Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 12 ianuarie 2014

Relaxare... si flori

         Nu sunt eu bătrână rău, da' cred că, odată cu înaintarea în vârstă, încep să prețuiesc tot mai mult orele și zilele de relaxare. Poate e și din cauză că mi se pare prea complicată viața și lumea în care trăiesc. Dar să nu filozofez. 
         Ieri, fiind o sâmbătă de primăvară, am decis să ies la plimbare și să fac și ceva cumpărături. Nu esențiale, doar chestiuțe/prostiuțe, gen pixuri, dosare, floricele de porumb, capucino și... chiloți. Nu au nici o legătură, da' astea îmi trebuiau :)))) Am profitat și de soarele care mă încălzea plăcut, pentru că nu am umblat doar prin magazine, ci am stat și în mijlocul drumului, de vorbă cu ceva cunoștințe. Ei bine, una dintre cunoștințele astea a fost total oripilată de faptul că mi-am cumpărat singură trei garoafe. Motivul-femeile trebuie doar să primească florile nu să le cumpere pentru ele. Le cumpără doar spre a fi dăruite. Poftim? Trăim în 2014 și mai gândim astfel? Păi dacă aștept să-mi aducă soțul flori, pot sa aștept mult și bine, că socrela nu l-a educat asa, iar eu nu am reușit să-l educ decât să aducă flori măcar la zile speciale. Mai aduce el, dar flori de curte, cumpărate de mila, de la băbuțele din piață sau de la semafoare. Dacă nu are un motiv clar, nu cumpără flori. Si cum băbuțele nu au flori de vândut iarna, iar până la "Ziua îndrăgostiților" mai e grămadă de timp, ce rămâne de făcut? Rezolv eu problema. Îmi cumpăr singură flori pentru că-mi plac, îmi dau o stare de bine, sunt fată mare (și ce mare) și îmi permit măcar trei garoafe, acestea fiind florile cele mai ieftine în acest anotimp, dar care rezista sigur vreo doua săptămâni. Nu știu de unde naiba a venit ideea asta, că femeile nu își pot cumpăra singure florile. Am mai avut astfel de discuții, în trecut, cu terțe persoane, dar credeam că am trecut peste idei de felul acesta. Din păcate, pentru a nu știu cata oară, se dovedește că m-am înșelat. Ei bine, persoanele astea să stea cu ideile lor, eu mă gândesc să-mi fac abonament la florărie. Pentru mine, florile constituie mica mea slăbiciune. Păcat ca soțul meu nu știe să profite. :))))
           In rest ... o zi superbă am avut. Am reușit ieri să și tricotez. Acasă, nu în stradă, că parcă văd ca as fi generat alte discuții :))))))
          Si ca să nu bat câmpii, împart cu cu voi cele trei garoafe infractoare și vă urez să aveți o duminică superbă și o săptămână liniștită dar veselă și mulțumitoare!


4 comentarii:

cristina spunea...

ma topesti tu, cu umorul tau! garoafe infractoare, auzi! :))))
eu nu stiam ca n-am voie sa-mi cumpar flori. stiam ca garoafele sunt flori pentru morti, dar nu ca n-am voie sa mi le cumpar singura.
chiar si asa, sa stii ca mie mi-au placut mereu, mi le-am cumparat singura preponderent pe elesi m-am bucurat pentru ca: sunt ieftine, sunt si in perioada asta, au culori vii si multe, nu sunt cu fitze-n cap si rezista fara tehnici speciale de spagat pe 2 scaune din partea mea (gen schimbat apa de 3 ori pe zi etc). ce daca se pun si pe coroane si jerbe?

asa ca bucura-te de ele, cumpara-ti cat de multe si nu te mai uita in gura asta a lumii, ca lumea a ajuns sa aiba numai gargauni in cap in ultima vreme, nu stiu de ce.

CCristinaC spunea...

Cristina, te si vad dand reprezentatia in spagat pe doua scaune pe langa vaza cu flori :)))
Legat de florile pentru coroane... am vazut coroane din toate florile posibile.
Si da, lumea e razna rau de tot :)))

Anonim spunea...

Si mie imi plac garoafele...plus ca , asa cum bine ai scris , tin mult...Eu nu imi cumpar flori , pentru ca de as cumpara , mi-as deschide gradina botanica...imi plac cactusii , mi-as cumpar din fiecare soi , cate 4-5 exemplare :)))) Asa ca ma abtin...Ce am acasa e primit.Singura cumparata de mine este Aloea , pe care am cumparat-o de la o batranica si i-am dat pe ea triplul sumei ceruta...semana asa , cu ilustrarea Sfintei Vineri din povestile lui Creanga.
Sa ai o saptamana excelenta ! :)

CCristinaC spunea...

Ana, nu fac gradina botanica pentru ca nu am spatiu si ma abtin :))) Cactusi nu cumpar ca ... nu ma omor dupa ei. Din copilarie mi se trage, cand am cazut cu mainile in ei :) Copil cuminte, deh... :)))