Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

sâmbătă, 4 mai 2013

De Paste...

Gata. Drobul e gata, ciorba de miel la fel, pasca și tortul sunt și ele gata iar ouăle așteaptă cuminți să fie ciocnite. Doar friptura va fi făcută mâine dimineață, pentru a fi proaspătă. Casa e aspirată, praful e șters, toate lucrurile sunt la locul lor, coșul pentru rufe murdare e gol :), noi, cei din casa suntem spălați, rași, frezați și ne odihnim. O parte, pentru că eu nu pot să dorm dacă nu e noapte :)))))) Până și Mița a făcut băiță și doarme. Ne odihnim, pentru că vom merge la Înviere. Dacă în cursul anului nu calc în Biserică decât dacă e nuntă sau botez, la Paste, merg să iau lumină. Nu cred chestiile cu aprins lumina din senin la Ierusalim, de asemenea nu cred că acea lumină ajunge le noi, dar cred cu tărie ca acea  flacăra adusă acasă ne luminează calea pentru încă un an. Bine, nu chiar flacăra în sine ci credința mea în lumină. Totodată, merg  să înțeleg ce ar trebui să fie Pastele: faptul că prin moartea și învierea lui Isus ni s-a dat șansa la mântuire sau că omenirea, în nebunia ei, se bucură de cea mai mare crimă a umanității - uciderea Fiului lui Dumnezeu - încălcarea poruncii cu nr.6 ?  
Nu ma luați în seamă. Voi credeți asa cum vreți, nu vreau să zdruncin credințele nimănui. Sunt zdruncinate destul ale mele. :))) Ce vreți, perioada sensibilă în care gândesc prea mult.
Voi profitați și umpleți-vă sufletele de lumină, cautați-l și găsiți-l pe Dumnezeu în inimile voastre, fiți alături de familie și prieteni dragi, împărțiți bucatele voastre cu cei care vă bat la ușă, bucurați-vă de gesturile mici și de lucrurile simple. Sărbători cu bine și Paste fericit, să aveți

4 comentarii:

Maria spunea...

Numai bine, draga Cristina! Hristos a inviat!

Anonim spunea...

Paste fericit!
Vezi cum se contrazice insasi cartea sfanta in continut? :))
Da' cica nu a fost incalcarea poruncii/asta cu rastignitul si omoratul pe cruce/bla-bla-bla and comp e alta mancare de peste!

CCristinaC spunea...

Maria, adevarat a inviat! :)

CCristinaC spunea...

Ana, multumesc!
La o citire atenta a cartii sfinte, te cam iei cu mainile de cap. :)))