Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Tort/tortura :)))

         Una dintre fetițele vărului meu e născută în ziua de Crăciun și, dacă în anii trecuți am mers cu tort (aici si aici) am zis să țin obiceiul și să duc unul și în acest an. Dacă tortul e cel cu blat clasic, crema de iaurt cu frișcă și dulceață, totul îmbrăcat în frișcă, decorațiunile mă bagă în ceață. Nu am răbdare și pricepere să lucrez cu fondant sau cu pastă de zahar, așa că a trebuit să apelez la... jucării. :) Prinți și prințese, de această dată. Bine că domnișoara sărbătorită e mai prințesică așa...
          Si dacă am rezolvat-o cu achiziționarea prinților și prințeselor, mai greu a fost cu fixarea lor în  pătura de frișcă :))) Aveau  ăștia o gravitație ieșită din comun... Picau când în nas, când pe spate. Oricum, numa' la orizontal să fi fost. Noțiunea de vertical nu exista pentru fețele astea regale. :)))
          Am  reușit cu jumătăți de bețe de frigărui pe care le-am înfipt în... spatele fețelor regale pe sub țoale :))) și le-am fixat în tort. Da, știu, sună a Vlad Țepeș, da' ce sa-i fac? Sunt mândră descendentă a lui. :)))
          Se vede în poza de mai jos, în spatele prințului cu jacheta albă. La mândruțe nu s-a văzut nimic pen' ca aveau bețele pe sub fuste :))) Avantaj ele :)))
          No, până la urmă am reușit să impresionez copii. Nu mai contează cum, important e că au și țipat de plăcere, :))) spre disperarea mamei lor :))))))) De halit a fost halit tot tortul, caci e rețeta sigură și știu că place multora. Porcul nu a apucat nici o bucățică. Doar motanului i-am dat ceva frișcă :))))

3 comentarii:

Anonim spunea...

WOW! M-a impresionat pe mine , dar-mi-te pe nepotica... WOW! Eu nu m-as fi gandit la figurine de jucarie...eu,de obicei , cumparam figurine gata preparate din cofetarie....astfel ca pe Alba ca Zapada si piticii , i-am avut de 2 ori pe torturile Luanei , facuti din pasta de zahar.Bineinteles ca nu i-a atins nimeni , eu as fi rupt cu dintii capul printesei , dar urla printesa mea... :))))
Foarte fain tortul....

CCristinaC spunea...

Ma gindisem si eu la figurine de zahar dar... sunt prea scumpe si nu plac nimanui. Mi s-a cerut pe un print si o printesa 50 de lei. Eu am dat pe toate jucariile 25 de lei si se joaca cu ele. Practic, nu? :)))

Anonim spunea...

Da , practic....ai imbinat utilul cu placutul...plus ca , asa cum ai scris , nu au nici un gust figurinele de zahar...