Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 27 mai 2013

Zi de doi bani

Dap, luni nici iarba nu creste, dar prostia iese precum șarpele la drum. Stă ea cât stă liniștită și, când s-a plictisit își face apariția și își împinge gazda proastă purtătoare de prostie, în drum. Nu ar fi o problema dacă proasta și-ar tine gura, dar nup, proasta știe să citească și se crede deșteaptă. Atât de deșteaptă, încât nu numai că deschide gura, dar mai și scoate niște inepții de care și prostia din capul ei se îngrozește. Si cum proasta e odihnită, că deh, are creierul neted, nu are altă treabă decât să mă acosteze pe mine în mijlocul drumului și să mă întrebe cat costă "să-i trec băiatului apartamentul", căci, da, proasta are și moștenitori. Zâmbind atât cat se poate la o ora matinală, ii răspund că nu am habar până nu mă uit în actele ei și în niște registre la serviciu, să-i calculez. Întrucât și deoarece rapoartele de expertiză și modul de clacul al taxelor ne este schimbat destul de des, nu mă obosesc să le învăț ca pe rugăciune.Nu mai menționez că la calcule folosim procente până la o suma apoi rezultatul adunat cu alta sumă. Adevărată matematică de universitate. 
Asa, să revin în drum, la proasta care se proțăpise în fata mea, cu ochii pe geantă. Cum:care geantă? Pe geanta mea, că primul instinct a fost să-mi încleștez degetele pe mânere, să nu rămân fără geantă. Dau sa plec, ea nu se mișcă. Întreb:"mai e ceva?" și îmi răspunde: "păi nu vrei să zici?" O iau de la capăt și ii explic cum stă treaba și că nu am registrele la mine. Imi zice: "A, da? Credeam că le ai în geantă.". Am râs. Sec, că era luni dimineață și nu aveam chef de palavre fără rost. Dau să plec, spunându-i să vină la birou și rezolvăm. Ea insistă:"Asa aproximativ, că nu vreau fix". Când aud faza cu "aproximativ" văd roșu în fata ochelarilor. Din experientă pot să spun că majoritatea celor care primesc spre informare o sumă aproximativă, fac scandal dacă la calculele stricte este depășită suma inițială. Concluzia, mă feresc de sume aproximative, ca dracul de tămâie. :)))) 
Ii repet că trebuie să vina cu actele la birou și dau să plec, că era târziu deja. Dar nup, tocmai atunci mai face o încercare să mă convingă și strigă după mine:"Ce ești asa încrezută, că mama ta era de gașcă la serviciu!" Dap, scosese inepția fruntașă care o lăsase fără cuvinte și pe prostia din mintea ei. Ce, nu v-am spus? Proasta fusese una din mai tinerele colege ale mamei mele și asta ii dădea dreptul la comparații si comentarii . :))))))
Acum râd, dar dimineață am simțit că îmi vine s-o gâtui pe proastă, să scap lumea de o consumatoare de oxigen și pământul de o umbră. N-am făcut-o. Am lăsat-o in drum cu ideile ei, numai că mie a reușit să-mi traseze drumul pentru ziua de luni. Starea creată de ea împreuna cu unele modificări de legi și regulamente m-au adus în pragul de depresie. Si dacă luni sunt în prag de depresie, greu să ies săptămâna asta din asa stare. Merg așadar să-mi caut un colt unde să aștept să-mi treacă. :))))

4 comentarii:

Maria spunea...

Imi pare tare rau ca te-ai intalnit cu ea chiar de luni si-nca de dimineata...Zic ca-i bine, cat iti pastrezi umorul!N-ai ce face, tu sa fii sanatoasa, ca de prosti n-o sa ducem lipsa niciodata! Macar de-ar fi asa, mai blanduti, dar in general sunt agresivi...In fine, hai sa radem ca nu vad altfel cum supravietuim! Te pup!

CCristinaC spunea...

Pai da, umorul a fost si imi este totul in viata, ca la asta ma pricep cel mai bine: sa fac haz de necaz. :))) Din depresie tot cu umor ies, ca n-am incotro, nu pot ramine "depresata" :)))))

Anonim spunea...

Sunt oameni ,pe lumea asta , si mai prosti decat proasta ta...macar proasta ta e "educata" , stie sa vorbeasca si sa ceara...hehehehe! :))
Mno , se stie clar ca munca cu si in folosul omului este cea mai grea...deci , hai sa dam mana cu mana si sa punem la cur astfel de chestii ce au darul sa ne strice buna dispozitie asa greu castigata! ;)

CCristinaC spunea...

Aoleu, Ana! :)))))))
Pai silueta mea e deja o cauza pierduta, daca mai pun la cur, unde ajung? :)))
Lasa ca mai bine bagam umorul in actiune si tocam totul marunt, marunt si ingrasam ratele. :)))