Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 27 ianuarie 2013

Liniștea iernii

Uite alt motiv pentru care iubesc iarna : liniștea. Bine, se mai aud ceva zgomote, mașini, caței, etc., dar nu ca în timpul verii, când toată lumea e agitată. Acum nu mai sunt mămicile cu copii în parcul de lângă blocul meu. Dacă aveți impresia că sunt rea, vă invit să le auziți câtă gălăgie fac vara, când ies să-și aerisească odraslele. Dacă un copil mai are un moment în care țipă, mămicile nu au momente în care să tacă. Strigă continuu după copii lor, astfel încât, fără să vreau, știu să așez puiuț lângă mămică. Si, dacă tace una, strigă sigur cealaltă, și tot așa. Să le auziți când se încaieră intre ele. Ioi mama!!!!
Da' acum e bine. E liniște și pot să mă aud gândind. Nu că aș gândi prea mult... :))))
Sunt gripată, am nasul înfundat, strănut și o am continuă stare de rău. Nu pot să zac în pat, că nu e stilul meu, drept pentru care, ieri am fost la hipermarket. Ca de obicei, la mine se termină toate odată și stocul se cere făcut la fel, tot odată. Nu la alimentare mă refer, ci la detergenți, hârtii, produse de îngrijire. Alimente am luat puține, doar vreo doua feluri de măsline, pâine caldă :) și ceva legume congelate, respectiv brocoli, porumb boabe, un amestec (morcovi +ardei+ fasole galbenă+ conopidă), și varza de bruxelles (pe care n-am habar cum să o prepar, dar am cedat insistentelor soțului). Cu gândul la ceva tarte, am cumpărat  căpșuni și caise jumătăți , tot congelate. Legumele proaspete sunt o problemă pentru mine. Cu greu mănânc roșii, castraveți și ardei în această perioadă. Nu au nici un gust, așa că prefer o salată verde cu ceapă verde sau praz, luate de la țărănii din zona mea. Ca fructe, îmi plac portocalele, mandarinele, kiwi  și bananele, dar le las pe toate pentru merele autohtone.
Asta a fost ieri. Astăzi, ca să păcălesc gripa, am făcut cornulețe. Cu gem de zmeură, cu cireșe confiate și cu sâmburi de nucă. Mie îmi plac cele cu sâmburi de nucă. Rețeta am furat-o de la Ana :)
In rest, mai nimic. E liniște. Intenționez să-mi scot soțul la aer și să-l frec cu zăpadă, poate mai întindem ridurile. Asta dacă nu se apucă el primul, de ridurile mele :)))
Cu speranța ca ați avut un weekend sub dominația liniștii, vă doresc să aveți o săptămână la fel.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ti-au iesit faine , cornuletele! Sper din suflet ca o sa va placa! :)
Multa sanatate iti doresc si recuperare grabnica!

CCristinaC spunea...

Ana, saru'mana! Cornuletele sunt super. Mai facem, ca se fac repede. :)

Unknown spunea...

Nu e iarnă să treacă fără să nu ne curgă nasul! Ce să facem , vorba cuiva...iarna nu-i ca vara...sau invers...tot aia :)) . Sănătate maximă și poftă bună la ronțăit cornulețe! Eu am pregătit clătite azi , mai mult pentru soțul meu ... eu , mă abțin , ca să zic așa...una singură e suficientă (deși îmi plac ) dar la așa cornulețe cred că aș avea liber la vreo 3- 4 bucăți :))).
Numai bine ,
Ada

CCristinaC spunea...

Ada, multumesc de urari! Bune si clatitele, dar nu-mi place ca se lasa cu fum mult.
Cred ca am mincat 6 cornulete. :) Nu-mi impun o limita drastica pentru ca devin frustrata. Nici nu stau sa numar caloriile ca am lucruri mai bune de facut. :))))

corina spunea...

Si mie mi-au tras cornuletele cu ochiul :))
Ai dreptate cu gaitele verii din fata blocului. cred ca asta se intampla peste tot in lume...si eu m-am numarat cu multi ani in urma printre ele :( ce sa faci...dar am auzit ca exista si un altfel de educatie si m-am silit s-o invat pe cealalta ca e mai sensibila si de bun gust.:))
O zi faina Cristina!!!

CCristinaC spunea...

Corina, mi-as dori sa afle si mamicile astea de acel fel de educatie.Pina atunci, astept sa creasca copii :)))