Se obtine un sos caruia i se adauga :
200 g. zahar, 250 ml. otet, 2-3 foi de dafin, o lingura piper macinat, 3 linguri sare pt.muraturi
Se mai fierbe totul inca 30 minute dupa care se pune in sticle si infasurate in paturi.
Se pun la fiert toate legumele si cand sunt bine fierte se dau prin separatorul de coji si seminte.Se obtine un sos caruia i se adauga :
200 g. zahar, 250 ml. otet, 2-3 foi de dafin, o lingura piper macinat, 3 linguri sare pt.muraturi
Se mai fierbe totul inca 30 minute dupa care se pune in sticle si infasurate in paturi.
Ei bine, eu am schimbat putin si am facut intr-o zi sucul de rosii si am fiert restul de legume a doua zi. Nu am pus toate frunzele de telina (pentru ca am o problema cu leguma asta), si nu am dat legumele fierte prin separatorul de semnte, ci le-am facut terci in blender. Nu are seminte pentru ca rosiile le-am dat prin separator inainte de a le fierbe. Are un gust delicios.
Incercati si voi. Este foarte bun. Merita.
5 comentarii:
Bravo,Cristina!O sa incerc si eu reteta !Multumesc!La amandoua!
Ela, poti sa faci reteta cu incredere. Este un ketchup delicios. Spor la treaba!
Pare... demential! Felicitati!
Reteta o las pentru anii cand voi avea gradina si rosii din belsug!
Cristina, si eu mi-am notat ieri reteta de la Firicel in ideea sa o incerc zilele urmatoare. Mi s-a parut interesanta,iar acum am si confirmarea ta, timp sa am.
Aurelia, daca poti, data fiind starea ta, profita de pretul mic al rosiilor. :)
Violeta, spor la treaba! Merita efortul. :)
Trimiteți un comentariu