Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

sâmbătă, 7 noiembrie 2020

Cumparături Lidl și Pepco

        Când s-a deschis magazin Pepco lângă magazinul Lidl din care îmi fac eu cumpărăturile am zis că nu o sa merg la un magazin fără sa intru și in celălalt. Aiurea!!! Intru repede în Lidl și fug spre casa sau serviciu, în funcție de ora la care merg. Astăzi, fiind zi declarată de leneveală, am fost la cumpărături mai în reluare, mai cu încetinitorul. Eu cu încetinitorul, că puhoiul de lume prezent la magazin era într-o grabă totală. E drept ca era cam ora prânzului și că trebuia să mă duc mai devreme, dar m-am trezit târziu. Daca tot e zi de leneveală, de ce sa nu mă trezesc la 10? 

             Așadar, mi-am luat sacoșa de pânză, săculeții pentru legume și fructe și am pornit la cumpărat. Săculeții nu i-am folosit, pentru că nu mi-a făcut nimic cu ochiul, la raionul de legume si fructe. Doar niște afine la caserolă. În rest, roșii, castraveți, ardei, mere... aveam, cumpărate de la târgul săptămânal, care urmează sa fie închis...

         De cumpărat, am cumpărat următoarele: piept de pui, fără piele și fără os 1,350kg-20,12 lei, bacon de porc, 300g -9,99 lei (mai am unul luat si urmează sa le pun in varza pe care o să o gătesc pentru parastasul tatălui meu, sâmbăta viitoare), bomboane metolate-3,89 lei, brânză rasă -6,99 lei (oare pot sa o fac cu macaroane, la cuptor?) hârtie igienică umedă-4,99 lei, zahăr alb -2,49lei, sos pentru paste, cu busuioc -4,39 lei, roșii pasate -4,59lei/700g (p-astea le ador, pur si simplu), doua conserve de fasole alba în sare -2,09lei/buc, rosii tocate -2,65 lei/conservă (iese o ciorbă bună din ele... ), o cutie de ciuperci - 3,29 lei, un kefir cu afine și unul cu piersici -2,79 lei/buc (e prima dată când le iau), mini mozzarella -4,49 lei, afine -3,99 lei/125g (erau la reducere), sirop de caramel pentru cafea -9,99 lei (nici pe el nu l-am mai cumpărat până acum) si doua pungi de penne rigatte din grâu dur -2,19lei/ buc. Obișnuiam să cumpăr penne integrale de la Barilla, dar cum la Lidl nu erau, iar la un alt magazin din oraș, erau la 10 lei/500 g, le-am preferat pe astea, marcă proprie Lidl. Le-am mai gătit, sunt ok, nu se simte gust de făină, sunt mulțumită.  

          Ce vreau sa mai menționez, este faptul că la raionul de făină și mălai, produsele mai ieftine nu erau deloc, cele mai scumpe era puține. Sper din toată inima că nu au avut timp angajații să pună marfa pe raft, și că nu va începe omenirea să se bată iar pe făină și drojdie...
           Revenind la ce am cumpărat eu, în următoarea poză am produsele din Pepco. Două cutii pentru depozitare la 14,99lei, două perechi de șosete pufoase, la 10 lei și cinci măști de pânză, la 5 lei/buc. Știu că nu mă protejează împotriva virusului vieții, dar nu de asta le-am luat. Sunt conștientă că nu există mască 100% sigură, sau dacă există, nu au muritorii de rând acces la ea. Prefer măștile de pânză, pentru că nu vreau sa mai risc să se rupă elasticul și sa rămân în ”gura goală” :))), așa cum am tot pățit cu cele albastre, chipurile medicale.
          Cam astea au fost cumpărăturile mele de azi, unele luate din impuls, altele în baza unui meniu săptămânal. Cert este că mă bucur foarte tare de măștile luate. La ora la care scriu, sunt spălate deja și puse la uscat. Mai aveau la Pepco tot felul de ustensile de bucătărie cu motive de Crăciun, dar, pentru că nu am spațiu de depozitare și le-aș folosi doar în perioada Crăciunului, m-am abținut. În schimb, nu cred că mă pot abține la nesfârșit în fața unor lumânări in niște gălețici sau a unor borcane pentru biscuiți. Poate până voi merge eu iar la Pepco se vor vinde și gata :))))
           Voi reușiți să va abțineți sau cumpărați și vedeți după, ce faceți cu produsele? La magazinul alimentar va duceți cu listă sau faceți meniul în funcție de ceea ce ați cumpărat? Lăsați mesaj în comentarii!

  

2 comentarii:

Anonim spunea...

La magazin merg cu o lista facuta de acasa. Uneori (rar) reusesc s-o fac in decursul mai multor zile si e mai bine pentru ca nu uit nimic (adica: cand se termina un produs il notez in lista de pe telefon). Fac lista pe telefon pentru ca acolo pot sa bifez si se taie produsul pus deja in cosul de cumparaturi.
Nu reusesc tot timpul sa ma abtin din a cumpara ceva, cumpar si eu din impuls (uneori regret, alteori imi pare bine)

CCristinaC spunea...

Si eu tot cu lista in telefon. Nu de alta, dar mi s-a întâmplat să arunc lista pe hârtie, într-un impuls de a-mi curăța buzunarele... :))))