Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 26 martie 2012

Stol de fluturi

Am terminat fluturii pentru mărturii. A fost mai migălos să cos antenuțele și acele de broșă, dar au ieșit frumoși. Așa mi se par mie. Voi ce ziceți?

Acum lucrez la păturică, însă nu se vede prea bine modelul. Promit să v-o arăt îndată ce se va înțelege ceva din ea. :)

joi, 22 martie 2012

Primăvară în balconul meu

A înflorit o parte din florile din balcon. Mușcatele drepte sunt cele mai grăbite, dar vin din urmă și mușcatele  curgătoare. Din luna aprilie le voi pune îngrășământ și sper să am parte de aceeași feerie de culori ca și în anii trecuți.
Deocamdată:



miercuri, 21 martie 2012

Leapșa - câte ceva despre mine

Am primit de la Iulia, al cărei blog îl citesc cu mare placere, leapșa - câte ceva despre mine. Mulțumesc frumos, Iulia!
Săptămâna trecuta, cel mai mult am cheltuit pe  hainute de bebe. Voi fi nasa de botez si trebuiesc multe lucrusoare in acest sens.:)
Daca as castiga maine 10.000 de euro, i-as imparti in trei si i-as depozita in trei banci diferite. Nu am nici cea mai vaga idee ce as putea face cu ei si, de frica sa nu-i cheltui aiurea, i-as "piti" la banca.
Reteta mea preferata, din cele extrem de ieftine, este ciorbita de pui. Doua bucati spate de pui, ceapa, ardei, morcovi, rosii, zdrente de ou si patrunjel.
Distractia mea preferata, care nu implica cheltuieli, este blogul meu.:)
Voi considera saptamana aceasta un succes pentru blogul meu daca as reusi sa am cite 50 de afisari de pagina/zi.
Daca ar fi sa fac o cheltuiala mare si nu neaparat necesara, mi-as cumpara o camera foto performanta.
Cand eram copil, visam sa fiu sculer matriter. :)  Acum lucrez ca secretar in domeniul juridic.
Dintre mere si pere, imi plac merele. Golden in special.
Intre ghiocei si zambile, aleg zambilele.
Banii reprezinta pentru mine o piedica.Ma impiedica sa vad si sa-mi traiesc viata la adevarata ei valoare.
Gata. Pentru ca este leapsa, trebuie sa o dau mai departe, la 5 persoane, cu rugamintea ca acestea sa o dea, la randul lor, mai departe la 5 prieteni, spunand si de unde au primit-o. Cele cinci persoane sint:
Silvia http://vulpebatranahandmade.blogspot.com/
Mb09 http://myhandmadecreation.blogspot.com/
Izi http://2-izithings.blogspot.com/
Elly http://byellyhandmade.blogspot.com/
Ana-Maria http://ana-maria-crosetam.blogspot.com/

marți, 20 martie 2012

De prin piață

In ultima vreme, ideea de a mânca "bio" preocupă multă lume și câștigă teren în discuii, chiar mai mult decât politica. Din punctul meu de vedere, "bio" nu există nici dacă planta crește în eprubetă. Cine știe ce efect cancerigen mai are și sticla :))) In schimb, discuțiile alunecă rapid către "în ce preparăm alimentele". De ce contează atât de mult? Își mai aduce cineva aminte că înainte de 1989 nu aveam ce găti? Acum avem ce și nu avem în ce? Să ne amintim că în Africa se moare de foame?
Așadar, ca sa fim în trend, trebuie să vă povestesc cum, duminică dimineața am fost în târgul săptămânal și am luat de la țărani (în sfârșit) salată verde la 2,5 lei bucata, ceapă verde la 1 leu legătura, ridichii la 1,5lei legătura și mere la 2,5lei/kg. Aveau oamenii legături de lobodă verde și roșie la 1 leu și spanac la 5lei/kg. Lobodă și spanac nu am luat. M-am luat după soț și nu am cumpărat, dar o să iau duminica viitoare. :) Se simte nevoia de verdeață, legume și fructe proaspete. A, au apărut și urzicile, dar vânzătoarele erau cam brunete și am zis "pas". :) Nu am nimic împotriva lor ca etnie, dar nu încurajez mafia piețelor. :)
Tot duminică am cumpărat dintr-un hipermarket castraveți românești, mandarine și portocale. Încă nu renunț la citrice, din nevoia de vitamina C și pentru că la mine abia începe sezonul gripelor. :)
Trebuie să mărturisesc că sunt un fan al cumpărăturilor de la țărani și asta nu pentru că aș mânca bio și as trăi mai mult, ci pentru că produsele de la ei au gust bun și nu se simte gust de plastic sau de penicilină ca la roșiile din magazine (de exemplu). 
Si ca să închei într-o notă veselă, vă zic un banc pe care l-am auzit pe la tv. 
Se zice că moșul și baba lui fac un accident cu mașina și mor amândoi. Ajung la poarta Raiului și îi poftește Sfântul Petre înăuntru. "Poftiți" zice Sfântul Petre. "Tot ce e aici, al vostru e". Intră cei doi în Rai și acolo... minunăție... verdeață, plajă, apă, să tot trăiești asa bine. Se întoarce moșul către babă și, supărat îi zice: "Vezi, puteam să avem parte de toate astea încă de acum cincisprezece ani, dar tu nu și nu, să mâncăm sănătos..."

luni, 19 martie 2012

Premiu - " The Lobster Award"

