Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

marți, 17 decembrie 2013

Intinzi coarda? O tăiem.

          Vouă vi se întâmplă să fiți împunși în spate la casă, la magazin? Dacă da, cum reacționați?  Mie mi s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, de două ori în aceeași săptămână :)))
         Prima dată, eram singură la cumpărături, și așteptam să termine cei din fața mea, la casă. Nu îmi place să-mi pun produsele pe masă, dacă cel de dinainte nu a terminat. Pare că-l iau pe om din urmă, și nu e frumos. Ei bine, pe când stăteam eu liniștită, la coadă, simt că îmi dă cineva ghionturi în zona lombară. Mă întorc, văd o tipă, nu recunosc, mă mut doi centimetri mai în față. Iar ma înghiontește, eu mă mut, ea insistă. Pentru că dacă ma mai mutam puțin, urma să mă urc peste doamna din fața mea, mă întorc la inghiontitoare și o întreb: "Ești cumva pe invers?" Ea:"Ce vorbă e asta, am bărbat și copii acasă!" Eu:"Pai, draguță, la cât și pe unde mă înghiontești, pare ca te dai la mine". A mai îndrugat ceva, în hohotele de râs ale asistenței, dar nu mai știu ce a zis, că-mi venise rândul la casă.
          A doua oară, sâmbăta, de Sf. Andrei, am trecut pe la un magazin să luăm pungi de cadouri și alte alea, și ne-am postat la casă. Cum, la români, de sărbători e omor la cumpărături, inevitabil, coadă la casă. Il las pe soț înainte că era coșul (și banii) la el, eu în urma lui. Face cumva o duduie care avea o vopsea de păr în mână, și se bagă intre noi doi. Mi s-a părut mie că e grăbită, da' nu mă cobor să-i fac educație. Numa' ca duduia se apucă și-mi înghiontește soțul. La început el a crezut că sunt eu. Asa zice el :))) Noi ne mai hlizim pe la cozi și ne înghiontim :))) dar acum nu eram eu în spatele lui. S-a întors și a realizat că nu-s mâinile mele. :))) Tipa continua să-l "împungă". El iar s-a întors, dar nu i-a zis nimic. Atunci am zis eu:"Scuzați-mă, sunt cu dumnealui. Dați-mi voie să-l înghiontesc eu." Si, cu un singur gest,  am trecut-o pe tipă în spatele meu. Nici nu a deschis gura, dar până ne-am luat noi catrafusele de la casă, ea a plătit și a ieșit ca vântul.
          Ce-or fi zis astea două în gândul lor, e problema lor. Pe la noi, în provincie, se întinde coarda, dar se și găsește cineva să ți-o taie. La voi cum e? Vă descurcați cu așa întâmplări?

8 comentarii:

cristina spunea...

tu ai avut umor si te felicit pentru ce replici ai dat.
eu ma enervez si sunt acida si nu-mi vin replici din astea haioase, ci din alea rele :)

CCristinaC spunea...

:))) Multumesc Cristina! Nu merit felicitari pentru ca, in ciuda replicilor haioase, tonul a taiat in carne vie. Recunosc, e felul meu de a fi. Uneori sint acida chiar si cind pare ca glumesc.
Bine ca nu se prea poarta moda cu pistoalele, pe la noi :)))

simf spunea...

io-s mai violenta in look, plus ca-s si destul de lunga, nu numai multa, asa ca luema se gandeste de 2 ori. dar tot mi se intampla, ba un adolescent (si-l iau cu "ce-ti doreste inimioara, papusa?"), ba vreun pensionar (pe el il intreb daca ii e rau sau ceva de gen).

Anonim spunea...

Bag de seama ca trebuie sa fiu in asentimentul antecomentatoarelor mele , caci tu esti calma si draguta in vorba , fata de mine...Si eu ma trag mai in fata sau mai intr-o parte , la inghionteala , insa daca se insista eu zic taios sa nu ma mai inghesuie ca nu am unde merge mai in fata si intreb daca nu cumva vrea sa treaca in fata mea sa fac la fel , sa vedem cum se simte...Si da, ma scoate din minti sa fiu inghiontita , ma aduce in pragul nebuniei si a iresponsabilitatii faptelor mele...

CCristinaC spunea...

Simona, la tine se "dau" extremele :))) Ori adolescenti ori pensionari. Pe la mijloc... lipsa ? :)))Poate avantajul cu lungimea ii face sa renunte? :)))

CCristinaC spunea...

Ana, am mai incercat si eu, in alte dati, cu "nu te-mpinge ca n-am unde sa ma duc" da' mi-o bagau p'aia ca se grabesc. La o faza d-asta i-am zis unui mosulica sa se grabeasca, ca-l asteapta moartea acasa. Dupa, mi-a parut rau, da' dadusem drumu' la vorba. :(

simf spunea...

e o mare enigma, aceleasi categorii ma si plac:)

Maria spunea...

Cred ca am o uitatura infioratoare, ca dupa ce-o "daruiesc" insistent si fix in ochi totul e tacere si respect!! Chiar azi mi s-a intamplat iar. M-am uitat urat la mine-n oglinda in toate gradele si felurile dar nu pot sa-mi dau seama ce ii amuteste si incremeneste asa!!! Profele de la toate scolile se plangeau maica-mi ca "ma uit urat" -asa ca sigur asa ma uit, dar nimeni nu ma crede ca nu-mi dau seama si rareori o fac intentionat...
Mie mi se pare ca reactionezi cu umor si "pe faza", asa ca ar trebui" sa se simta" personajele grabite si sa-si ceara scuze. Hihi, iar am uitat in ce tara traim!