Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 2 noiembrie 2020

Am schimbat... schimbarea

          Ce face omul, sau mai degrabă, femeia, când are nevoie de ceva nou, vechi, la moda sau nu, nu contează, dar sa fie altceva? O sa spuneți... cumpărături. Nu vă contrazic, dar nevoia de altceva e mult mai mare și nu o poți liniști cu simple cumpărături. Nici cu o tunsoare nouă, nici cu schimbat mobila prin casa. Ei bine, se apuca de zugrăvit. Așa, ca în cazul meu. Nu am schimbat mobila, pentru ca îmi place. Încă. Urmează să fac și asta, dar prin vopsire :) Deocamdată am schimbat culoarea pereților. Voi încerca sa fac ceva articole cu ”așa a fost - așa este”, dar toate la timpul lor. 
       Azi am ales sa vorbesc despre frigider. Da, despre banalul frigider și nu, nu îl vând, chiar dacă avem ceva ani de relație. Obișnuiesc să înlocuiesc electronicele doar dacă nu se mai poate altfel. La noi funcționează aia cu ” până când moartea ne va despărți”. 
         Așadar, frigiderul meu măreț, înainte de marea schimbare, arăta fix ca mai toate frigiderele ăstora de am reușit să ne plimbăm pe ici pe colo și care am considerat că figurinele/ilustrațiile magnetice sunt ideale de adus ca amintire. Or fi, nu zic nu, dar când iți mai plac și alte maimuțe cu magnet și mai primești si de la prieteni/rude, magneți de prin călătoriile lor, ajungi ca frigiderul sa arate ca un pom de Crăciun. Iaca așa:



          Era clar că e nevoie de o schimbare, așa ca l-am transformat dintr-o sorcovă de circ, într-un ”prinț” frumos, înalt, alb și curat, dar care nu ne-a plăcut de nici un fel.  Toți l-am văzut ca pe ciudățenia satului. Mama trecea pe lângă el și-l scuipa de deochi, că cică și urâtul se deoache. ”Ptiu! Sa nu te deochi, dar urât mai ești!” Domnul B se uita și el cam ciudat iar eu m-am trezit că stau în jumatea camerei, cu mâinile în șold, uitându-mă la ”prinț” și vorbind cu el: Au dreptate ăștilalți, ești urât rău! Acum, fie vorba între noi, ce poți să-i ceri unui frigider, pe care l-ai văzut când l-ai cumpărat, și pe care l-ai luat pentru funcționare nu pentru estetică? La urma urmei, e doar un frigider! Nu e vina lui că l-am desorcovit :))) noi și ni se pare că arată ca naiba. 
         Am făcut ședință în familie și, comisia pentru situații de urgență, respectiv eu, a găsit soluția. Punem stikere. Pe înțelesul sfatului bătrânilor, respectiv mama, lipim abțibilduri. Deși mama ar fi vrut să pun zorzoanele înapoi, după ceva muncă de lămurire, s-a votat ideea, în unanimitate. Eu am fost delegată sa găsesc un stiker, domnul B a fost delegat cu execuția, respectiv cu munca în sine, și mama a fost delegată la... datul cu părerea. Să nu credeți că a fost ușor. Internetul e plin de stikere și idei, doar că, de la atâtea idei, se întâmplă ca la copilul cu moașe multe. A plecat domnul B la munca lui, a venit domnul B de la munca lui, iar eu tot cu ”prințul” gol în casă și nici o idee de stiker. Noroc că am dat o tură (mai degrabă ditamai circuitul) prin Jumbo, sâmbătă. Am  găsit ceva stikere cu mesaje și niscai fluturi și ne-am pus pe decorat. Acum ”prințul” arată așa:


         Nu este el foarte aerisit, dar măcar nu mai este atât de colorat. Unde mai pui ca are și niscai vorbe frumoase la el... Pardon... pe el :))) Cert este că nouă ne place. Faza frumoasă a fost când ne-a întrebat mama daca se mai dezlipesc stikerele. Normal că am întrebat de ce. Răspunsul a fost ceva de genul ”La cât e și ăsta de bătrân, s-ar putea să se strice si dacă se strică, măcar sa nu mai dați banii și pe stikere!” :)))) Nu-i problemă, că la cât au costat stikerele, ne permitem altele. Și nici ”prințul” nu e atât de bătrân. Sau e? Cred că ar trebui să caut factura...
          Zi sau seară minunată să aveți și să fiți sănătoși, oriunde v-ați afla! Dacă aveți ceva de zis, lăsați mesaj în comentarii!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Felicitări, este foarte chipeș 😉!!

CCristinaC spunea...

Multumim frumos!

o femeie spunea...

tare simpatic a iesit! M-ai ca l-as decora si eu dar e ..dupa usa si dupa magnetzi :)

Si noi am zugravit o camera, bucataria: schimbat faiantza si mobila, si mai vreau sa renovez si balcoanele dar au inchis toati magazinele de profil pe aici si nu avem de unde lua gresia. A, si nici nu avem voie sa ne vina decat un om in vizita (ok, nu am primit pe nimeni pana aici deci o sa primim doar pe meshterul Manole).
Daca mai stau in casa mult timp, o sa ajung sa am chef sa schimb si casa/tara/mut pe o insula :D :D

CCristinaC spunea...

Daca gasesti tara/ insula, anunta-ma si pe mine. Eu am inceput sa ma uit spre planete.
In vederea petrecerii timpului in viitoarea carantina, am inceput sa fac inventarul la jocurile de societate pe care le am. Table, sah, rummy, metropoly, carti de joc, un puzzle de 2000 de piese... urmeaza sa iau un scrable...
Legat de vizite, anul asta e singurul an din viata mea, in care stiu ce cadouri sa fac familiei extinse si culmea, am si cumparat produsele. Cred ca le voi trimite prin curier...