Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

miercuri, 31 iulie 2013

Vacanta 2013 - partea I

          Ne-am întors. Sâmbătă seara ne-am întors dar mi-a luat ceva vreme să mă reacomodez, să intru în ceea ce numesc eu normal. Incă nu sunt în rutină pentru că abia luni merg la serviciu. :)
         Nu voi face un  jurnal de călătorie pentru că nu le am cu scrisul în cuvinte mari. Scriu mai mult scurt și la obiect. :) Când am hotărât acest gen de concediu, mai "pe drum" decât "destinație certă" am avut unele mici/ mari îndoieli. Întâi nu știam cum va reacționa soțul la un astfel de concediu. Acasă, în fața hărții, arăta totul super, dar după câteva sute de km se poate să nu mai vezi situația la fel. O singură dată a regretat adânc, pe drumul spre lacul Sf. Ana. :) Eu nu aveam probleme pentru că sunt amatoare de mers cu mașina șofată de altul :)))))) A doua problemă mi se părea a fi lipsa unei cazări sigure. Eu, obișnuită cu rezervări și alte d-astea, m-am temut că ne va fi greu să găsim unde să dormim. Aiurea, era doar prietena mea, paranoia. :))) A treia problemă ar fi fost imposibilitatea de a ne încadra într-o sumă fixă, dat fiind că nu știam mare lucru despre prețurile din fiecare zonă traversată. Ne-am descurcat de minune. :)
          Așadar, am plecat marți dimineața în propria aventură de vacanță. Până la Cheile Dâmbovicioarei nimic important, știam locurile. Am oprit în Câmpulung să luăm pateuri de la cofetăria "Iepurașul". Avem și noi fetișul nostru. Nu trecem prin oraș fără să oprim la cofetăria asta. :)))
           Vă spuneam de Cheile Dâmbovicioarei. Mai fusesem pe chei, dar nu în peșteră, asa că am bifat prima vizită. La intrarea pe chei am plătit 2lei de persoană iar la intrarea în peșteră 7 lei de persoană.
          Nu am să scriu prea multe despre peisaje, doar că uneori ai impresia că te afli într-o bucățică de Rai. Am realizat cât frumos există în jurul meu, cât de oarbă sunt și ce mult pierd că nu vad tot timpul acest frumos.  
          Pe drumul spre Bran
          La Bran am băut o cafea, dar nu am vizitat castelul. Primul motiv ar fi prețul cam mare (25 de lei/persoană) și al doilea motiv ar fi faptul că l-am mai văzut în urmă cu mai multi ani. Bineînțeles ca am uitat aparatul foto în mașina parcată la mama naibii :) E un obicei vechi și prost, dar e al meu, să nu aud cometarii :)))))
           Dar ne-am oprit la Râșnov,
unde nu am putut vizita cetatea, pentru ca se filma "Regele Scorpion 4". Nu am văzut 1, 2 sau 3 dar am să-l văd sigur pe 4, să înțeleg și eu de ce trebuie să mai fac un alt drum la cetate, că nu o pot bifa ca văzută și chiar îmi doresc să o văd. Am urcat însă, pe jos, din parcare până la cetate și pot să spun că, în ciuda multor kg ale mele, mi-a plăcut să fac mișcare pe tot traseul de vacanță.
           Am dovezi că se filma, da?
          Următoarea oprire a fost în Brașov, pornită, croită să vad Biserica Neagră. Nu așteptați poze din Biserică, pentru că nu e liber la pozat. Vă pun una din afară și restul le căutați voi pe net. 
          Ce pot să spun e că m-a impresionat mai mult decât Agapia sau Văratec. M-a impresionat prin simplitatea ei, prin lipsa sfinților de pe pereți, prin altarul  impunător dar atât de simplu... Pentru prima dată, după mulți, mulți ani, am simțit nevoia să mă așez pe o bancă și să vorbesc cu Dumnezeu în biserică. Nu e prima biserică de alt rit în care intru, dar e singura biserică unde am intrat și L-am simțit pe Dumnezeu. Să fie un semn că El e mult mai simplu de găsit decât ne închipuim noi, cu mintea de oameni smintiți? Trebuie să recunosc că în nici o biserică ortodoxă nu m-am simțit în stare să vorbesc cu Dumnezeu. O fac mai degrabă din liniștea căminului meu. Să fie oare din cauza atâtor sfinți puși pe pereți și care, parcă abia așteaptă să nu faci mătăniile corect, ca să-ți tragă una peste ceafă? :)))))) In fine, asta e o altă discuție...
           Aveți mai jos un clip despre Biserica Neagră, a cărei vizitare a costat 6 lei/persoană.
          Am pornit apoi, la pas, prin Brașov
          Am sfârșit ziua de marți prin a vedea lacul Sfânta Ana, cel sălbatic și frumos.
          Atenție: pe net, Lacul Sf. Ana e prezentat ca fiind situat în apropiere de Tușnad. Voi țineți minte și nu vă opriți la Tușnad, că faceți 20 de km înapoi, pană la Bixad, ca noi. Am înțeles că din Tușnad există ceva poteci pana la lac, dar cu mașina e musai să intrați pe la Bixad, de unde mai mergeți 17km care vi se par 30, pe un drum sinuos și prost. Nu există spații de cazare în zonă, doar un spațiu mic pentru corturi, iar magazinele (vreo două) sunt prost și scump aprovizionate. Ideal ar fi să vă cazați la Băile Balvanyos (aflate la 10km de lac), iar a doua zi, să mergeți la plaja la lac, pregătiți cu tot ce este necesar pentru o zi fără magazine la îndemână. Intrarea cu mașina este 20 de lei. In altă ordine de idei, oricât de unic și minunat ar fi lacul, e păcat să bateți drumul ăla, să plătiți intrarea, să stați o oră și să plecați. Părerea mea. 
          Eu m-as fi întins cu plăcere la o plajă mică, dar a trebuit să ne întoarcem în Băile Tușnad, să ne cazăm pentru noapte, ca deh, nu tu cort, nu tu curaj să dormi în mașină. :)))  Despre asta, în postarea următoare :)

