Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

sâmbătă, 20 martie 2021

Măgarii și vinerea mea ”verde”

        Știți sau nu, azi a fost o altă zi de vineri (a doua, parcă) în care parlamentarii noști au ales să meargă la serviciu cu orice alt mijloc de transport, nu cu mașina. Pe modelul ”care cu furci, care cu topoare” ei au mers care cu metroul, care pe jos, care cu mașina electrică  (care se pare că e mai poluantă decât autoturismul clasic, conform unor noi studii). Se pare că sunt și cetățeni care au îmbrățișat această idee, care nu este deloc rea, dar care nu va ține prea mult. Părerea mea. Aș vrea sa-i vad pe parlamentari cum transpiră pe bicicletă, când va veni căldura. Credeți că mai renunță ei la confortul aerului condiționat din mașină? Eu zic că nu.

        De îmbrățișat, am îmbrățișat și eu ideea. Nici nu aveam cum altfel, dat fiind că, printre multele funcții pe care le dețin în cadrul firmei unde lucrez, este și aceea de responsabil de mediu dar și cea de gestionar deșeuri. Adică sunt ”duamna” care urlă la tine când încurci tomberonul de cartoane cu ăla de pet-uri. :)))

        Cum spuneam, de îmbrățișat, am îmbrățișat și eu ideea, dar cam atât. Am rămas cu ideea în brațe. Nu mă vad făcând 30 de km dus și tot atâta întors, cu bicicleta, pe orice vreme ar fi, chit ca e rece sau cald. Nu de alta, dar nici nu știu să merg pe bicicletă. Eu știu pe patru roți și atât. :))) Autobuz sau microbuz, nu există, iar linia de metrou din minunatul târg în care viețuiesc până în satul uitat de lume, în care muncesc, nu e nici măcar în stadiu de proiect. Pe vremuri, exista un proiect pentru un aeroport în zonă, dar forțele oculte l-au împușcat pe președintele de atunci și m-au lăsat pe mine cu ochii în soare și cu singura posibilitate de deplasare -autoturismul Dacia Logan pe gpl :))) Deci, să ne înțelegem! E vina forțelor, oculte sau nu, că eu am rămas doar la stadiul de îmbrățișat ideea!!! Sufletește, sunt alături de toți cei care nu au scos autoturismul din parcare, azi, practic - tot înainte, pe gpl :)))

        Și totuși, am fost zen și am avut feng shui verde, azi. Parcă vă și văd râzând ... hi, hi, hi, ha, ha ha!!! Știați că a început să înverzească, câmpurile? Unii da, alții ba... Dacă stați la bloc n-aveți cum să știți. Dacă mai sunteți si genul ”martorii lu' virusu' vieții” și nu ieșiți din casă, ați uitat și că mai există natură. Nu mă credeți? Iaca dovada


        Și ca să fie feng shuiu și mai verde, azi, am avut parte de 10 minute de blocaj în trafic 😂😂😂, timp în care am oprit motorul (ca doar era ”vinerea verde”), mi-am aprins o țigară (știu, să-mi fie rușine!), am lăsat geamul în jos, să ascult conversațiile celorlalți participanți la trafic și am așteptat calmă, ca organele de control să ia măsurile necesare pentru repornirea circulației în condiții de maximă siguranță. Iaca imagini neprelucrate, de la fața locului și întâmplării.




        Acum înțelegeți de ce am fost zen? A trebuit! Doar nu era să mă cert cu oile. Sau cum ar fi fost să mă iau de măgari? ”Mișcă-te măgarule mai repede, să vină turma de oi după tine!” Nu se face așa ceva, mai ales că mă vreau a fi o doamnă cu educație... M-am gândit, la un moment dat, că n-ar fi fost rău să mă destresez mângâind un mieluț, dar mi s-a părut că se uită tac-su urât la mine, și am renunțat. :))) Uitătura, ca uitătura, dar avea ăla niscai coarne... nici nu l-am pozat, de frică... 
        No, să nu credeți că așa arată drumul meu la job, în fiecare zi. E rar un astfel de blocaj. Chiar și trei mașini una după alta, e greu să vezi pe drumul ăla. Mai repede vezi tractoare... Azi a fost o zi specială. Vinerea verde :)))
        Vouă v-a fost verde, vinerea? Știați de conceptul ăsta? 
        Zi sau seară minunată sa aveți!
        PS -articolul e scris vineri și publicat sâmbătă. Mercur în zodia peștilor, e de vină... nu eu...

Niciun comentariu: