Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

vineri, 16 noiembrie 2012

Bucuria unuia, necazul altuia

In incursiunile mele pe Youtube, am dat peste următorul videoclip și m-am gândit la o analiză pe imagine: :)))
Bineînțeles că, în primă faza, mi-a plăcut mult de tot de nenea de la bufet, care, printre altele, e un domn că numa' domnii poartă pălărie. :))) N-are Moș Ion (l-am botezat) nici o altă grijă în afară de a păzi sticla cu sfințenie. E vai de el, murdar, fără dinți, cu încălțări și haine ponosite, fără un ban în buzunare, dar e vedetă și e fericit dom'le.  Nu-i trebuie avere, nu palate, nu mașină, nu haine de firmă... doar o țuică. Omul ăsta are o relație personală cu natura, cu gardul de care se mai sprijină (n-am aflat părerea gardului), cu drumul care mai intra pe arătură și cu vântul care bate cam tare, :))) dar e fericit. Ce contează că vin alegerile sau sfârșitul lumii, poa' să se întâmple orice, numa' țuica să nu dispară și să nu se scumpească. :))) El e fericit. 
Si cum stăteam eu și ii admiram fericirea lui Moș Ion, ca un par în moalele capului mă trosnește ideea ca pe Moș Ion îl așteaptă Țața Ioana, acasă, și na belea, că s-au dus naibii sentimentele mărețe.
Păi bine Moș' Ioane, te așteaptă Țața Ioana cu mămăliga caldă, cu mâncarea pe plită, cu apa caldă să-ți speli picioarele alea și să-ți schimbi hainele pe care le-ai îmbrăcat luna trecută și nu le-ai mai dat jos, și 'mneata umbli brambura, beat de nu mai știi cum te cheamă? Cum, cine te cheamă? Te cheamă nevastă-ta acasă, să dormi vreo trei ore, că ai promis că o să cosești iarba vecinului și nu te-ai mai dus. Ai luat banii de la om și te-ai oprit la bufet... să-i fie numele ăluia de a pus cârciuma-n drum! (Ati văzut că bufetul e dotat cu centrală termică?)
In altă ordine de idei, după ce am m-am prins eu (pentru a nu știu câta oară) că nu ne trebuie prea mult ca să fim fericiți, am descoperit că uneori, fericirea unora înseamnă necazul altora. Fericirea lui Moș Ion e necazul soaței lui.
Si cum sunt într-o perioadă în care am parte de pari în cap, mai pică unul cu întrebarea următoare : dar dacă și  Țața Ioana își găsește fericirea tot in sticla cu țuică?
No (mai) comment :)))

2 comentarii:

Silvia spunea...

Pe cand o carte? Scrii foarte frmos !

CCristinaC spunea...

Multumesc, doamna! Tu esti draguta, ca de obicei. :)