Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 24 martie 2013

Duminica "MasterChef"

Nu, nu vă gândiți că am plecat să particip la concursul tv de bucătăreala. Nu am atâta pricepere dar, pot să spun că, în bucătăria mea, azi a fost cumva ca la MasterChef, în sensul că s-a pregătit haleală toată ziua. După o raită dis de dimineață, prin magazine și piață, Mr. G, soțul meu, a pregătit micul dejun, așa cum face de muuulti ani. Pentru că în cursul săptămânii, programul nu ne permite să mâncam împreună dimineața, la prânz nici gând, iar seara nu prea reușim să ne așteptăm unul pe altul, în sensul că vine la o ora la care eu nu îmi mai permit să mănânc, e deja un ritual să mâncăm duminica împreună. Așa, și după cafeaua savurată cu ochii în televizor (el) sau în laptop (eu) ne-am apucat de gătit... Mr. G a făcut chiftele și ceva carne la grătar, iar eu am pregătit un castron maaare de salată verde cu ceapă verde, castravete și ridichii și...am pregătit bineînțeles, desert, respectiv plăcintă cu mere. Știu că desertul e un "deja vu",dar era păcat de bunătate de mere să le las să se strice, mai ales că erau din cele românești, de la un țăran din zona. 
Am primit de la Mr. G si un frumos buchet de primăvară: două legături de pătrunjel și două de mărar, care au mers, până la urmă, la amestecul pentru chiftele. :) V-aș arăta cu drag și poze, dar sunt în aparatul foto ale cărui baterii sunt la încărcat. :))))) 
Acum înțelegeți de unde "MasterChef" ? Am avut parte de odihnă constructivă, dacă pot să spun asa. Bine, nici nu era timpul de plimbări... Într-un fel imi convine, că până miercuri, nu trebuie să gătesc nimic.:)))) Bine că soțul meu mai are și apucături d-astea de bucătăreală și mă scapă pe mine vreo trei zile :))) A, și bine că suntem educați să mâncăm două zile aceeași mâncare. Asta mi se pare o reala problemă în alte case. 
Acestea fiind povestite, vă urez să aveți o săptămână atât de ușoară încât să simțiți că zburați și vă las să vă clătiți privirea cu ceva mușcate din balcon. :)

5 comentarii:

Maria spunea...

Ce frumoase sunt muscatele tale! Ale mele mai asteapta in camara!
Noi am facut placinta cu ciuperci! Si nu, n-am mancare decat maine cel mult!
O saptamana usoara si placuta, in ciuda vremii!!

Anonim spunea...

Sa i o saptamana cu realizari si cat mai buna!
Un asemenea masterchef , e o comoara la casa femeii! :)

CCristinaC spunea...

Maria, muscatele mele sunt asa datorita balconului inchis si caloriferului din balcon, altfel ar zacea si ele printr-o camara. :)

CCristinaC spunea...

Ana, ai dreptate cu comoara. Nu stie el MasterChef-ul meu sa faca decit citeva feluri de mancare, dar le face bine, iar eu il laud de fiecare data. :))) Sa-i tina Dumnezeu obiceiul :)))))))))

corina spunea...

Putini masterchefi asa ca omul tau, si binefaci ca-l sustii cu laude si vorbe frumoase asa ne completam. :)
Muscatele sunt deosebite, le-am privit cu drag.