Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 5 septembrie 2011

13 ani


Au trecut 13 ani de la casatoria noastra. 13 ani cu ghinion si cu noroc, cu rele si bune, cu bucurii si necazuri. 13 ani cu reusite si esecuri. 13 ani in care ne-am iubit si ne-am urit (uneori), pentru ca nu sintem familia perfecta. De 13 ani spunem "noi" in loc de "eu". De 13 ani port acelasi inel si aceeasi vergheta pe inelarul sting.  De 13 ani sint "doamna C." Si totusi 13 e cifra anilor de cind sintem casatoriti insa de Craciun facem 18 ani de cind ne-am cunoscut. Cam multi ani... :) "Indragosteala" de la inceput si "fluturasii din stomac" disparusera deja cind am hotarit sa ne casatorim. Stiam ce facem si depasiseram de mult "saptamina oarba".
Pentru toti cei casatoriti, recomand o rugaciune pe care eu  incerc sa o zic zilnic:
Rugaciunea sotilor unul pentru altul
Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ne-ai invatat ca intotdeauna sa ne rugam unul pentru altul, caci asa vom implini legea Ta si ne vom arata vrednici de mila Ta, cauta cu indurare si pazeste de vrajmasii vazuti si nevazuti pe sotul meu (sotia mea), pe care mi l-ai daruit (mi-ai daruit-o) a petrece impreuna pana la moarte.
Daruieste-i sanatate si deplina intelepciune, ca sa-si poata indeplini datoriile dupa voia si poruncile Tale. Fereste-l (o) de ispitele pe care n-ar fi in stare sa le poarte. Intareste-l (o) in dreapta credinta si in dragoste desavarsita, ca sa lucram impreuna faptele bune si sa ne intocmim viata dupa sfintele Tale asezari si porunci. Ca a Ta este stapanirea si puterea in veci. Amin.

Doamne ajuta!

11 comentarii:

cristina spunea...

Doamne ajuta! Felicitari si buna pace si intelegere in continuare.

Magda spunea...

La multi, multi si fericiti ani impreuna! Sa va dea bunul Dumnezeu tot ce stie El ca aveti nevoie! Sa va dea rabdare, intelepciune si dragoste, ca sa mergeti mai departe la fel. Nu exista casnicie perfecta, dar exista doi oameni care vor sa fie impreuna pentru ca se iubesc. Dumnezeu e mereu langa noi, ne asculta rugaciunile si ne da raspuns bun. Sa fiti fericiti! Doamne ajuta!

Lada cu minuni spunea...

La multi ani frumosi in continuare!

CCristinaC spunea...

Multumesc frumos, dragele mele! Sa de bunul Dumnezeu ca si voi sa aveti casnicii fericite. Maica Domnului sa aiba grija de toate casniciile ca si de a mea a avut si are. Nu stiu cum as fi ajuns la anii astia fara ocrotirea Maicii Domnului.

simf spunea...

13 e o cifra foarte frumoasa, premergatoare celor multi, multi ani pe care vi-i urez impreuna. sa fiti fericiti in pace si intelegere.
(verigheta? porti verigheta? respectul si consideratia mea, eu n-am servit decat cand ne-am cununat, cand am cununat si la ocazii speciale in primii ani, acum deloc)

CCristinaC spunea...

Simona, multumesc frumos pentru urari! Zici de vergheta... Cind am timp si o privesc atent, imi amintesc toate greutatile si rautatile peste care am trecut ca sa ne casatorim. E primul lucru pe care l-am cumparat impreuna cu sotul meu. Inelul l-am primit mai tirziu. :)

Silvia spunea...

Sa fiti sanatosi, sa va iubiti ne conditionat inca 130 de ani de acum in colo, sa aveti intelepciunea de va intelege si respecta unul pe celalat!
Doamne ajuta!

CCristinaC spunea...

Multumesc frumos, Silvia! Doamne ajuta!

@irina_sweet_home spunea...

multi ani fericiti in continuare!

CCristinaC spunea...

Multumesc frumos, Irina!

Loredana spunea...

Felicitari pentru cei 13 ani!
Sa fiti fericiti si in continuare! Casa de piatra!