Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 22 iulie 2013

Yupiiiiii, vancantaaaaaaa

          Da, e adevărat, a sosit trenul din Franța și la mine în gară. Stă vreo două săptămâni. Cam puțin pentru câte planuri am, dar mai tăiem din ele. Din planuri, nu din zile. :)))) Pe scurt, visez să croitoresc câte ceva în fiecare zi, să citesc și să stau ca iguana la soare. Asta cu statul la soare cam greu, la ce canicula se anunță, da' poci să visez, nu? Ca urmare, plec de acasă. :)))
          Dacă anul trecut am fost la mare și în Deltă, anul ăsta, pentru ca avem parte de o vacanță cu buget redus, ne vom urca în mașină și vom porni hai hui  pe cărările patriei, câteva zile. Plecam mâine și ne întoarcem când se gată banii  "După buget, coane Fănică" :)))
          Traseul ar fi Cheile Dâmbovicioarei cu peșteră cu tot, Bran, Râșnov, Brașov, Sf. Gheorghe, Tușnad -Lacul Sf. Ana, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Praid-salina, Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Piatra Neamț cu vreo două mânăstiri de vizitat, Bacău, Focșani, Buzău-Vulcanii noroioși, Ploiești, Târgoviște și acasă. Așa scris, mi se pare al naibii de lung traseul, da' pe hartă e așa mic... De colea pana colea. :)))
          Nu ne așteaptă nimeni niciunde, nu am rezervat nimic. Vom mânca unde ne va fi foame, vom dormi unde ne va prinde noaptea sau oboseala. Pentru orice eventualitate și pentru că sunt paranoică, pun în portbagaj și o pătură mai groasă. :) Refuz să mă gândesc prea mult la posibilitatea de a dormi în mașină, că începe să mi se pară sexi. :))) Mie, care nici cu cortul nu mă duc. :))))
          Tot din cauza de paranoia, am pus parte din buget pe un card, parte într-un cont separat, din care să pot transfera banii pe card la orice agenție a băncii, întâlnită pe traseu. Am păstrat în buzunar doar banii de combustibil și de cafea :))) asa că hoții n-au nici o șansă. :))) Ce vreți? Am mai spus. Sunt născută la Slatina și se știe ca oltenii trăiesc cu frica de a nu fi furați, așa ca îmi iau toate măsurile de precauție necesare. E drept că nici nu am fost furată vreodată și sper să rămână așa situația. :) Nici gps nu luăm. Avem harta pe hârtie și s-a inventat google map. Există sigur indicatoare și pe unde mergem se vorbește românește :) Mai vreți o dovadă de paranoia? Acasă rămâne mama cu două prietene :))))))
          Așadar, plecăm doar noi doi, ca doi porumbei, să ne relaxam nervii pe cărările patriei și să venim acasă mai obosiți decât am plecat, că asa e de obicei, la noi. Voi pune impresii și ceva poze de pe traseu pe facebook, pentru că pe blog nu reușesc să scriu de pe telefonul mobil.
      Să ne reîntâlnim cu bine!

5 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

vacanta placuta!aveti un traseu f frumos!

Izi spunea...

Drum bun si numai bine va doresc! Vacanta placuta!

simf spunea...

dadada, asa trebuie, in fiece dimineata cu harta turistica pe capota, unde mergem?, ochi inchisi, deget pe harta, uite-aici! (daca aveti de unde imprumuta un cort si saltele/izoprene e si mai bine, dar oricum sunt pensiuni peste tot si, nu uita de varianta dormit in casele taranilor. e incredibi de fain - vrei detalii, scrie-mi un mail, noi am facut n concedii asa, inca si cu copii mici). musai si-o harta rutiera.
si daca megeti la vulcani, paclele mici sunt mai spectaculoase decat paclele mari, nu ratati te rog coltii de chihlimbar - mi-am luat o minune de romanit de-acolo, vezi ca luni si marti muzeele sunt cam inchise -, focul viu, chiliile rupestre, trovantii, castrul de la pietroasele, muntele de sare... de fapt, buzaul e de-un concediu plin doar el :)
uite, ca idee: http://turismbuzau.ro/

CCristinaC spunea...

Irina, Izi, multumim frumos! :)
Simona, nu am reusit sa intru pe blog de pe telefon. E primul concediu pe care il facem asa, fara rezervari si alte cele. Un traseu am avut stabilit pentru ca ma cam temeam de reticenta sotului fata de umblatul hai hui. :))) Cert e ca i-a placut si, pentru la vara vrea o rulota :))))))) Saru' mana pentru oferta. Nu mi-ar strica niste trasee pentru viitor. :)
La Buzau am promis ca facem tur separat ca-s multe de vazut. Ne-am facut prieteni acolo. :)

simf spunea...

consiliere? cu drag, cristina. zici in ce directie, vorbim, ne documentam.
(pot spune ca noi am cam calcat in picioare meleagurile patriei)