Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

miercuri, 3 noiembrie 2021

Recomandări de toamnă

        Încă este toamnă și ce bine că este! Deocamdată e frumoasă, deloc bacoviană, deși tare bune ar fi niște ploi. Vă spuneam într-un articol anterior că, în ultimii ani, am învățat să apreciez ploaia și nu doar ploaia, ci fiecare fenomen natural. Mi-am dat seama că toate sunt conectate între ele. Mi-a luat cam mult să  înțeleg, dar abia acum am atins maturitatea necesară...

        A căzut și bruma. Într-o dimineață, am găsit mașina cu un strat de gheață pe geamuri. Marele meu noroc este că, spre disperarea domnului B, am în mașină tot ce vrei și ce nu vrei, inclusiv racleta și soluția de degivrare. Mi-a luat mie ceva timp să găsesc soluția sub cablurile de pornire auto (da, am și d-astea) dar am găsit-o. Am dat ceva fâsuri și am rezolvat problema. Cine credeți că avea mașina parcată lângă mine? Vecinul meu, tinerelul de care vă povesteam aici (link).Amintindu-mi de faza din iarna trecută, am fost atentă să văd cum se descurcă cu parbrizul înghețat. Știu că ăsta e comportament de vultur care își așteaptă prada, dar...  mă gândeam că va fi o fază amuzantă. Și a fost, căci bietul de el se chinuia să curețe gheața cu un card.  Vă dați seama ce bărbat responsabil este, dacă după întâmplarea trecută el nu a învățat nimic și nu și-a luat măcar o racletă? Îmi venea sa-i zic - Bă băiatule! Iți dai seama că responsabilitatea ta ca bărbat stă într-o racletă si o mătură??? Dacă nu ești responsabil cu mașina, ce pretenții să aibă nevasta?? Promit solemn să îi iau eu o racletă, cu prima ocazie în care ajung la un raion auto. Deocamdată l-am ajutat cu soluția de degivrare, că mi-a fost milă de gleznele lui goale și de degetele fine de domnișoară, să-l las să înghețe încercând să curețe parbrizul cu cardul. Apropo, ce mănâncă băieții ăștia de sunt atât de feminini? Estrogen???

        Haideți că m-am luat cu alte povești, în loc să mă țin de tema pe care o aveam în minte, respectiv câteva recomandări de film, podcast-uri, canale YouTube, toate binevenite pentru serile liniștite de toamnă, cu o cană cu ceai sau ciocolată caldă alături, cu un castron cu floricele de porumb în brațe ori cu un ciorap pe andrele.

     La categoria filme, am vreo trei, cam vechi după gusturile unora, din vremea în care se mai făceau filme faine, aș zice eu. 

        ”O viață aproape perfectă”, din 2002, cu Angelina Jolie în rolul principal. Un film despre cum propriile alegeri ne pot schimba destinul.


    ”Chocolat” - un film din 2000, cu Juliette Binoche și Johnny Deep, film care se vrea a fi un manifest pentru toleranță și iubire. Ah, câtă nevoie avem de ele!


    ”Cealaltă femeie” - un film din 2014, cu 
Cameron Diaz, Leslie Mann și Kate Upton. O comedie și o lecție de viață, în același timp. 


        Trebuie să recunosc că am văzut filmele de mai sus, la vremea lor, dar mi-a făcut plăcere să le revăd, mai ales că am senzația că trendul filmelor din ultima vreme e cu multă violență și răutate. Poate n-am nimerit eu filmele potrivite... 

        În materie de podcast-uri, ar fi mult prea multe, dar pun tot trei, să păstrez media. :)))

        -Andi Moisescu - invitat Anca Dumitra

   

         -Mihai Morar -invitat Răzvan Fodor


        -Damian Drăghici -invitat Carmen Tănase


        La capitolul canale YouTube, aduc în fața voastră trei oameni care mie îmi plac tare mult:

        Andreea Balaban-https://www.youtube.com/c/AndreeaBalaban1/videos

        și cel mai nou videoclip


    Cătălin Oprișan-https://www.youtube.com/channel/UCGn9jeAKeg8_dsF7EOwqqCA/videos

        si un invitat tare fain -Irina Baianț (5 părți)

      Zoltan Veres -expert in dezvoltarea inteligenței emoționale
        și unul dintre materialele sale
    

        Cam atât astăzi. Dacă ați urmărit cele recomandate și aveți ceva de zis sau dacă aveți alte recomandări pentru mine, lăsați mesaj în comentarii. Zi sau seară minunată să aveți! 