Ca să încep bine săptămâna asta, Mb09 s-a gândit să-mi dea un premiu, și anume: " The Lobster Award".  Mulțumesc frumos draga mea!
Pentru că regula este să dau premiul altor cinci bloguri, le voi da următoarelor:
As da eu premiul tuturor celor din lista mea de  bloguri preferate, dar se pare că regula e de cinci. :) Felicitări tuturor celor care au în grijă un blog, pentru că nu e tocmai treabă ușoară. :)

duminică, 18 martie 2012

Despre săptămâna trecută

Am voie să spun "Ce bine că a trecut săptămâna trecută"? Ei bine, am nu am, eu tot o zic.
Nu știu cum a fost la voi, dar la mine ... 
De obicei, nu îmi fac prea multe planuri pentru un timp scurt, tocmai ca să le duc la bun sfârșit, asa că nici săptămâna trecută nu am avut planuri prea mari. Trebuia să termin 20 de fluturi croșetați și am făcut doar cinci. Noroc că mai e ceva timp până la cumetrie. :) Îmi propusesem să încep măcar o căciulița pentru nepoțelele mele, am sărit peste... Si exemple mai sunt. :) Nu mai vorbesc de faptul că toată săptămâna m-am luptat cu mine să nu mă enervez și să-mi păstrez calmul în relațiile cu persoanele din jurul meu. Toată lumea a avut tendința  de a mi se "spovedi" iar eu numai amabilă și răbdătoare să ascult văicărelile altora, nu am fost. Sincer vă spun, m-am săturat de persoanele care nu fac decât să se vaiete. "Nu am bani" Si crezi că eu dau pe dinafară? " S-a scumpit zaharul cu 0,3lei/kg" Si mănânci un kg/zi? "Fiul meu nu mă ascultă" Helooou fi-tu are 40 de ani!  "Sotul meu are amantă" Nu zău! Pe nevasta amantului tău? După cum se vede, am fost foarte "încântată" de văicărelile altora. Am făcut eforturi să nu le spun ceea ce gândeam. Ideea mea e că dacă m-as văieta, chiar si din cauza unei dureri de cap, nu as face decât să atrag energiile negative. Prin urmare nu mă vaiet și încerc să nu-i iau în seamă nici pe cei din jurul meu, al căror sport preferat e "văicăritul" lângă punga cu semințe, doar că săptămâna trecută, cu greu am făcut fată. O fi din cauza de Marte, Jupiter și Venus care își cam fac de cap pe cer. Să le zică cineva "la loc comanda !". :)))
In schimb :) am modificat patru brațări pentru o prietenă. Mi-a adus patru brațări din elemente swarovski biconice de 4mm înșirate pe sârmă cu memorie și nu-i mai plăceau asa. O parte dintre mărgele le-am pus pe sârmă siliconată, iar  din ce mai rămăsese am "cusut" o brațară și o pereche de cercei, cu toate culorile. Prietenei mele i-au plăcut. Vouă?
In altă ordine de idei, la începutul lunii februarie mi s-a mai născut un nepoțel. Fiul fratelui meu, pe care urmează să-l botez, la sfârșitul lunii aprilie. Ieri am fost la cumpărături de hăinuțe și, pentru că fiecărui nepoțel i-am croșetat cate o păturică, am luat fire Red Heart Baby în cinci nuanțe și am ales modelul de mai jos. Știu că ar fi fost frumos un model granny square, însă timpul este scurt și vreau să duc păturica atunci când voi merge la botez. Cred că va iesi frumoasă ținând cont că voi lucra cu cinci culori. :)
Si ca să nu vă mai plictisesc, că oricum am scris un roman deja, termin aici, vă doresc să nu aveți o săptămâna cum a fost pentru mine cea care tocmai s-a terminat :) și vă dăruiesc virtual o floare din balconul meu.
 O săptămâna liniștită și însorită  să aveți!

miercuri, 14 martie 2012

Set turcoaz

O altă culoare dintre cele preferate de mine este turcoazul, asa că nu se putea să-mi lipsească un set turcoaz. :)


luni, 12 martie 2012

Fluturi :)

Săptămâna asta voi croșeta fluturi. O prietenă dragă vrea să dăruiască fluturi pe post de mărturii la petrecerea de tăiere de moț a fiului ei. Fluturii vor fi croșetați din bumbac mercerizat alb și turcoaz și vor fi prevăzuți cu ace de broșă. Frumoasă idee pentru mărturii, nu?


vineri, 9 martie 2012

Set "Mărțișor"

Pentru aceeasi prietena am mai facut doua seturi ca cel de mai jos. Pentru ca le-a vrut in culorile martisorului, am folosit perle albe Mallorca de 6mm si 10mm si howlit rosu sfere de 6mm. A fost prima data cind am folosit sirma, wire guardian si crimpsuri , dar cred ca m-am descurcat :)




luni, 5 martie 2012

Set în negru și albastru

In nebunia care m-a apucat, legată de înșiratul de mărgele, am făcut pentru o prietenă un set -colier, brațară și cercei, din agate crab albastre și onix negru. 
Prietenei i-a plăcut, sper să vă placă și vouă. :)



duminică, 4 martie 2012

Alte mărțișoare :)

Mai vreți să vedeți mărțișoare? Iaca:





 Poate ați observat (și dacă nu, vă spun eu) îmi plac foarte mult bijuurile în combinație de pietre/mărgele cu flori croșetate. Toate aceste mărișoare-cercei au fost dăruite cu toate gândurile mele bune, unor prietene pe care nu le cunosc personal, dar pe care le cunosc prin intermediul internetului și care îmi sunt foarte dragi. Despre bucuria de a dărui, promit sa fac o postare în viitor. :)
Si ca să începem săptămâna viitoare cu bine, vă ofer și una din florile pe care le-am primit eu în această perioadă.
O săptămâna frumoasă să aveți!

joi, 1 martie 2012

O primavara linistita !

Va doresc sa aveti o primavara linistita si fericita, alaturi de cei dragi!
Martisoare virtuale pentru toata lumea, la alegere: