Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

sâmbătă, 6 septembrie 2014

De la bloc, in gradina (12)

          Plantutele mele inca se gandesc sa-mi rasplateasca munca. Incearca, dragele de ele, sa faca acum ce nu au putut face la timp, din cauza ploilor. 
          Patrunjelul si-a revenit, e verde si fumos si daca mai creste putin, reusim sa-l mai tundem pentru o noua serie la congelator. Fasolea pentru fidelute (a doua serie) e plina de flori, dovleceii si din prima  si din a doua serie au facut si roade, nu doar flori :)  Vinetele arata asa:
 Gogosarii
 
 ardeii capia
           Este si ardei gras, da' nu cred ca l-am pozat. Sa nu radeti de mine ca am pus proptele la ardei, dar riscau sa se rupa din cauza greutatii roadelor. :) 
            Rosiile sunt cam chele din cauza de mana care ne-a obligat sa rupem tot ce a insemnat frunza neagra.

             Nu e destul cat sa pun de bulion, dar e de ajuns pentru consumul zilnic.V-am spus ca se straduiesc plantutele, nu?
            Nu sunt toate ok in gradina, dar per ansamblu, noi suntem foarte multumiti. Cea de-a doua serie de mazare nu a rezistat, fasolea pentru boabe, la fel, castravetii cei obtinuti dupa a treia plantare s-au topit pur si simplu, mararul si leusteanul la fel iar morcovii sunt inca mici si uratei. Nu-i nimic, zicem multumesc pentru ce avem si mergem inainte. :)



6 comentarii:

Maria spunea...

Cristina, e peste asteptari, avand in vedere ca: vara a fost imposibila, tu esti gradinar de weekend, a fost primul an! Foarte multe roade ai, in conditiile astea, bravo!Nu stiu cum e in zona voastra, cred ca noaptea e mai rece, ca altfel mai e o luna buna de cald, cat sa se mai faca inca destule!(mie mararul mi-a iesit in al doilea an si unde nu l-am pus!)

CCristinaC spunea...

Multumesc frumos, Maria! Asa e, e mai rece noaptea, la noi.
Sa speram ca vara viitoare nu va fi la fel, pentru ca deja ne-am facut planuri de reamenajat gradina. :))) Si sper sa-mi iasa si mararul :)))

cristina spunea...

Pare ca ai un pamant bun acolo, iar daca e asa, imi imaginez ce veti avea in gradina cand va fi un an ok, daca acum aveti asa. Ordinea de la rosii m-a impresionat :)
Ardeii sunt o splendoare!

CCristinaC spunea...

Cristina, asa e, pamintul e bun, roditor, mai ales ca pe o buna bucata din el, inca este lucerna pusa, deci e la "ingrasat". Am mai pus gradina aici in urma cu vreo 3 ani si era o nebunie. Am facut si eu si socrela, conserve pentru trei ani:)))
Ordinea de la rosii e meritul sotului meu. :)

cristina spunea...

Stai, ca m-a mai frapat ceva! LIPSA BURUIENILOR! Unde sunt buruienile, ca vad ca n-ati mulcit?

CCristinaC spunea...

Buruienile sunt in trei gramezi maaaari langa gard. Le-am sapat sau chiar smuls, cand a fost pamintul mai moale. Nu am mulcit, nu am dat cu chimicale. Doar sapa si palmele :)