Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

vineri, 26 februarie 2021

Idei de meniu

        Cum am mai spus, eu nu reușesc cu meniul săptămânal gen ”luni x, marți y mâncare”.  La mine funcționează cu ”asta am, asta gătesc”. Așadar, ținând cont de ceea ce am cumpărat de la Lidl și Auchan, dar și de ceea ce aveam prin frigider și cămară, am mai gătit următoarele:

Pene integrale cu sos de roșii


    Omletă simplă cu salată sofisticată :))) -doar roșii, ardei, castraveți, brânză și măsline.


        Ficăței de pui și legume la tigaie. Pentru că ficățeii au fost 500 de grame, iar legume doar o pungă, am mai făcut spanac la tigaie, cu usturoi, in completare. Lipsă poze, însă...


    Carne de la oală (sau garniță) scursă bine de grăsime, tăiată bucățele mici și amestecată cu două ouă. Merge de minune cu murături. Să nu vă macine invidia (sic), nu am pus eu carnea la oală. Am primit o caserolă de la verișoara mamei. :)))

        Fish fingers și brocoli la tigaie


        Fasole  cu unul dintre cei doi cârnați măcelărești, cumpărați din Auchan


        In vreo două zile am mai avut, la prânz, varză murată, făcută la cuptor, cu cârnatul măcelăresc, și tocăniță de ciuperci cu usturoi și mămăligă. Am uitat să fac poze. Ce vedeți în caserole e pentru luat la serviciu. 

        Urmează să vina Domnul B acasă, așa că voi face sarmale. Pentru cât va sta acasă, mai am în plan o ciorbă din carne de porc, tigaie picantă cu carne de pui și ciorbă de roșii. Nu fac plan pentru mai mult, pentru că s-a întâmplat să fac mâncare și noi să umblăm de nebuni prin localuri. Ale tinereții valuri :)))) În plus, avem ceva de sărbătorit și nu știu dacă vom sărbători acasă, la local sau vom pleca pe undeva. Domnul B știe să facă surprize :)))

        Acestea fiind scrise, sper să vă fi fost de inspirație și sper să imi lăsați și voi sugestii în comentarii.

        Zi sau seară minunată să aveți! 




2 comentarii:

o femeie spunea...

pentru carnea la garnitza ai 2 kile de invidii de la mine. Bravo rudei care s-a gospodarit sa faca, acum aud la multa lume ca e prea greu. Eu nu stiu sa fac, desi iau porc periodic (un sfert) si as avea cu ce face....cu ani in urma faceam jumeri dar carne la garnita nu....

CCristinaC spunea...

E drept ca e ceva munca de făcut carne la garniță, dar merita. Eu nu fac, pentru că nu am spațiu unde să o țin, plus că hipertensiunea mea nu imi dă voie să mănânc prea des așa ceva și, dacă aș avea în casă, numai asta aș mânca :))))