Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 9 martie 2020

Filme și... filme

        Una dintre plăcerile mele vinovate este să mă uit la filme în timp ce tricotez sau croșetez. E terapie curată pentru mine. Uneori, după ce termin cu treburile zilnice, îmi iau firele, caut un film și mă mut în povestea lui. Ador filmele cu femei ”puternice”, care nu țin cont de clasă socială, de bani sau de vârstă. Au un vis și găsesc voința să-l îndeplinească. Pentru mine, astfel de filme sunt motivaționale. 
          Astăzi, am să vă recomand trei astfel de filme. 
        Primul, e ”Poms”, tradus în română ca ”Hai că se poate”. Scos pe piață în 2019, filmul e dovada că niciodată nu e prea târziu să-ți îndeplinești un vis, chiar dacă acesta e să fii majoretă la o vârstă venerabilă. 

         Al doilea film, este unul din 2003 -”Mona Lisa Smile” și, deși o are cap de afiș pe Julia Roberts, ea joacă alături de nume ajunse celebre, între timp -Kristen Dunst, Julia Stiles, Maggie Gyllenhaal, Taylor Roberts și Ginnifer Goodwin. Povestea scoate la suprafață condiția femeii în anul 1953 când, fetele de la colegiu erau învățate cum sa-și servească soții, nu cum sa-și urmeze adevăratele vise. E de ajuns o profesoară să le deschidă ochii.

         Cel de-al treilea film, este tot un film cu Julia Roberts -”Eat, Pray, Love”, o ecranizare după romanul autobiografic cu același titlu, al scriitoarei Elizabeth Gilbert. Deși l-am mai văzut, în urmă cu ceva ani, pare că acum am văzut cu alți ochi, filmul. Probabil că peste câțiva ani îl voi vedea altfel, dată fiind maturitatea vârstei sau, cel mai bine, poate că ar trebui să citesc cartea :)))
      Filmul este un îndemn la ieșirea din zona de confort și la cunoașterea propriei persoane. Conform subiectului, mâncarea, rugăciunea (meditația) și iubirea ar fi principalele, dacă nu singurele, nevoi ale omului. 
      Mă bucur că am revăzut filmul, pentru că mi-a amintit de ”dolce far niente” -”plăcerea de a nu face nimic” și nu mă mai simt vinovată că uneori, pierd timpul nefăcând nimic, doar admirând o floare, un răsărit, un apus sau orice alt moment al zilei. 

          Și ca bonus, pun un film văzut la cinematograf, producție recentă,românească, cu puternice accente englezești. Nu vă faceți idei, înjurăturile sunt prezente, în română și în engleză, dar per total, filmul este o comedie pentru care a meritat să plătim biletele la cinema. Filmul se cheamă ”Miami Bici” și sunt sigură că ați auzit de el.

      Dacă ați văzut aceste filme și vreți să vorbim despre ele sau dacă vreți să îmi recomandați alte producții, lăsați mesaj în comentarii. 

5 comentarii:

Pop Lenuta Maria spunea...

Imi plac recomandarile tale.
Numai pe primul nu l-am vazut.Restul sunt super.
Ce am vazut si mi-a placut, desi nu fac parte din genul de fileme recomandate de tine, sunt cele doua file Mamma mia. Nu sunt genul careia sa-i placa muzicalurile dar astea sunt minunate ( pentru mine cel putin).
Mai astept recomandari!

o femeie spunea...

Nu stiam niciunul din filmele astea.
Ma uit la filme cand fac sport (si cand vine sotul cu laptopul in pat :D ) - traiasca netflix -ul.

CCristinaC spunea...

Lenuta Maria, eu vad multe genuri de filme, depinde de starea de moment. Totusi, Mamma mia nu am vazut. Am sa ma uit :) Multumesc!

CCristinaC spunea...

Draga mea femeie, cred ca fac criză de nervi dacă ajunge laptopul în dormitor :))) În dormitor se citește, se doarme și... altele, dar nu la film :))) Am in dormitor un televizor care nu a mai fost pornit de muuultă vreme. Urmează să îl duc mătușii mele să se bucure ea de el :)))

O femeie spunea...

nu am tv, dar asa dorm cu tot cu laptopul lui.... :D :D :D