Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

vineri, 25 ianuarie 2019

La ce e bun un bărbat la ușa casei

          Din categoria (nou deschisă) ”la ce e bun un bărbat la ușa casei”😛 să vă povestesc cum chestia cu ”I am strong, I am beautiful and I don't need a man” a ținut până ieri. Cei/cele care mai treceți p-aci pe la mine, știți că nu am rămas chiar pe dinafară și, teoretic aș avea un bărbat la ușa casei, doar că, practic, lipsește cu desăvârșire din cauză de serviciu călător. 
          Așadar, acestea fiind lămurite, m-am hotărât ieri, liber de job fiind de la stăpânire, să plec în vizită pe la sora lui B, ca apoi sa merg după ceva cumpărături într-un hipermarket. Dau zăpada de pe mașină îmi desfac jacheta, pentru ca nu pot conduce înhăiburată, și dau să pornesc mașina. Pauză. Mai încerc o dată și încă o dată.... Gărgărița mea nu avea nici o intenție să plecăm. Bineînțeles că am făcut atac de panică. A doua zi, respectiv azi, mașina aia trebuia dusă la ITP. Cel vechi expiră duminică. Deci de luni... dosar penal. Ce morții mamii ei de mașină să-i fac eu? Că și să o duc la un service, trebuia sa o pornesc. Sună un prieten... nu merge în cazul meu, pentru că, în urma divorțului, nu mai am prieteni, nu mai am rude care sa îmi vina în ajutor. Fratele îmi e la vreo 400 de km distanță... Prin urmare, îl sun pe B sa-i dau vestea și, bineînțeles, să-i fac o criză la telefon. După multe ziceri și lacrimi, a venit sora lui B, cu soțul ei, care s-a apucat să desfacă bateria de pe mașină. Nu vă spun cum era băgată a naibii baterie. La mașinile mici, toate componentele sunt înghesuite. Am jurat ca următoarea mașină va fi... o barcă... să nu-i găsesc loc de parcare. 😂😂 Bineînțeles că nu a reușit să desfacă bateria. Nu avea nici uneltele necesare, era și incomod de scos. Și mai și ploua, măi și ploua... în dușmănie, parcă. Într-un final, tot lui B îî vine ideea sa dam un impuls la bateria mea, de la bateria lor. Facem rost de cabluri, ca nici d-astea n-aveam, și pornesc Gărgărița. Nu vreți să știți câte înjurături și-a luat biata mașină. Mă mir și eu că știu să înjur așa... 
          Într-un final, am ajuns la magazin, am luat baterie nouă și direct la service m-am oprit. I-au schimbat băieții bateria, au și spălat-o și curățat-o interior, numai bună de ITP, fiind.
          Astăzi, am luat-o de la capăt cu zăpada de curățat, pentru că peste noapte a nins (așa cică e iarna) și mă opresc la secția ITP, mândră tare, căci ce putea să se mai întâmple, doar aveam baterie nouă.😂😂 Eh... nimic nu se mai putea întâmpla... doar că proiectorul de pe stânga nu se aprindea. Eu verificasem să funcționeze toate luminile, dar proiectoarele... nu. Pana mea, alea nu-s lumini obligatorii. Da, dar dacă le ai, trebuie să funcționeze. 
          Așa că iată-mă întoarsă la service unde am aflat că... nu e doar becul de vină, ci întreg proiectorul... are nu știu ce mecanism rupt... d-ale lor, ca nu înțeleg nimic. E ca sună bine? Bine de râsu - plânsu... Într-un final mi-a fost întocmită fișa ITP cu revenire, am comandat proiectorul, mâine sunt iar în service, ca luni, sa termin cu ITP-ul. Sper. 😂😂
            Și ca să mă refer la ”la ce e bun un bărbat la ușa casei”, nu era bine sa-l fi avut eu pe B în zonă, să se fi ocupat el de tot, ca înțelege și vorbește limba asta a mecanicii? Să nu stau eu prin service și să mă uit ca curca-n lemne, când mi se explică de ce nu merge și ce am de făcut?  Era bine, dar uite că nu îl am. Va trebui să mă obișnuiesc cu ideea de a mă baza exclusiv pe mine, va trebui să fiu și mai bărbată decât sunt, va trebui să-mi iau cabluri și unelte și să le țin în mașină, pentru orice situație.
          Și am mai învățat ceva din toată experiența asta... proiectoarele ”e” lumini și dacă le ai, trebuie să se aprindă... mama lor cu cine le-a pus acolo... 😂😂😂 


2 comentarii:

Cristina's World spunea...

O daaaa :D
Bucuroasa il las pe el sa se ocupe de tot ce tine de service, doar ca nu stiu cum se face si tot eu ajung acolo. Imi pun pe fata privirea inteligenta si dau din cap ca si cum am inteles tot ce zice mecanicul. Intreaba-ma despre ce a fost vorba si iti raspund foarte inteligent "trebuia schimbata o chestie si mai trebuie schimbata alta chestie si totul costa x lei" :D
Masina am cumparat-o pentru ca a fost rosie, deci ce detalii tehnice sa pomenesc? :)))

CCristinaC spunea...

Mai stiu ceva fete care nu au nici o problema să meargă in service cu mașinile. Eu mor. Decât să mă trimiți la treburi d-astea, mai bine calc un teanc mare de haine :)))