Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

miercuri, 17 martie 2021

Iarna și vederea la gleznă

        Mai pe săptămâna trecută, când iarna ne-a mai dat în două zile, zăpadă cât pentru o săptămână, cum priveam dis de dimineață pe geam, în parcare, încercând să îmi dau seama cam cât e de muncă la deszăpezit mașina, am avut frumoasa surpriză să văd un vecin că se îndreaptă spre mașină. A lui, nu a mea. N-am eu norocul unui admirator secret, plus că s-ar aprinde domnul B ca focul de paie. Nu că aș avea admirator ci că ar fi secret. Cumva, admirator, admirator, dar sa-l știm și noi. :))))

        Să revenim la vecin. Vecinul... un tânăr d-ăsta, de zici că n-a avut timp să crească și care mănâncă numai vara, la păscut. Hai că știți bine genul. Slab, nedezvoltat, nici îmbrăcat, nici dezbrăcat, cu geacă cu puf, blugi rupți și glezne goale. Pui doi pe cântar să facă cât un sac de ciment. Să nu se înțeleagă greșit. Încerc să vă fac o imagine. Nu am nimic cu băieții ăștia. Ei sunt ”bărbați” la modă, pe când eu nu am înțeles niciodată trendurile și nu am fost în pas cu ele. Doar invidia e de mine. 😋Bine că nu am vreo fată de măritat :)))) 

        Doamne ce-mi mai place să trăncăn!!! Așadar! Se apropie vecinul de mașina lui și începe să dea zăpada din dreptul portierei, cu mâneca hainei. Asta e, cumva trebuie să poți deschide mașina. Intră, pornește mașina, iese și începe să se învârtă pe lângă ea. Mă așteptam să scoată de portbagaj o sculă cu care să deszăpezească. Ei aș!!! El aștepta să i se încălzească mașina și să cadă zăpada singură. Eventual să facă precum calul lui Făt Frumos și să se scuture singură. Faină imaginea, nu? Cred că leșinam să vad că se scutură mașina de zăpadă. De invidie leșinam :)))

        S-a tot învârtit tinerelul pe lângă mașină, aia n-avea nici o treabă. Nici de încălzit nu s-a încălzit repede pen' că e diesel și se ”încăldurește”  mai greu. La un moment dat s-a îndreptat spre linia de tuia pe care o avem la marginea parcării. Cred că avea de gând să rupă vreun vârf, dar și-a dat seama că era prea multă lume în jur și a sunat un prieten. Eram pe punctul să răcnesc la el. Îl încălzeam eu dacă se atingea de pomii ăia. 

        Și tot țopăind pe lângă mașină (cred că îi înghețaseră gleznele) apare prietenul. Același gen, nefinisat. Și ce credeți? Încep să dea amândoi zăpada de pe mașină, cu palmele. Zăpada... strat de vreo 20 de cm :))) Atâta doar că nu au dat prea mult, pentru că a apărut vecina (soția bărbatului modern) cu mătura din bucătărie și a salvat situația și gleznele dezgolite. 

        Concluzia 1 -Noroc cu muierea!

        Concluzia 2 -cum măi nene să n-ai tu, ca bărbat, o perie pentru zăpadă, in mașina? Să mai întreb de cric, cheie de roți, rezervă, trusă. etc.? Poate sunt depășită, dar eu am toate cele în portbagaj, plus șurubelnițe, patenți, clești,  racletă, perie telescopică și soluție pentru dezghețat. E drept că nu știu să le folosesc pe toate (cheie, cric, rezervă) dar le am. Să fie acolo. În caz că am probleme, poate se găsește un bărbat de modă veche să mă ajute și să aibă omul cu ce să lucreze. Doamne ferește să încerce să mă ajute vecinul, că va trebui să îl învăț eu pe el. :))))

        Acum, la modul cel mai serios, statura nu ține neapărat de dorința fiecăruia, dar educația, responsabilitatea și adaptarea la mediu, ține. Dacă aveți copii, învățați-i să facă muncă fizică și expuneți-i controlat, la diferite medii. Nu se știe ce vremuri vin. 

        Zi sau seară minunată, să aveți!

8 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

:)))) vai, ce-am ras! :)))

cristina spunea...

Doamne, esti geniala!
Pui pe FB postarea? Sau pot sa o pun eu?
Apropo, oare noi suntem prietene pe FB? Tre sa verific.

CCristinaC spunea...

Irina, ma bucur ca te-am făcut sa râzi!

CCristinaC spunea...

Cristina, nu stiu! Cristina Boanță, sunt eu ...

o femeie spunea...

hai ca m-ai facut sa rad :) - si pe aici sunt din astia, semi barbati. Nu mi-e de scula lipsa ca lipsuri avem multi dar la naiba, sa nu iti treaca nimic mai mult prin cap decat sa suni un prieten si sa vina nevasta aluia cu matura... :D :D ma duceam si cumparam o matura si tot ma descurcam singura :)

P.S. ai un add pe fb.

Pop Lenuta Maria spunea...

Ce-am mai ras!
Din pacate , generatia asta despre care ai scris, nu se catadicseste sa invete ceva. Nu-i intereseaza nimic, vorba lor este : la-s ca sun si vine cineva.

CCristinaC spunea...

Draga femeie, ăștia sunt viitorul luminos. Cred că, dacă i-aș lua ca subiect principal pe blog, aș avea nenumărate articole de scris :)))

CCristinaC spunea...

Maria, daca nu învață nici unul, nimic, pe cine mai sună???