Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

vineri, 7 decembrie 2018

De iarnă ...

          Mai cu bune, mai cu rele, iată-ne ajunși și în luna decembrie, mai exact, puțin după Moș NIcolae. Oficial s-a deschis sezonul de sărbători. Luminițele sunt aprinse prin orașe dar și prin sate, în funcție de posibilitățile materiale al fiecărei primării. La concurență cu edilii dar și cu vecinii, vin gospodarii localităților, care își împodobesc curțile, casele sau balcoanele cu luminițe și decorațiuni de iarnă. Copilul din mine tropăie fericit la vederea lor. Bineînțeles că, așa cum nu lipsește martie din post, nici eu nu pot să nu îmi decorez casa. Anul ăsta am brad nou, bineînțeles, tot din plastic, căci, ecologista din mine spune ”nu” tăierii brazilor naturali, iar contabila din mine zice ca nu e cazul sa cheltui bani aiurea în fiecare an. 😋 Am făcut chiar și curățenie în globulețele de pus în brad și, ce am considerat că nu mai pun sau chiar nu am mai folosit de ceva ani, le-am dat altor copii. Nu mă pot abține și, anual, cumpăr câteva globulețe. Si anul trecut dar și anul ăsta, mi-am făcut propriile globulețe handmade, deci era clar că aveam prea multe. 
          Tot oficial s-a dat startul cântecelor specifice. Radiourile se ”duelează” în a transmite melodii de Crăciun. Și ce poate fi mai plăcut decât să bei un ceai sau o ciocolată caldă, sa aprinzi o lumânare frumos mirositoare și să asculți melodii de Crăciun sau să vezi un film din aceeași gamă? Am și descoperit deja doua noi filme pe care să le vad :
Calendarul de Crăciun

si Cronicile Crăciunului

          Mai am în plan sa ajungem la Mioveni (da, acolo unde e fabrica Dacia) și să vedem luminițele, dar și la București, cumva la o oră târzie, în noapte, să ne bucurăm de decorațiuni, fără forfota zilnică a orașului. Bineînțeles, pe listă există si un puzzle de 2000 de piese :)))
          Voi ce planuri/obiceiuri ”de iarnă” aveți?

2 comentarii:

mari spunea...

Si mie mi-e mila de brazii taiati, mi-e mila cand ii vad la gunoi, cand stiu ca au crescut cativa ani buni ca sa moara in cateva zile.
Pe de alta parte, nici varianta bradului artificial nu e buna pentru ca e facut din materiale care nu se pot recicla si va polua Pamantul atunci cand va ajunge, in final, la gunoi. Desi e mult mai comod doar sa-l scoatem din cutie la Craciun, cheltuim bani o singura data.
Poate mai ecologic este, totusi, sa cumparam brazi special crescuti pentru Craciun (nu taiati din padure ilegal). Pentru ca ei se reintorc in natura intr-o alta forma, nu polueaza.
Am avut un brad artificial cumparat in 2004, l-am aruncat anul asta (deci am poluat). Era plin de praf pentru ca nu se poate sterge in profunzime, fiecare acusor pe toate partile, si curgeau acele din el (nu stiu daca ai observat, plasticul se deterioreaza in timp).
Nu stiu cum voi face anul asta ...
Bradut in ghiveci, poate ...

CCristinaC spunea...

Mari, asa este, tot ce inseamna plastic, polueaza... doar ca nu putem renunta de tot, la plastic. Bradul pe care il aveam, l-am donat, nu l-am aruncat. Il aveam de multi ani si inca mai era bun, dar imi amintea de o anume persoana :)
In copilarie, aveam un bradut de 150 cm, tot din plastic. Acum este la fratele meu. Deci, bradul are cel putin 35 de ani :))) Asa ca putem sa il folosim mult si bine. Nu chiar 35 de ani, pentru ca nu mai este acelasi plastic, dar, clar, multi ani.
Prefer brazii naturali crescuti pentru a sta in padure si pentru a oferi oxigen. Bradutul in ghiveci nu este o optiune pentru mine. Nu am unde sa il plantez, de cele mai multe ori nu se prinde si astfel tot il omor si, in plus, nu am gasit un brad in ghiveci care sa arate atat de bine ca bradul artificial. Pretentioasa mai sunt, nu? :))))