Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 30 noiembrie 2020

Filme care mi-au plăcut

         Dacă tot am mai avut ceva timp în serile de toamnă, am reușit sa mai vad ceva filme  și zic să le aduc și în atenția voastră, poate aveți nevoie de un mod de a vă umple timpul

        Primul film,”The Queen's Gambit”, e de fapt o miniserie, care aduce in prim plan ...șahul. Eroina principala, Beth, copilă orfană, învață să joace șah în subsolul orfelinatului, de la îngrijitor. De-a lungul episoadelor este prezentată viața ei, cu drame, depresii, bucurii și succes, din copilărie la maturitate, modul în care ajunge să înfrunte bărbați în competiții, undeva prin anii 1950-1960, când femeia era considerată bună doar în bucătărie și dormitor.

        Se pare ca filmul este o ecranizare a cărții cu același nume, scrisa de Walter Tevis și publicată in 1983. Eu nu am citit cartea. Chiar dacă filmul poate părea bazat pe fapte reale, ei bine, totul este ficțiune. 


        Alta miniserie pe care o aduc în atenție, este ”The Undoing”, care încă nu s-a terminat, dat fiind că este o producție a HBO, care difuzează cu picătura, a se citi serialul, nu cu sezonul, ca Netflix. Nicole Kidman si Hugh Grant, respectiv Grace și Jonathan, doi soți cu un copil de 10 ani, duc o viață respectabilă, până apare amanta la orizont, ucisă fără milă (de parcă ar exista ucisă cu milă). Este acuzat Jonathan și cam toată acțiunea se învârte în jurul găsirii vinovatului. E interesant cum serialul scoate la lumina faptul ca nu ii cunoaștem destul de bine nici pe cei de lângă noi, dar nici pe noi, precum și faptul că banii nu te ţin într-o bula care te ferește de necazuri. Și manipularea media este cumva adusa în lumina. Am o bănuială despre cine este vinovatul, dar cel mai probabil mă înșel, dată fiind succesiunea faptelor prezentate.


          Ultimul, dar nu cel din urmă, este un film tot cu Nicole Kidman (așa s-a nimerit), produs in 2008. ”Australia” se numește și este un film de aventură cu muuultă dragoste. Mai ușurel de digerat, dar numai bun pentru o seară leneșă :))) Sarah, o aristocrată din Marea Britanie, moștenește o fermă de vite taman la naiba-n prazinc, în Australia. Bineînțeles ca este greu pentru o femeie care se trezește cu grija unei întregi ferme, cu grija animalelor dar si a oamenilor care lucrează la ferma. Exista si un magnat local care vrea ferma ei si care ii aduce tot felul de necazuri. Drept urmare se aliază cu un văcar independent si duce vitele , armatei americane, acțiunea având loc in timpul celui de-al doilea război mondial. Există și un atac al japonezilor asupra orașului Darwin, există despărțirea, exista regăsirea. 


        Cam atât pentru astăzi. Filmele crăciunistice vi le prezint în alt articol. Voi ce filme ați mai văzut? Ce ați recomanda? Lăsați mesaj în comentarii. 

6 comentarii:

maria spunea...

"Enola Holmes" (2020), este pe Netflix
(Enola este sora lui Sherlock Holmes).
Nu stiu daca-ti place genul acesta, e un film politist si de aventura, putin mai ... altfel decat toate filmele politiste pe care le-am vazut pana acum, e putin mai teatral.

CCristinaC spunea...

Maria, mulțumesc ca mi-ai amintit! Citisem ceva recenzii și mă gândeam să vad serialul ăsta, doar că mi-a scăpat din vedere...

Maya spunea...

Da, votez pentru Enola Holmes.
Am vazut toata seria Miss Fisher Mysteries, mi-a părut rău cu sunt numai 3 sezoane, One day at a time și documentarele : Broken, The Social Dilemma, The great hack, Rotten etc

maria spunea...

Ahh, nu e serial, e doar un film.
Anul asta am vazut fix 2 filme :))

CCristinaC spunea...

Maya, interesante recomandarile. Multumesc!

CCristinaC spunea...

Maria, aveam impresia ca e o miniserie, dar ai dreptate, e un film.
Daca ai vazut doar doua filme, inseamna ca esti foarte ocupata. Las-o mai usor! Pupici!