Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 3 iulie 2011

Din gradina mea-recolte-poze (2)

Sa ai gradina e ca si cum ai avea un copil mic, caruia oricit i-ai explica ce trebuie sa faca, el o tine pe-a lui. Nu vorbesc din experienta proprie decit in ceea ce priveste gradina, insa eu asa cred. Saptamina trecuta nu am reusit sa ajung la gradina. Programul incarcat de la serviciu nu mi-a permis acest lucru. Am fost insa ieri. Am avut o mare dezamagire cind am vazut ca buruienile scoase de noi cu o saptamina in urma, erau la locul lor. Au crescut fix ca Fat Frumos, intr-o zi cit altii in zece. Sotul meu imi spune mereu ca in gradina nu poate fii ca la farmacie, iar eu ii spun ca trebuie sa fie macar pe aproape. :)
Asadar, am zis "Doamne ajuta" si ne-am apucat de treaba. Nu am facut mare lucru, dar am reusit sa culcam ceapa si usturoiul, am mai legat si copilit rosiile si, bineinteles ca am mai stropit de mana, inca o data. Am fi vrut sa mai sapam vinetele si ardeii, insa pamintul era foarte moale si riscam sa taiem radacinile plantelor. Am facut ceva poze, pe la amurg. :)
Ceapa la somn
Usturoiul si un rind de varza
Varza ar trebui sa fie de vara, doar ca o sa o mincam mai tirziu, din cauza timpului ploios
Viitoarea varza
(rasad de varza de toamna)
O parte din castraveti


Morcovii stufariti
dar care in pamint arata asa:
Rexona. Ea nu creste in gradina, dar tare si-ar mai dori sa treaca de gard. Smecherita mica nu a vrut sa stea la pozat pina nu i-am promis un os pentru dentitie. Stie sa negocieze, domnisoara :)
Ardeii cu flori si fructe, desi nu au mai mult de 35-40 cm inaltime
Vinetele la fel
Dovleceii in bucatarie
si la fatza locului

Rosiile. Cu ele am avut probleme. Mi s-au imbolnavit si parea ca le pierd. Am stropit cu solutiile date de la magazinul "otravuri", dar frunzele ramineau intoarse si pline de pete maro. In disperare de cauza, am rupt tot ceea ce era frunza bolnava, mai ales la baza. Le-am facut "balerine". Aratau rosiile mele ca viile din Franta. :) Acum si-au mai revenit, dar ma tem ca, din cauza ploilor, sa nu se imolnaveasca iar.
Astea banuiesc ca sint cherry. Nu stiu, pentru ca le-am gasit intr-un colt de gradina, iesisera singure. Soacra mea nu a stiut sa-mi spuna ce si cum. Le-am scos de acolo, si le-am pus pe o parceluta, sa le putem munci. Cu ele nu am avut probleme si au deja trei etaje de rod si un etaj cu flori. Sint mai rezistente "vagaboandele" astea :)
Mazarea de toamna, daca pot sa-i spun asa. Ne-a placut atit de mult gustul de mazare din gradina propie, incit am mai pus o serie. Abia dupa ce am pus-o am aflat ca e posibil sa nu mai faca pastai, din cauza caldurii mari, si ca nu trebuia sa o punem pe acelasi loc. Acum, ce o vrea Dumnezeu.

Si, cum in viziunea mea o casa fara flori nu este un camin, saptamina asta am in vaza un amestec de flori de vara: ochiul boului, margarete si circiumarese, pe care vi-l ofer cu toate urarile de bine.


O saptamina superba sa aveti!

7 comentarii:

cristina spunea...

n-ai de ce sa fii nemultumita, ai o gradina foarte frumoasa!

Magda spunea...

Minunata gradina ai, Cristina! Si se vede ca e muncita bine. Bravo! Si sa mancati sanatosi recolta!

CCristinaC spunea...

Multumesc frumos, dragele mele! O cunostinta mi-a spus ca "Pentru cineva crescut intre betoane e foarte bine cum arata gradina" :)))

Silvia spunea...

Felicitari pentru cum arata gradina! Esti o harnica! Tu sigur ai fost o gradinareasa renumita intr-o alta viata =))

CCristinaC spunea...

Silvia, multumesc! Nu stiu ce am fost in alta viata, dar stiu ca in viata asta sint incepatoare in ale legumiculturii :)

Pixel spunea...

Pot sa iti imprumut cativa iepuri sa te ajute la culesul de varza si morcovi.Binenteles ca ii iau dupa recoltare cu burdihanul plin si mustatile portocalii.

CCristinaC spunea...

Marius-Andrei, bun venit in spatiul meu! Ma bucur ca-ti plac rosiile mele. Blogul e cu de toate, cu gradina, cu bucatarie, cu lucru de mana, cu bucurii si necazuri (mai putine, sper) :), asa ca daca mai gasesti cite o dulceata sau vreun fel de mancare e din cauza ca ma cred gospodina. :))) Cit despre iepuri, ar fi frumos sa am si iepuri in gradina, ca varza si morcovi s-au facut destul. :)