Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 14 iulie 2013

Duminica in familie

          Aș fi vrut ca astăzi să trag o fugă până la Călimănești, că-i colea la o aruncătură de băț :). Am auzit că ștrandul cu apă termală e fenomenal. Nu am ajuns, pentru că vine concediul și ținem banii pentru un mini "turneu", asta asa, ca să nu recunosc că iar nu sunt pregătită pentru o zi de plajă :))) Nu știu cum naiba fac, da' atunci când sunt pregătită plouă sau trebuie să merg în altă parte, iar când e de mers la plajă, nu sunt eu pregătită. Când fu Tache nu fu Tică... :)))))))) 
         In schimb, ne-am trezit la ora 7, ne-am îmbrăcat lejer și am pornit la târg. Îmbrăcatul a constat în pantaloni subțiri de trening și tricouri. Nu mergea să plecăm în pantaloni scurți că era cumva cam rece dimineață. 
           In târg lume multă da' marfă și mai multă. Ce mi-a atras atenția a fost varza cumpărată în cantități mari. Ce fac oamenii cu atâta varză, ca doar nu o pun la murat pentru iarnă? Am aflat că pun la murat pentru pomeni și nunți, cumetrii. Nu vă închipuiți că la noi se fac nunțile la cort. :) Ar fi frumos, dar nu. Se fac la local da' acasă mai trebuie pusă masă că așa-i omu' de la țară, ospitalier și cu de toate pe masă.
          Noi am luat roșii și castraveți cu 1,5 lei/kg, caise cu 4lei/kg, lubeniță cu 1leu/kg, pepene galben cu 2lei/kg, și ardei cu 2lei/kg. Românești sunt sigur roșiile, castraveții, ardeii și pepenele galben. Producătorii sunt din zonă și le știm grădinile și solariile. La lubeniță am îndoieli. :) Pentru necunoscători, eu spun lubeniță la pepenele cu coaja verde spre negru. Ce vreți? Sunt născută la Slatina. :)
           Vând țigăncile în târg, un neam de cuțit cu doua lame care taie varza fideluță. M-am uitat și în urmă cu doua săptămâni la el, m-am uitat și azi. Știți despre ce vorbesc? O fi chiar atât de bun? Voi aveți asa ceva?
         In rest, am socializat, am salutat, am zâmbit, m-au pupat zdravăn niște verișoare d-ale mamei, de la țară, am discutat despre vreme și vremuri, m-am jucat cu  niște iepurași :) și am ajutat-o pe mama unui client de-al soțului să ducă acasă, într-o comună învecinată, un sac cu boabe de porumb și unul cu tărâțe. Așa-i la târg. Te duci cu banii, cu sacii și cauți acolo un binevoitor să te ducă și acasă. Nu contează că-i cu căruța sau cu mașina, cineva se va găsi sigur să te ajute. Din comunele mai îndepărtate, vin oamenii cu microbuzul tocmit pentru o cursă la târg. :) Cei care vin cu căruțele se adună tot asa, cite 2 - 3 vecini. E interesant de văzut câtă grijă au căruțașii de cai. Prima lor grijă, după ce i-au priponit e sa le pună fân în față, să-i mângăie și să le aranjeze părul pe coamă.
          Printre vânzători era o tanti care vindea o găină. Mi-o  întindea și-mi spunea ca e bună outoare. Aș fi cumpărat-o, zău, dacă aș fi avut unde să o duc. Probabil ca tanti avea nevoie mare de bănuți, altfel nu ar fi dat găina. Până și eu știu că se creează o legătură intre stăpân și găină. Nu am mai stat să văd dacă a vândut-o.
          Când am ajuns acasă eram rupți de foame și, pentru că era aproape prânzul, ne-am pus la masă.
          Miel la cuptor cu cartofi prăjiți și tzatiki, că tot fuse săptămâna grecească la Lidl :)))
          Melc cu brânză de la Lidl. Nu prea sunt de acord cu semipreparatele da' ăsta e chiar bun.
           Si spre răcorire, că s-a încălzit afară, intre timp, limonadă cu mentă
            In rest, astăzi mă voi ocupa de manichiură, pedichiură și sprâncene (că sunt fată pricepută), după care sper ca vom ieși la o înghețată și  în parc, la Pitești. 
          Când mă gândesc că mâine e luni, mi se cam taie din bucuria zilei de duminică. Începe să mi se pară frustrant ca cinci zile din săptămână să-mi fie atenția îndreptată spre serviciu, să mă mișc după un program liber impus :))) în loc de unul liber ales. O fi din cauză că se apropie concediul? Să zicem, altfel e cam nasol dacă încep să ma gândesc serios că  mi-ar plăcea mai mult să fac ingerași în iarbă decât să-mi treacă os prin os pe scaun. :)
         Ma opresc aici că iar încep să bat câmpii. Vă doresc să aveți o săptămână cu împliniri, cu liniște sufletească și multă veselie!


Niciun comentariu: