Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

vineri, 29 august 2014

Toate la timpul lor

         A venit intr-o zi un domn cu o problema la birou. :) Logic, ca daca n-ar avea probleme, n-ar trece nimeni pe la mine :))) Problema era o succesiune dupa o matusa pe care a mostenit-o de la parinti. Ce face??? Matusa mostenita?? Ete da. Au avut-o bunicii in grija, au preluat-o parintii si apoi el si sotia, deci e mostenita. Mai puteam eu sa-i explic ca persoanele nu se lasa mostenire? Nup, ca era nascut prin 1940 si nu mai inveti cal batran la ham :)))
          Dupa ce ne-am chinuit (sefa si cu mine) sa-i explicam cum ca nu ii este matusa si nu are vocatie succesorala, l-am intrebat daca nu are cumva un testament. Raspunsul lui a fost genial:
"Nu ne-am asteptat sa moara. Avea 88 de ani". :))) Al nostru "Se mai intampla". :)))
          Pai cand,Doamne fereste, te-ai fi asteptat omule sa moara? Cum vine asta? Daca a trecut de 80 de ani, mai are un hop la 100 si, daca scapa si de asta e nemuritoare? In plus, testamentul se face cand mai e mintea in creieri nu pe aratura, ca nici un notar nu e nebun sa autentifice un testament unui om imprietenit cu Rosa (scleroza) si cu Alzheimer.
          No, ca sa fie o invatatura in toata povestea asta, daca stiti ca aveti in grija pe cineva  fara copii si urmeaza sa mosteniti voi, daca cineva trebuie sa va lase ceva prin testament sau daca vreti sa lasati ceva prin testament, ei bine, dati fuga la notar cata vreme mai e mintea la locul ei. In nici un caz in prag de moarte, cu un picior in groapa :)))) Un testament se poate face inca de la varsta de 18 ani, cand cica esti adult.
       

6 comentarii:

anca spunea...

:)) ce-mi place cum povestesti, ai asa un umor!Acum cine stie cum o fi fost femeia la varsta ei? poate era verde verde si nu dadea nici un semn de oboseala si nu s-au gandit. Asa mai amanam lucrurile astea...nu stiu de ce, chiar si cand ne hotaram tot amanam ca na, nu arde. Plus ca batranilor li se si pare ca te grabesti sa-i mostenesti...au o anumita sensibilitate legata de subiect si nu prea stii/poti sa-i abordezi.

CCristinaC spunea...

Am intalnit si tineri care au impresia ca un testament le grabeste moartea :))) insa am intalnit si oameni ce-si injurau rudele moarte ca i-au lasat cu actele incurcate :)))
No, o fi fost verde femeia, da' la 88 de ani nu te astepti sa intinereasca, nu? :))) Un testament il scapa pe domnul in cauza de toate problemele.

o femeie spunea...

Unii nu stiu ce inseamna testament.

CCristinaC spunea...

Cam greu de crezut :)))

tomari spunea...

Sunt persoane care considera ca daca lasa ceva in urma, cel care va "mosteni" n-are decat sa-si cheltuiasca banii, timpul si nervii (tuturor) pentru rezolvarea problemei si a neregulilor lasate.

CCristinaC spunea...

Oho, si ce de mai sunt!