Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 24 decembrie 2012

Duminica gospodareasca

De obicei, duminica nu fac mare lucru prin casă și  nu pentru că nu mi-aș găsi eu de lucru, dar mama face criză și dacă ud florile sau string rufele de pe sârma, duminica. :)
Astăzi însă, altă situație! Am cerut voie de la stăpânire și am făcut o grămadă de treburi. 
Dis de dimineață, respectiv pe la 10 :))) am plecat la cumpărături cu soțul din dotare. Bineînțeles că nu am ajuns prea departe și mi-am amintit că am uitat lista de cumpărături. Ne-am întors, dar cum nu suntem superstițioși, nu a fost o problemă. Ba chiar ne-a ajutat. Am trecut și pe la spălătoria auto, unde am lăsat mașina murdară, stil "șatră" și am luat-o "rasă, tunsă și frezată", când am ieșit de la supermarket. Mai oameni buni, ce de lume prin magazineeee!!! Zău că acum trebuia făcut recensământul, că prea eram mulți la un loc. Că era lume multă și cărucioare multe, nu mai era o problemă, da' aci la noi, oraș mic, cunoști lume multă. Si dacă te știi cu a, b, c, și cu tot alfabetul, nu poți fără să saluți, să întrebi de sănătate, de una, de alta, să urezi cevașilea de sărbători, să transmiți una, alta... ca ajunserăm acasă la ora 13, morți de oboseala și de foame. Pai de, noi am ieșit din cearceafuri și direct la cumpărături am fost. :)))
După ce potolirăm foamea, mă apucai de o cafea, mai dădui vreo doua telefoane, mai primi vreo trei și na belea, că ajunsei la patru după amiază și eu nu făcui nimic, nimic. Mi-am urnit suta de kile și m-am apucat de făcut bradul. Vreo doua ore mi-a luat să fac bradul și să pun decorațiunile de Crăciun, prin casa. Motivul -  multitudinea de globulețe pe care nu mă îndur să nu le pun în brad. Multe mai strânge pe lângă casa lui. :))) Poze cu bradul promit să pun într-o postare viitoare. Până atunci, pun o poză cu ajutorul meu:
După operațiunea "bradul" a urmat operațiunea din bucătărie "fă cât mai multe azi" :) și, "cu stângu-nainte marș" am executat următoarele
-tocat ardei și castraveți acri, puși în strecurătoare și lăsat la scurs pentru salata boeuf,
-fiert și tocat piept de pui tot pentru aceeași salată (dacă ar fi după mine as renunța cu plăcere la salata asta, dar familia o cere)
-împachetat și fiert sarmale
-făcut doua blaturi de tort pen' că intenționez să fac tort Minnie Mouse nepoțelelor  mele, pe care le voi vizita de Crăciun;
-făcut brioșe după aceasta rețetă, cărora  urmează să le fac crema și să le ornez.
Recunosc că, la primele trei liniuțe de mai sus, am primit ajutor de la mama, care, a decretat că se poate munci azi, pen' că "e muncă pentru o zi sfântă" :)))
Si pentru că în timp ce am scris acest post s-a făcut luni, pot să scriu și ce am de făcut azi:
-ciorbă de burtă (nu ma omor după ea, dar e cerută "la un an o dată")
-prăjitură cu cremă de lămâie de la foi până la porționat;
-de ornat brioșele ca să ajungă cupcakes ca în revistă :)))
-terminat salata
-montat și decorat tortul. La asta am emoții mari, că nu mă pricep deloc la desenat și mi-e să nu iasă Muma Pădurii în loc de Minnie Mouse. :) Vedem.
Incă o tură de aspirator va presta mama iar soțul se va ocupa de friptură. Si gata. Hai că pe listă nu mai par atât de multe de făcut. :)))
Spor la treburi vă doresc!

4 comentarii:

Izi spunea...

Cristina ma bucur ca pot sa-ti urez Craciun linistit! Sa fiti sanatosi tu si toti ai tai.
Treaba este mereu, fa si tu cat poti, ca mai mult......nu se poate!
Ganduri bune!

Anonim spunea...

Hai ca , una peste alta , duminica a fost o zi productiva , cu toate inadvertentele intamplate dimineata si dupa amiaza.Ete de aia nu dau telefon,sa fiu lasata in pace de sarbatori :))))))))))))(glumesc)
Inseamna ca uratul de "spor la treaba" iti prinde bine , ceea ce iti si doresc si,mai ales , sa aveti un Craciun minunat si plin de bucurie!

Iuliana spunea...

Pana la urma ai iesit bine, toate arata intr-un mare fel :).
Craciun fericit si la multi ani va dorim. Numai bine!

CCristinaC spunea...

Acum, ca am terminat cu toate si m-am linistit, pot sa va zic si eu sa aveti parte de un Craciun fericit!