Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

marți, 17 decembrie 2019

Filme de Crăciun

           Am întrebat-o pe mama ce cadou i-am făcut anul trecut, de Crăciun. Și-a amintit, dar cu ezitări. În schimb, și-a amintit cum am dus-o la teatru sau la filarmonică de Crăciun. Astfel mi-a confirmat ceea ce bănuiam. Obiectele nu au importantă. Faptele devin amintiri și amintirile rămân. Prin urmare, anul acesta am dus-o la cinema. Mama nu a mai fost într-un cinema, probabil din anii 90, dacă nu chiar mai înainte. Am întrebat-o și nu a putut să-mi spună. Am ales un film de Crăciun și i-am făcut bucuria. Avea privirea uimită a unui copil de grădiniță, dar se abținea de la a se exterioriza. Dacă pe ea am bucurat-o, eu am fost, pur și simplu fericită. Sunt conștientă că timpul trece și nu va mai fi mulți ani cu mine, așa că, atât cât pot, voi profita de prezența ei.
             Dar să revenim la film. Am ales ”Last Christmas”, tradus la noi ca fiind ” O altă poveste de Crăciun”. Până la un moment dat, mi s-a părut totul atât de clasic... Un el și o ea se întâlnesc, se îndrăgostesc, se dovedește că el e bogat și o ia pe ea de soție -ușor de intuit scenariul. Pentru mine devenea plictisitor însă... s-a întâmplat ceva în acest scenariu și mi-a captat atenția, încât am ajuns la lacrimi. Nu o să vă povestesc ce și cum, dar vă îndemn să mergeți să vedeți filmul. O să vă facă să vă gândiți un pic mai mult la ceea ce vreți de la viață și la modul în care vă trăiți viața.


         Un alt film de văzut în serile de iarnă este The Christmas Train, unde iubirea adevărată este ajutată (oarecum) să triumfe

          Și, bineînțeles, pentru că deja mă transform în devoratoare de filme de Crăciun, un clasic în toată splendoarea lui, având ca personaje principale un rege și o cameristă. Ghiciți voi ce și cum sau, mai bine, vedeți filmul, care e filmat și în Romania. Și ăsta. Se pare că avem locuri numai bune pentru filme de Crăciun. 
          Dacă ați văzut aceste filme sau altele, dacă aveți filme de recomandat, lăsați mesaj în comentarii. 

2 comentarii:

cristina spunea...

Din pacate, eu mi-am pierdut de cativa ani acea bucurie a Craciunului si nu ma mai uit la astfel de filme.
Ma bucur nespus, insa, pentru mama ta si pentru tine. Petreceti-va cat mai mult timp impreuna, e de nepretuit.

CCristinaC spunea...

Cristina, stiu ce spui cu bucuria Crăciunului. Am avut ani în care am simtit ... nimic. Între timp,am învățat să mă bucur de fiecare moment frumos. E pre scurta viața...
Cât despre mama, realizez că îmbătrânim amândouă și, inevitabil, va veni momentul în care ne vom despărți. Până atunci, ne bucurăm de fiecare moment împreună.