Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 10 octombrie 2021

Decorațiuni de toamnă

        Cred că e primul an în care, mai mult ca niciodată, simt prezența toamnei. Nu zic că nu îmi place anotimpul, dar prezența lui în viața de zi cu zi, este mai pregnantă față de alți ani. N-aș putea spune că este din cauza vârstei și/sau a sănătății. Nu mă doare nimic mai mult ca de obicei iar cu rinita mea sunt obișnuită. Pleacă în mai și revine în septembrie :))) Îi cunosc programul.

        Tocmai pentru că simt cu toată ființa mea acest anotimp, am simțit nevoia să nu îl las doar afară, ci să îl aduc și în casă. Să-i dau Cezarului ce e al Cezarului. În urmă cu mulți ani, simțeam nevoia de schimbare primăvara și toamna, prin urmare ... mutam mobila din casă. Făceam alt aranjament. În ultimii ani, mai bătrână fiind și cu o mobilă despre care nu cred că mai rezistă la mutări prin casă, am luat obiceiul să schimb decorațiunile. Cum ar zice mama, să schimb bibelourile :))) 

        La noi nu a prea fost încetățenit acest obicei, dar în ultima vreme am văzut pe YouTube cum tinerele gospodine au luat obiceiul să își decoreze casa după anotimp. Americancele sunt adevărate maestre la asta. Nu zic că nu aș fura din ideile lor de decor, dar, cum nu stau la curte, nu am unde să depozitez toate decorațiunile și nici unde să le expun. 

        Prin urmare, dacă primăvara am flori și fluturi, vara am decorațiuni marine, toamna am frunze, dovleci, pufoșenii și luminițe. Unele decorațiuni sunt cumpărate din Lidl, Auchan, Kik, Pepco si Jumbo, altele sunt adunate de prin parc, altele făcute de mine, dar, toate, combinate, au ajutat toamna să intre și în casa mea. Las mai jos ceva poze, pentru inspirație, cu promisiunea că voi veni cu un articol despre decorațiunile handmade.  

            Lăsați mesaj în comentarii daca voi obișnuiți să vă decorați casa în funcție de anotimp și dacă aveți idei mai faine de decorațiuni care ar merge și la mine.














7 comentarii:

Anonim spunea...

Nu obisnuiesc sa decorez casa in mod special in functie de anotimp, dar acum s-a intamplat ca am pe blatul din bucatarie o tava din lemn maro inchis plina cu multe tărtăcuțe vesele, de diferite forme si culori, pus cateva castane si o nuca mare. Le-am primit de la cineva care le-a avut in gradina. Asadar am si eu un decor de toamna :o) Cred c-ar fi mers si cateva frunze ruginii, de artar sau stejar. Dar nu am.
Am vazut pe youtube cum decoreaza americanii. E frumos. Totusi, nu sunt pentru mine, adica nu pentru casa mea, desi imi clatesc ochii si-mi plac decoratiunile lor. Mereu mi-au placut decoratiunile dragute, dar, in ultimii ani, ceva s-a schimbat la mine, nu stiu sa spun exact ce, dar am simt nevoia sa simplific viata. Asa am renuntat si la multe decoratiuni, am pastrat doar cateva care-mi placeau cel mai mult. Nu mai am asa de multe de sters de praf :))
Si mie imi place sa schimb mobila si sa dau alt un aspect camerei, desi fac asta rar.
E placuta senzatia ca parca as fi intr-un loc nou, imi da energie lucrul asta.
Nu stiu in ce masura americanii care decoreaza o fac doar din dorinta de a fi frumos pentru ei sau daca si pentru a le fi admirate casele. Cand eram mai tanara, aveam dorinta de a fi frumos in casa si ca sa le placa altora. Acum s-a amortizat mult dorinta de a-mi fi admirata casa (nu ca as fi avut cine stie ce in ea vreodata), ci sa fie curata, calda si prietenoasa, dar cu simplitate pentru oricine vine. Poate asta s-a schimbat la mine.
Bine, ca acum nu mai vine oricum nimeni din cauza pandemiei.

CCristinaC spunea...

Nu cred că mi-am aranjat niciodată casa pentru că vine cineva. Am crescut cu ideea că ”poate vine cineva” și am urât-o cu toată ființa mea :))) Oricum nu venea nimeni când era casa lună. Se nimerea să vină când nu era ok. Pe sistemul ”casa nemăturată, musafiri așteaptă” :))))
Eu îmi decorez casa din nevoia de schimbare. Nu contează cât praf trebuie să șterg, am nevoie de frumos în jurul meu. Încă nu e pentru mine nevoia de simplitate. Poate peste ceva ani, altfel voi vedea lucrurile. Poate îmi voi face casa în stil nordic, cu toți pereții albi mobilă albă, lucruri albe, ca la spital :))) Nu se știe niciodată, dar dacă îmi va plăcea, va fi ok. Pupici!

O femeie spunea...

Cu flori de sezon putem alinia imediat casa la culorile toamnei. Mie imi plac florile asa ca sunt mereu pe lista de cumparaturi de la piatza.
Pe vremuri mai facea fiica mea decoratiuni de castane si frunze uscate. Frunzele dispareau repede :).

Din ce fac americanii si imi plac mult dar nu facui niciodata, sunt cununile ce le pun pe usha. As pune una pe usa IN CASA, nu la intrarea in casa. Da' nu am nici rabdare sa fac, nici talent....

Pasi spre eucharisteo spunea...

Felicitări! Arata foarte bine! Și noi decoram în funcție de anotimp. Este adevărat că inspirația a venit tot de pe YouTube.

Andreea spunea...

Sunt frumoase decorațiunile tale, chiar ai foarte multe!

Anonim spunea...

Sunt frumoase decoratiunile .

@irina_sweet_home spunea...

ce atmosfera placuta!