Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 25 ianuarie 2015

Sirena si lebada :)

          Nu, nu va spun un basm si nici o fabula nu sunt in stare sa scriu. Ma gandeam doar sa va mai povestesc asa, ceva intampari din banala mea viata, si anume ceva discutii cu doua dudui despre ca nu pot spune ca-mi sunt prietene, dar nici simple cunoștințe. Sunt undeva pe la mijloc, niste amice mai apropiate, adicatele nici cal nici magar :)))
          Cu una dintre ele discutam despre un articol citit pe net, despre primele cinci cele mai lenese zodii. Si "li, li, li" si "bla, bla, bla" si ma intreaba: "Tu ce zodie esti?" V-am spus ca nu sintem prietene, n-avea de unde sa stie. :) Si zic "Sirena" :) Nu va puteti inchipui ce fața a facut. Mintea ei cauta in tabelul zodiilor, sirena. Ma apuca rasul si se prinde. "A, peste!" zice . "Mai fata, ii zic, tu te uiti asa, un pic, la mine? Pai am eu fata de peste, de proxenet? Pai eu care sunt pentru drepturile femeilor, as putea sa fiu peste? Da-o incolo de treaba! Te credeam prietena, ce naiba!" Biata fata nu prea mai stia ce sa zica. Unde, in prima faza se prinsese ca glumesc, acum, nu mai era sigura :))) Imi dau seama ca o pierd pe drum si ii explic razand "Intrucat nu-mi place asocierea dintre peste si proxenet, prefer sa zicem ca sunt sirena. E drept ca o sirena cu talie de balena, dar sirena" . Hi, hi, hi, ha, ha ha, cert e ca a doua zi, m-a strigat pe strada "Sirena"! :)))
          Cea de-a doua duduie, imi povestea ceva emotionant din propria-i viata si, in toata discutia, ii spun :"Te felicit, ma bucur pentru tine! Mi-e bine sa mai aud astfel de vesti. Uite, mi s-a facut pielea de lebada". Punct. S-a uitat ciudat la mine, si m-a corectat:"de gaina". "Poftim? " intreb. Zice: "Da, ti s-a facut pielea de gaina, nu de lebada!". Iau fata serioasa si zic "Mai doamna, tu te uiti la mine? Am eu fața de gaina? Ai vazut tu gaina asa mare? Daca as fi avut niste craci mai lungi, as fi zis ca sunt flamingo, da' asa, la cata sunt nu pot fi decat lebada. Am eu 100 de kile, da' gratia o am de lebada, nu de gaina. E drept ca nu dansez in "lacul lebedelor" da' daca mai chinui un pic, reusesc sa demolez mobilierul din casa, printr-o simpla pirueta" :)))
           No, acuma comentati si voi. Bine, fetele nu s-au suparat dar, pentru ca incep sa ma cunoasca, s-ar putea sa ma cam ocoleasca :))) Deh, ce sa-i faci? Nu toata lumea accepta in jur o fata asa modesta si de bun simt, ca mine :))) 
          P.S. Sa-mi traiasca umorul, chiar si ala negru, ca din multe chestii m-a scos!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Am rîs cu poftă! Pe la jumătatea postării chiar voiam să scriu comentariul cu "haidi, gata, te-ai făcut de-o poreclă pe-aici, de-acum nu mai ocolesc ci zic (scriu) de-a dreptul 'Sirena' şi din sirena-n sus, sirena-n jos nu ies." Dar când am citit şi partea a doua (rîzînd atât de fain) m-am răzgândit, că şi 'lebăda' ar merge, de ce nu. Ne iese un total cam ca la numele de fsmilie+prenumele, cam aşa: doamnelor şi domnilor, aici scrie Lebăda Sirena (sau invers, na). Vezi, d'aia te citesc, eşti şi lebădă şi sirenă şi multe alte calităţi, hai să trăieşti!

CCristinaC spunea...

Maaaaiiiiiiiii fara porecle, ca nu-mi place :))) M-a botezat mama frumos (ca tot sunt modesta) si imi place numele meu. Mie nici macar "nasa" nu-mi zic finii. Nu le-am dat voie :)))
In schimb, ma bucur daca, prin modul ordinar in care sciu, pot sa amuz persoanele care citesc. Asta inseamna energie pozitiva :)

Anonim spunea...

Fără poreclă, evident. Şi-apoi, modestă au ba, chiar este un nume foarte frumos-Cristina. Şi nu scrii ordinar, nu ştiu de ce ţi-o fi intrat în cap una ca asta. Scrisul/stilul ăsta al tău aduce energie pozitivă iar nouă ne revine rolul de oglindă, să întoarcem spre tine energia asta bună.
Pe aia cu finii n-o ştiu, mă gândeam că poate fi şi-aşa cum zici dar poate fi şi varianta "nu le-am dat voie... încă" :))

anca spunea...

:)) stii de ce-mi pare rau? ca nu-mi esti colega de birou, cred ca am pleca toti mai bine dispusi acasa;)

CCristinaC spunea...

Hai sa ne lamurim, Anonim :))) Finilor le-am interzis sa ma strige "Nasa". Ma striga Cristina si gata. Nase sunt multe pe lumea asta, Cristine mai putine :))) Multumesc pentru energia pozitiva. De obicei nu ne dam seama cat de mult ne lipseste :)) Si sa ne traiasca umorul! :)

CCristinaC spunea...

Anca, esti draguta si ai o parere prea buna despre mine. E adevarat ca pot face misto de orice si haz de necaz, insa si tu poti. Trebuie doar putin autocontrol si siguranta de sine :) Ia si incearca! :)