Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 26 septembrie 2021

Motive sa iubim toamna

      Ne văietăm, pe rând, de ploi, de caniculă, de secetă, de frig... Nu reușim să vedem rostul fiecărui fenomen și raportăm totul la propria persoană. Am avut în primăvară, un dispreț continuu pentru persoanele de pe You Tube care se văietau că nu se mai termină ploile, pe când eu mă bucuram de fiecare strop de apă.  Ele erau îngrijorate că nu pot porta rochii și sandale, eu mă bucuram ca crește grâul. :)))  La fel nu îmi plac persoanele care se vaietă că sunt prea multe camioane pe drumuri. Mai bine recunoști că ești un șofer prost. Existența camioanelor pe drumuri este dovada că mai merge ceva în economie. Bucură-te! În perioada în care am fost închiși în casă, pe drumul spre serviciu, mă uitam la camioane de parcă vedeam speranța întruchipată. 

      Dar, pentru că nu critica este scopul acestui articol, vă aduc la cunoștință că e timpul să ne bucurăm de toamnă. Toamna vine și trece, chiar dacă îți place sau nu, așa că mai bine înveți să o iubești. Vrei, nu vrei, Grigore bei agheasmă! 

       Frigul nu e chiar frig, e doar răcoare, iar soarele nu e canicular, e chiar blând. Plimbările prin frunzele foșnind sunt chiar recomandate. Tot recomandat este să admiri culorile, să faci un fel de terapie cromatică, doar că gratis. :))) Dacă tot reușești să faci asta, strânge ceva frunze frumos colorate, ceva ghinde și castane, pune-le într-un bol și ai un veritabil aranjament de toamnă. Știu că la noi încă nu este comună ideea de a decora casa pentru toamnă, dar nu strică să încerci.

    Se deschide stagiunea la teatru si filarmonică. Chiar dacă nu putem fi fizic, în sală, putem vedea spectacolele online, pen' că deh, situațiunea o cere. Sper să reușesc să ajung măcar la un spectacol în sală...

  Scoatem din dulapuri pufoșeniile, eșarfele, puloverele și broșele mari.





        Citim cărți, bem ceaiuri, tricotăm, croșetăm


        Ne bucurăm de mere, de pere, de struguri, gutui și dovleac copt


        Aprindem lumânări parfumate sau turtițe de ceară parfumată

        Purtăm culori mai închise pe buze și pe unghii. Burgundiul de mai jos este preferatul meu. Nuanța 50

        Schimbăm genul de muzică...


        Și avem mai mult timp pentru filme
    




            Sunt destule motive să iubim toamna? Dacă nu, mai puneți și voi un mesaj în comentarii.
    PS. Bonus -  am scăpat de țânțari!!! Yeeeeyyy! 

3 comentarii:

o femeie spunea...

cum faci dovleacul copt? adica ok, ma descurc sa il iau si tai in lungime si coc, dar voiam sa stim ce faci dupa aia cu el. Am mai mancat cu scortisoara si oleaca de miere dar sa repet combinatia iar si iar mi se pare boooring si acum e sezonul si gasesc la piata la preturi mici.

P.S. imi place cum ai scris partea de a ne plange. Am si eu perioade cand ma plang de altele (vreme /sef/masini /politica /sot etc - gasesc eu de ce sa ma plang ca la mine se leaga stric de faptul ca sunt super obosita si nu mai am timp de mine si sunt f. nemultumita de mine si apare o ruptura intre minte si suflet. De obicei iau 2 zile de concediu, una sa imi fac ordine in casa si treburi si una sa ma bucur de linistea de dupa imi ridica moralul (am si mare noroc ca am o prietena medic de familie si daca ii zic ca sunt extrem de obosita imi da concdiu de boala, nu am mai folosit asta de 5 ani da' stiu ca am asa solutia si pansamentul moral)

CCristinaC spunea...

Draga femeie, noi mâncam dovleacul fără nici un adaos. Nu ne prea place cu tot felul de condimente. Cel mult puțină miere, dacă nu este deloc dulce. Cel din poză a fost perfect.
Știu ce zici cu oboseala și obișnuiesc să mai unesc o zi de vineri la libere. Sora domnului B este medicul meu de familie, deci da, am și eu o plasă de siguranța, dar la câte zile de concediu mai am de luat, nu va fi cazul să apelez la ea.

@irina_sweet_home spunea...

cel mai frumos anotimp!🤎🤎🤎