Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

joi, 13 noiembrie 2014

Cu dușca la birou :)

          Cam pe la jumatatea saptamanii ce-a trecut m-am pricopsit cu o viroza mandra, asa ca mine :))) Si cum imi plac treburile bine facute, asa si viroza mea imi provoca o tuse d-aia seaca de-mi ardea gatul si caile respiratorii. Mi-e ca se rupeau de nu eram asa, ma zdravana :))) De voce, nu va spun... era un chin sa vorbesc. Bucuria sotului. :)
          Duminica, pentru ca tot am avut un drum pana la Pitesti, m-am oprit si la o farmacie, de unde ia sotul retetele "babelor" din neam ( a se citi ma-sa, mama, si vreo trei matusi). Ii spun eu farmacistei ce vreau si ca am mai supt niscai pilule cu nus' ce combinatii de plante, fara vreun efect, si duduia imi ofera un sirop.
          -Nu aveti altceva? Pilule?
          -Ba da, dar efectul e mai rapid cu sirop.
          -Si de cate ori pe zi, trebuie sa-l iau?
          -De trei ori pe zi.
          Eh, nu-mi place, da' asta e, sanatatea mea e mai importanta. Si printre indicatiile farmacistei, care mi-a mai dat si niscai pilule pentru voce, se trezeste al meu sot:
          -Si sa nu mai tipe la mine!
          Tocmai spusesem "la revedere" si ma intorsesem sa ies. Aud in spatele meu chicotelile celor trei farmaciste aflate in magazin, in acel moment. Eh, cum sa dreg busuiocul acum? Ma intorc spre ele si, cu mainile in sold si voce din fundul pamintului rezolv problema:
         -Ceeeee hi hi hi? Ce? Voi nu tipati la soti?
         Si aud in cor:
        -Ba daaaaaaaa....
       Si ma adresez sotului:
       -Vezi? Nu esti singur in club. Asta e normalitatea :))) Hai sa bem o cafea!
       Si am plecat. :) Nu stiu ce-or fi zis farmacistele da' nici nu ma intereseaza prea tare. Cert este ca inca merg la serviciu cu siropul dupa mine si, pe la prinz, mai iau o dusca direct din sticla, pen' ca nu pot cu lingurita. Mi-e ca o inghit cu totul :))) Am anuntat-o pe sefa ca sunt sub tratament si ca nu garantez ca siropul nu are si ceva alcool, asa ca sa nu vina cu fiola :))) 
        Una peste alta, voi ati luat sirop de tuse? Mai oameni buni mi-e ca ma tratez de tuse si dau in diabet. Mi se pare atat de dulce... Nu cred ca e doar o impresie de-a mea. Pare ca e intentionata treaba. Cumva sa te tratezi de una si sa te imbolnavesti de alta, sau macar sa devii dependent de dulce (in cazul in care nu esti).
          Maine e vineri si vine weekend-ul. Yupiiiiii!!!!

4 comentarii:

anca spunea...

:)) nu inteleg unde mai au bolile loc de umor la tine:). Tus-end are un gust oribil, fara zahar, ii dau copilului cu maxim de efect si chipurile e si din plante:D

cristina spunea...

la mine avea efect bun siropul de patlagina. cum de cativa ani mi-am sporit imunitatea si nu mai racesc, nu mai stiu cat de dulce este, ca n-am mai luat.
pentru tuse stiam ca e bun si siropul de ridichi negre, fabricat in casa cu miere, deci consider ca iese si ala foarte dulce, dar altfel nu cred ca ai cum. lasa, ca-ti mai indulcesti suferinta asa :)

O femeie spunea...

nu iau sirop de tuse: nu functioneaza. In occident sunt interzise sa se administreze la copiii sub 2 ani, dupa sunt unele dar parerile medicale sunt contradictorii, asa ca...se da concediu medical, odihna si asta e.
Eu am patit-o urat de tot de la mucosolvan: mi-a redeschis ulcerul. Si da, scria pe prospect dar nu am citit..


In rest, imi fac sirop diabetic de dulce: torn peste 1 lamaie taiata marunt miere, sa o innec, tin in frigider la macerat si mananc la 1-2 ore cate un pic. Cu lingurita. Mai fac ceai de cimbrisor-dulce. Mai fac vin fiert cu multe condimente - si dulce :P) . Nu mi-a placut sirop de ridiche.

CCristinaC spunea...

Eu am luat "paxeladin". Nu as fi luat da' nu mai suportam. Bausem si ceaiuri si linsesem si miere cu lamaie da' nu au avut efect. Dupa sirop ma simt ceva mai bine dar nu mi-a trecut de tot. Sa speram ca intr-adevar "iarba rea nu piere" :)))