Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 23 mai 2011

La tara

Duminica am fost la tara, intr-o comuna invecinata cu tirgusorul in care locuiesc. Cei la care am fost, sint finii si verii mei. Oameni de la tara, gospodari, care nu ar putea sa spuna vreodata "mor de foame". Muncesc fiecare petec de pamint, respectind fiecare planta, in parte, dind fiecareia atentia cuvenita. De ce am adus acesti oameni in discutie? Pentru faptul ca romanul se plinge din ce in ce mai tare ca nu are ce minca, dar nu pune nimic in gradina, pentru ca "se raceste locul pe banca de la poarta". Poate parea dura exprimarea mea, dar m-am saturat sa aud cum ca sintem o tara "muritoare de foame" cind de fapt sintem o tara de "muieti is posmagii?"... Bine, nu ma refer la toti cetatenii acestei tari, ci doar la cei care asteapta o minune, dar nu fac nimic in acest sens. Din pacate, oamenii gospodari nu se vad de puturosii care pierd timpul vaietindu-se pe la televiziuni si ziare. Asadar, m-am hotarit sa va arat o gospodarie a unor oameni obisnuiti, gospodari, a caror familie (patru adulti si doi copii) are ca venituri doua pensii si doua salarii, medii ca valoare, dar care traiesc decent si nu se vaieta ca mor de foame. Nu se vaieta pentru ca muncesc, nu pazesc strada stind la poarta.
Iata pozele:
Casa si intrarea in curte


 Muscate la fereastra
Gradina cu legume
 Rosii
 Ceapa si viitorul arpagic
 Ceapa pentru saminta si cuiburile de dovlecei
 Fasole intre pomi, alaturi de citeva rinduri de porumb
 Ardei si vinete
 Capsuni si mazare
 Cartofi
Zmeura
 Din gradinita cu flori: dianthus

 Bujori

 Crini
 Astea nu mai stiu cum se numesc :)
 bolta cu vita de vie, aleea de trandafiri si musetel in curte

Bela
 Cocosul vigilent
 si ale lui doamne curioase
 Napoleon (un alt cocos, pitic)
 si a lui Josephine cu copii :)
Deocamdata atit. Promit sa revin cu citeva imagini de la tara si citeva poze cu uneltele pe care ei le folosesc si care mi-au parut interesante.
O saptamina frumoasa si cu spor sa aveti!

6 comentarii:

cristina spunea...

O postare foarte frumoasa, m-a transpus in atmosfera din gospodaria acelor oameni harnici.

corina spunea...

Frumos impresionata!Ce mai mi-a placut in mod deosebit!Tot in acelasi gand aproximativ a fost si postarea mea de azi....
Adevarul e ca daca nu ne-am plange atata si am pune mana la munca am avea cu mult mai mult....dar.....

CCristinaC spunea...

Cristina, inchipuie-ti cum ma simt eu in gospodaria acestor oameni... De multe ori imi pare rau ca se termina ziua si trebuie sa plec acasa, la bloc...
Corina, se pare ca am gindit amindoua la fel. :) E drept ca m-am saturat de atitea vaicareli de la puturosi, ca oamenii harnici si gospodari nu au timp de lamentari.
O saptamina frumoasa sa aveti.

Loredana spunea...

foARTE FRUMOS. superb!

Anonim spunea...

Frumos! M-a atins la suflet postarea asta. Chiar daca e veche, abia acum am dat de ea. Imi place ce vad, si iti dau dreptate in tot ceea ce spui!

CCristinaC spunea...

Multumesc Alex!