Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 3 iulie 2022

Despre băutura vegetală Alpro

     Iar am primit de la Buzzstore, o băutură vegetală spre a fi încercată. De data asta, băutura vegetală pe bază de ovăz Alpro. O cutie cu 1,8% grăsime și una cu 3,5%. Ce mi-a plăcut e că cei de la Alpro încearcă să ne învețe că băutura pe bază de plante nu e lapte și au lansat campania ”Shhh...This is not milk”. Au înțeles și ei că ovăzul nu are sâni :)))


    Compoziția pare destul de curată, mai puțin uleiul de floarea soarelui. Vă explic mai jos, ce și cum 

    Prima rețetă unde am înlocuit laptele cu băutura vegetală de 1,8 grăsime, a fost frappe-ul zilnic. E vară, bem frappe :))) E belea!!! Juri că ai lapte de vacă în rețetă. Dacă nu știi, nu faci diferența.

                        
    Cea de-a doua rețetă, unde am folosit băutura vegetală de 3,5 grăsime, a fost griș cu lapte. Din start, s-a văzut diferența de culoare. Gustul e diferit. Se simte uleiul, pus, probabil, pentru a da procentajul de grăsime. Poate dacă as fi folosit băutura cu 1,8, nu aș fi simțit uleiul.  Prin urmare, gustul nu e rău, dar e diferit. Desertul nu a rămas nemâncat :))) 


    Mă bucur că cei de la Alpro au grijă să înțelegem că avem de-a face cu băuturi vegetale, că folosesc ingrediente curate, fără zahar și au produse variate, pentru gusturi diferite. Eu voi cumpăra produsul ăsta, cel de 1,8 grăsime, cu siguranță. 

    Voi ați cumpărat vreo băutură vegetală de la Alpro? Cum vi s-a părut? Lăsați mesaj în comentarii!

4 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

eu am aparat de lapte vegetal si fac acasa, cel cumparat nu prea imi place

maya spunea...

îl folosesc la cafea când fac pauză de lapte obișnuit, nu mă văd gătind cu el dar pe de altă parte nu mă prea văd gătind punct deși mi-e dor uneori să prăjituresc.

Ema spunea...

Noi cumpărăm foarte des lapte vegetal...sau băutură vegetala mai corect. In zilele de post punem in cafea, mâncăm dimineața cu cereale, facem smoothie si prajituri.

Evelyn spunea...

Da, mai mereu cumpar de la Alpro. Laptele nu-mi cade deloc bine, de aceea de multi ani am incetat sa-mi mai pun lapte in cafea. Dar folosesc asta de la Alpro la piure de cartofi (pun putin, si pe langa unt, nici nu se simte tare diferenta) si il mai folosesc in smoothie-uri. De baut asa gol, nu-mi place. Ce pofta mi s-a facut de gris cu lapte :)