7 comentarii:

cristina spunea...

Ce draga poti sa-mi fii, cu recomandarile tale!
Ai dreptate, prea multe filme cu agresiune, suferinta, deviati, sange, orori. Nici eu nu le suport si ma intreb de ce e cultivata aceasta tendinta, unde vor sa se ajunga? Ce vor sa faca din noi? Cel putin pe Netflix am observat ca rar mai gasesti cate un film nou in care sa nu apara macar un gay.
Cat despre efeminatii astia, ei sunt tot rezultatul modei asteia ciudate, induse de cine mai stie cine de sus (sau din subteranele politicii). Daca se "da moda" (expresie auzita pe la manelisti, care mi se pare horror) cu gleznele goale, ne supunem bucurosi si, fara nici un pic de discernamant, nu cracnim! De ce? Ca n-avem c...le la noi, le-am lasat la mama sau la iubi. Ca iubi e mai barbata decat un barbat si stie ea ce e mai bine pentru noi amandoi.
Cam asa ii vad eu pe astia, metrosexualii cu menstra. Scuze.
In rest, eu asta de moda mai veche continui sa ma intreb unde se vrea sa se ajunga si nu-mi vine in cap decat un singur scop final: inapoi in sclavagism, disimulat in consumerism. Noi sa fim sanatoase!

o femeie spunea...

multumim de recomandari, am ce asculta zilele astea (youtuburile) - o parte dinele nu le stiam. Cat despre filme, am o parere asemanatoare,da' mie mi se pare si ca lumea e plina de ura si agresivitate in ultimii ani (covid a scos la iveala multe dedesupturi intunecate).

Cat despre efeminatii astia, si eu sunt convinsa ca sunt bine hraniti cu estrogen de mic (anumite alimente industrializate...) dar si doza mare de perturbatori endocrinieni din cosmetice cu care mamica s-a dat pe corp in sarcina si uns disciplinat copilul din primele zile de viata - si apoi se mai intreaba de ce atata explozie de homosexuali....nu apuc si eu o programare acatarii la pensat de ei :D :D :D

Pop Lenuta Maria spunea...

Si la noi este o tomana frumoasa, dar cum zici e cam seceta. Noi astia mai de la tara ne bazam pe vreme. E fain cand ploua, e fain cand ninge, e fain cand e cald... . Mai putin fain cand sunt extreme meteo, dar si ele au rostul lor.
No comment despre tineretul din ziua de azi.
Referitor la filme, ai dreptate. Am revazut cu drag Jurnalul ( The notebook) 2004.
In materie de youtube urmaresc Fain&simplu cu Mihai Morar.
Toamna faina in continuare!

CCristinaC spunea...

Cristina, ai mare dreptate! Sa speram ca nu prindem vremurile de sclavagism! Pana atunci, sa fim sănătoase!

CCristinaC spunea...

Draga femeie, mi s-a întâmplat să merg la cosmeticiană și să aștept că nu terminase programarea de dinainte. A ieșit din cabinet un băiat (nu pot să-i zic bărbat) atât de slab și fragil, că puneai trei să cântărească cât mine :))) Mi-a spus cosmeticiana că dupa mine mai are o doamna, apoi iar un băiat :)))
Uite că nu m-am gândit că toate cremele alea din timpul sarcinii și din primele luni de viață pot face atâta rău. Am întrebat-o pe mama cu ce m-a uns pe mine și mi-a zic ca uleiul de floarea soarelui a fost baza :))) Iată de ce sunt o gogoașă :)))

CCristinaC spunea...

Maria, eu nu stau la țară, dar lucrez la țară. În ultimii ani am învățat cât de importantă este o ploaie la timpul ei. Din păcate, seceta e din ce în ce mai prezentă in viața noastră și curând vom vedea consecințele...
Pupici!

O femeie spunea...

pe fiica mea am uns-o cu ulei de masline, dupa ce a dat dermatita peste ea, dupa un vaccin...asta e, intre timp a ajuns mare si face mishto de matreatza mea, lesson learn, puteam atunci sa o prajesc sau sa o rostogolesc usor la vale :))) .