6 comentarii:

simf spunea...

eu iau eclere de la iepurasul :)
la dambovicioara stiam ca sunt ghizi copii, v-a povestit vreunul?
ati fost pe strada sforii la brasov?

Anonim spunea...

Cica nu ai talent la descris vacanta! Haaa....nu te mai cred! :)) Ai descris foarte frumos si la obiect.
Mi-am amintit de locurile vizitate si de mine .Brasovul a fost orasul adolescentei mele , orasul in care m-am inaltat si m-am prabusit , poetic vorbind!
Cat despre Sf.Ana si zona respectiva...minunata , dar atat de greu de inteles...asa vad eu lucrurile in zona aceea!
Cu Biserica Neagra am o amintire si rusinoasa , dar si amuzanta , in acelasi timp....Aveam vreo 17 ani , in vizta la buna mea prietena de atunci , brasoveanca sadea.Era anuntat un concert de orga la Biserica Neagra....cum sa-l fi ratat , mai ales pe vremea lui Ceausescu? :)) Insa veneam la concert dupa o noapte pierduta la filme pe casete video , daca iti amintesti si cele cateva ore dormite nu fusesera suficiente.Asa ca mergem noi doua la concert , biserica arhiplina cu turisti si lume buna...full , nu alta , reusim sa ne gasim doua locuri , incepe concertul si noi am adormiiiiiitttt...ca doua bebeluse! :)))) Habar nu am cat am dormit , nu mai stiu! Cand ne-a trezit noi biserica era goala goluta si afara era deja noapte.Noroc ca biserica nu era inchisa si am reusit sa iesim... :))))) Dar ,nu-i asa? Cine mai fusese la concert de orga pe vremea aia? Huh? ))))))

CCristinaC spunea...

Simona, nici nu am intrat in cofetarie iar la patiserie s-a dus sotul. Nu prea am curaj sa trec de terasa :)))))))
La Dambovicioara inca sunt copii ghizi, care povestesc frumos si la obiect cand ii intrebi ceva. Mi-a fost drag de ei. :)
La Brasov nu am fost pe Strada Sforii din motiv de... oaie capie. Voiam sa merg aici si sa vad si Sinagoga ortodoxa (nu interior ca nu se poate vizita) dar am uitat cu desavirsire. Si cand ma gindesc ce multumita am plecat din Brasov... :)))

CCristinaC spunea...

Ana, sunt pe jos, nu mai pot. :))) Acum sunt concerte de trei ori pe săptămână. Sa tot dormi. :))) Glumesc, desigur. Imi inchipui ce somn linistit ai avut... :)

CCristinaC spunea...

La Sf. Ana, mi-ar fi placut sa mai am o zi in plus, sa stau la soare ca iguana, dar nu s-a putut. :(

Anonim spunea...

Buna Cristina! Castelul Bran a fost retrocedat, reamenajat , nu se compara cu cel pe care il stiam. Este foarte frumos ; pacat ca nu l-ati vazut. O vara frumoasa! Mihaela ( ...ultima data am vorbit despre Ionela...)!