Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 5 ianuarie 2015

Ca de inceput

          Uite ca am trecut si peste prima zi de munca din 2015. Nu-mi place inceputul de an la serviciu, pentru ca sunt multe treburi administrative de facut si, oricat m-as organiza, tot am impresia ca nu mai termin tot ce este pe lista.
        In alta ordine de idei, am preluat de la Irina ideea pusculitei si am facut si eu o pusculita reciclata dintr-o cutie de cacao instant, careia i-am lipit capacul (pentru a nu fi ispitita) si in care am facut o fanta pentru introducerea banilor. Pe ea am lipit tabelul cu modalitatea de economisire, respectiv in fiecare saptamana suma corespunzatoare cu numarul saptaminii din an. Adicatelea in prima saptamina din an 1leu, in a doua 2 lei, si asa mai departe. Pe tabel scrie cat trebuie sa pun in fiecare saptamina. La sfirsit, ar trebui sa am 1431 de lei, conform tabelului. Daca va intereseaza, gasiti tabelul tot la Irina pe blog, aici .
           Iata pusculita mea:
 
          A se vedea ca am bifat primele doua saptamani din an, dar si ultima. Pentru ca nu au venit toti copii asteptati cu sorcova :) am preferat sa pun banii ramasi in pusculita. Cand voi mai avea sume mari, am sa pun si am sa bifez saptamina cu suma respectiva. 
        Sa nu ma intrebati pentru ce strang banii, ca nu stiu. Ce stiu sigur e ca nu vor ramane necheltuiti. :)
          O saptamana frumoasa sa aveti si daca vreti sa furati ideea Irinei, sa stiti ca ea nu se supara! :)

8 comentarii:

ina spunea...

Spor la agonisit! ☺

anca spunea...

:)) si eu m-am apucat dar invers, de la coada la cap, adica pun 53,52,51... pentru ca am zis ca acum e entuziasmul mai mare:)). Spor! Un an minunat!

CCristinaC spunea...

Irina, sa fie! :)
Anca, saru' mana! Am bifat si eu primele doua si ultima saptamina. Pe parcurs, am sa incerc sa pun mai mult de la coada la cap :)

O femeie spunea...

spor la economisit!
Arata f. frumos pusculita ta! Si da, daca ai o sapt. cand te simti in stare, poti sa pui din lunile finale :)

Anonim spunea...

Mi-ai ghicit gandul!! Si eu am o pusculita pe anul asta. Ziceai ca nu esti organizata acasa...dar uite ca ideeea asta dovedeste ca nu e asa. Numai un om organizat strange bani.

CCristinaC spunea...

Arakelian, saru'mana! Am sa pun si sa tai de pe lista fix saptamana pentru care am bani :) Harababura totala, dar voi ajunge la capat cu ea :)

CCristinaC spunea...

Dana, am uitat sa mentionez ca banii ii organizez de ii ia naiba si pe ei si pe mine :)) Ii sucesc, ii invartesc, ii mut sa-mi iasa in final toate socotelile. :))) La strans sunt maestru da' sa ma vezi ce maestru sunt si la cheltuit :))) Ii string cu picatura si ii cheltui grup :)))

Ana spunea...

Foarte tare ideea! :))
deci cine pleaca in vacanta cu banuti adunati la pusculita? :P