Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 29 mai 2011

Tot din gradina

Toata  saptamina asta am mers la gradina, dupa ce am iesit de la serviciu. Obositor, insa cred ca a meritat. Am mai plantat vinete, ardei, rosii, castraveti (pe unde nu iesisera), am scos pentru a doua oara buruienile din ceapa, usturoi si morcovi, am udat cu macerat de gunoi de pasari, in loc de ingrasamint, am sapat tot ceea ce plantasem cu o saptamina in urma si ceea ce a mai iesit din seminte, am facut chiar si santurile la rosii... 
Am constatat ca e musai sa spargem din cind in cind pamintul pe linga planta. La noi e un pamint care, atunci cind se usuca, se stringe pe linga planta si pare sa o sufoce. 
Initial, am vrut sa nu stropesc cu nimic plantele, insa mi s-a spus ca nu merge. Prin urmare, am pus Mesurol impotriva coropisnitelor si am stropit cu Folpan impotriva manei. Dupa ce am vazut cum se vaieta unul din vecini din cauza coropisnitelor, m-am felicitat ca am pus de la inceput Mesurol. Bietul om a inlocuit aproape toate rasadurile.
Am facut si ceva pozici:
Rosii

 Ardei
 Varza
 O serie de castraveti
 Ceapa
 Ustuoi
 Morcovi (Am mai pus azi doua rinduri de morcovi. sint curioasa daca vor mai iesi)
 Conopida
 Un alt soi de varza. Am primit rasadul de la o prietena care mi-a spus ca se face o varza de 15kg. :) :) La cit e de mare, se face de 15kg in cinci ani... :)
 Pepeni. Mindria sotului meu, care s-a incapatinat sa-i planteze, in ciuda tuturor celor care spuneau ca nu voi iesi in pamintul asta. :)
 Mazarea in floare
 Dovlecei
 Fasole. Am pus cinci soiuri de fasole :)
 Si pentru voi toti, cititorii blogului meu, crini din gradina. :)
O duminica superba si o noua saptamina cu impliniri sa aveti!

3 comentarii:

Magda spunea...

Bravo Cristina! Esti o harnicuta! ...Eu nu mai am timp de nimic. Fetita cea mica imi ocupa aproape tot timpul si nu pot merge cu ea in gradina. Ce ar ramane in urma ar fi prapad. :))

CCristinaC spunea...

Lasa Magda, ca o sa creasca printesica si apoi o sa ai si ajutor in gradina. :)

Silvia spunea...

Se cunoaste ca mai ai putin si dormi in gradina ;) E foarte frumoasa. Si legumele zambesc daca esti tot timpul printre ele si le ingrijesti cu drag. Sanatate si recolta bogata!