Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

joi, 21 iunie 2012

Ce mai mâncăm

Cred că astă problemă este una generală. Ce mai putem mânca, ținând cont de căldura de afară? In mod normal, îmi place să gătesc pentru familia mea, însă vara ... ei, bine, vara sunt în stare să-mi las familia nehrănită decât să dau drumul la aragaz. De gătit, gătesc roșii, castraveți... :))) glumesc. Îmi place să pregătesc salate și să mănânc legume și fructe crude. Cred că în multe familii, mâncarea preferată pentru vară e constituită din roșii, castraveți și brânză. :) Cum am norocul să locuiesc într-un târgușor de provincie, un loc jumătate urban și jumătate rural, am parte de multe bunătăți "d-ale noastre, de la țară". Săptămâna asta am reușit să am în meniu ouă de găină crescută pe lângă casă :), roșii, castraveți, salată verde, mărar, varză și cartofi de la oamenii locului.
 Morcovii sunt de pe alte meleaguri, dar necesari la salata de varză. :)
Ca fructe, am luat cireșe și am mai găsit mere golden, puțin stafidite, dar cu un gust de nota 10. 
As menționa că preturile sunt din ce în ce mai mici, dar pot fi oricât că, după experienta "grădinărit" de anul trecut, nu as avea tupeul sa comentez nici un preț al grădinarului.
Am incercat să scot de tot carnea din meniu, dar nu merge. Soțul e carnivor rău, dacă se poate spune asa. Bafta mea e că de grătar se ocupa el. :)))
Voi ce mai mâncați?

2 comentarii:

Izi spunea...

Si noi tot pe salate ne-am bazat saptamana asta. Poate si o ciobita de vita...Nici eu nu am cum sa scot copiilor carnea din meniu, dar nu o folosesc intotdeauna...in rest gratarel si pizza....

CCristinaC spunea...

Imi place si mie pizza, dar ma ating de ea foaaarte rar. Mai nou imi plac legumele pe gratar. :)