Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 20 ianuarie 2013

Duminică liniștită de iarnă (să zicem) :)

Azi dimineață, pe la 9 :),  m-a trezit din somn o pereche de mustăți lungi și albe, prinse de un botic umed care îmi mirosea pleoapele. Am crezut că vrea să ne jucăm și, cum nu eram trezită bine, am tras purtătoarea de mustăți lângă mine, sub pilotă. Abia când a început să miorlăie a rugăminte, m-am prins că ceva nu e în ordine și m-am trezit bine. Biata Piți voia la litieră și avea ușa închisă la balcon. 
Mai târziu, când am deschis ferestrele să aerisesc, mi-am dat seama că o să avem parte de o altă zi mohorâtă. Nu e frig, dar lipsa soarelui câteva zile la rănd, mă face să nu am chef de nimic. Drept urmare, azi îmi propusesem să fac ceva ordine în ațe și alte asemenea, dar probabil că o să amân operațiunea. In schimb, am făcut brioșe după aceasta rețetă, cu diferența că am pus gem de zmeură și nu de mure. :) 
Acum dorm toți prin casă. Chiar și Piți doarme de parcă a fost schimbul trei. :)
Doar eu nu dorm. Nu pot. Îmi folosesc timpul să bag un ochi în casele și viețile altora :) 
Am răsfoit :
Îmi place că doamnele acestea se folosesc de culori în tot ceea de fac, că nu se feresc să-și personalizeze casele cu lucruri făcute de mâna lor, că nu aruncă toate vechiturile pe motiv că-s depășite, ci le găsesc o nouă întrebuințare...
Legat de culori, mi-am amintit cum, în urmă cu ceva vreme, fiind la cumpărături cu o prietenă, mi-am cumpărat un castron din plastic, turcoaz. Reacția prietenei: "Turcoaz? Cu ce îl asortezi?" :))) Cum adică să-l asortez? Dă-l în mama mă-sii că e un castron, îl bag oricum în dulap. :))) Îmi place culoarea și gata. Atât de tare mi-a plăcut că am avut parte de el doar trei săptămâni. Mi-a căzut și s-a spart.  Probabil simțise și el ca nu se asortează cu bucătăria :)))
Una peste alta, poate dacă reușim să ne bucurăm mai mult de culori, vom reuși să vedem și viața mai roz :) Până atunci poftiți la o cafea ușoară (făcută totuși la ibric) și la brioșe pufoase și dulci.
O duminică plăcută și liniștită în continuare, să aveți!

8 comentarii:

Mihaela Dămăceanu spunea...

Mi s-a făcut o poftă de brioşele tale şi de culori pastelate şi calde. Cu cafeaua, m-aş mai descurca şi singurică. Frumoase blogurile! Eu nu am încercat niciodată croşetatul şi tricotatul! Tot văzând ce faceţi voi, fetele îndemânatice, mă tot bate şi pe mine un gând. Dar trebuie să las aceste frumoase intenţii pentru câţiva ani, mai încolo, că parcă şi aşa mi-am luat prea multe pe cap. O seară frumoasă!

CCristinaC spunea...

Mihaela, exista un timp pentru toate. Daca chiar iti place sa tricotezi sau sa crosetezi, intr-o zi o vei face. :)

Aurelia spunea...

Eu sunt dependenta de culori :))
Dar, uite, castron turcoaz nu am :))
In privinta brioselor, nu m-am mai incumetat sa le fac cupcakes (ultima data am copt vreo trei ore cu forma de 6), am pus compozitia in doua tavi dreptunghiulare (deh, compozitie dubla) si gata, prajitura! Una simpla, alta cu miez de nuca si visine. Numai eu puteam face combinatie de 3 in 2 tavi :)

CCristinaC spunea...

Aurelia, nu mai am castronul, dar daca se intimpla sa mai gasesc, iau sigur. :)
Cu prajitura ai fost inventiva. Nu m-as descurca nici eu cu o tava de 6 briose. Am una dubla, de 12, si fac doua tavi.

Maria spunea...

Am venit, m-am servit, mmmm, multumesc, a fost tare bun si tare frumos servit! Si eu simt nevoia de culoare, poate reusesc maine sa postez niste poze cu florile luate azi...Si cum iti spuneam, ma umilesti cu harnicia ta...!

CCristinaC spunea...

Maria, cred ca Dumnezeu ne-a dat culorile sa ne bucuram de ele, nu sa le asortam :))) Abia astept sa=ti vad florile :)

Anonim spunea...

Io am poftit cafeaua aia de abia azi , marti....ca n-am mai baut o cafa la ibric de am si uitat de cand :)) Briosele de pe goodfood , arata demential , insa ale tale par de-a dreptul innebunitoare.Am observat ca combinatia de fructe acrisoare in briose intotdeauna se armonizeaza intr-un mare si placut fel.
Cat despre culori...Cristina , dar cine te opreste sa vezi lumea in culorile tale preferate? :))Uite , pentru mine fericire si bucurie este portocaliu , liniste si calm , albastru...furie si rebeliune , rosu...suparare si boala , galben...resemnare e verde...si tot asa! ;-)
Sa ai o saptamana faina!
Ma'c sa ma dau pe linkurile alea postate de tine!

CCristinaC spunea...

Ana, cafeaua la ibric e preferata noastra, a mea si a sotului. Daca ne putem feri de cafeaua nefiarta, o facem cu placere. :) Reteta asta de briose ne place cel mai mult din ce am incercat pina acum. Am s-o mai fac, dar pe lista sunt cornuletele cu bere pe care le faci tu. :) Culorile, ce sa mai zic, mie imi plac toate. Nu le am asociate cu ceva. Cu cit mai multe, cu atit mai bine. Prietenele imi spun ca am singe de tigan in vene :))))