Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 14 februarie 2021

Penele mele :)

        Recunosc, nu am fost si nu sunt o mare mâncătoare de paste. Bine, mare sunt, mâncătoare de paste, nu prea. În afară de macaroane cu brânză sau cu pesmet și nucă, ori melcișori/fidea cu lapte, nu haleam nimic. Am încercat, de-a lungul anilor, diferite paste, cu diferite sosuri, făcute de mine sau cumpărate... nimic. Am încercat pe la restaurant... tot nimic. 

        O fi probabil, și din cauză că, în copilăria mea, nu a existat noțiunea de paste/spaghete și altele asemenea. Nu a avut mama grijă sa-mi dezvolte gustul pentru d-astea. Cred ca nici ea nu știa de ele :))) Bine, eu nu am gustul dezvoltat nici pentru fructe de mare, bucătărie asiatică sau mâncare de la Mc. Gusturi proaste, dom'le!  Am, în schimb, un gust rafinat si bine dezvoltat pentru mâncarea de la KFC și grătar cu de toate. Cum spuneam, gusturi proaste! :)))

        Să revenim la paste. În încercarea mea de a mai diversifica mâncarea, am descoperit, într-o buna zi, tipul de paste care îmi plac. În primul rând, folosesc pastele integrale, cu predilecție penele de la Barilla. Acum am unele aduse de dl B din Italia, pentru că la noi, în oraș, au un preț de 10 lei/cutie, iar el mi-a adus cinci cutii a câte 1 euro/cutie. Diferența între pastele normale și cele integrale, e că la cele integrale nu mai simt gustul făinos ca la cele normale. 

        Prin urmare, am fiert pastele și le-am pus la scurs. Am tăiat mărunt un întreg pachet de cârnați sticks de la Lidl și am tras în ulei. Aveți mai jos o poză de pe site-ul Lidl, Eu ii folosesc pe cei cu carne de porc sau carne de porc si pasare. Pun puțin ulei, chiar daca ei sunt uscați.  Las câteva minute la prăjit, apoi scot totul cu o strecurătoare.

        În uleiul rămas, pun o ceapă tăiată julien, solzișori sau fideluță (cică e diferență între ele) și un ardei gras roșu și dulce, tăiat in patru, apoi făcut bastonașe subțiri. Pun o jumătate de cana de apă și las totul să se pătrundă. Nu să se înmoaie. Pun cârnații, mai las vreun minut, sa-și împrumute aromele și pun bunătate de pastă de roșii cu busuioc, luată tot din Lidl. O găsim mai mult în săptămâna italiană. Iau un bax să-mi ajungă hăt... până se termină :)))  Aveți poza mai jos.

        Mai pun ceva sare, nu prea multă, pentru că și pasta de roșii, dar și cârnații au sare, și pun pastele în sos. Opresc focul, amestec bine și las vreo zece minute să se ”unească” pastele cu sosul, cu capacul pe cratiță, bineînțeles. 

        La final, iese cam așa ceva:

        Nu pun parmezan, nu alte adaosuri. Astea și gata. Simple, Nicoleto! Și ca sa știți și faza cu ”simple Nicoleto”, povestea este despre soțul Nicoletei, care îi cere să-i facă gogoși. Nicoleta îi răspunde ” Cu ce vrei sa-ți fac gogoși? Nu am făina, nu am zahăr, nu am ouă, nu am ulei...” și soțul îi spune ”Simple, Nicoleto!”

           Dacă vă tentează rețeta asta de paste sau dacă aveți vreo rețetă care credeți că m-ar tenta, lăsați mesaj în comentarii! 

 

4 comentarii:

o femeie spunea...

si eu care ma asteptam la ceva palarie decorata cu pene spectaculoase gen de paun :)

Cu tine nu mai slabesc iarna asta. Si nici la vara.

CCristinaC spunea...

:)))))))
Pentru pene d-alea, va trebui să mai aștepți puțin. Câțiva ani, pentru că mi-am propus sa fiu o doamnă venerabilă, cu păr mov, ochelari roz și eșarfă din pene de papagal. Totul asortat cu bijuterii supradimensionate. Să vezi atunci, poze, nenică...

O femeie spunea...

eu am rabdare, aici astept!!

CCristinaC spunea...

Rămâne stabilit! :)))