Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 8 aprilie 2012

Curățenia de Paști

Dintotdeauna, săptămâna Floriilor a fost pentru mine săptămâna curățeniei. Așa am crescut și asa am preluat. Am început de luni prin a curăța, rând pe rând, fiecare dulap în parte. Am sortat, am aruncat, am donat, dar tot mai am multe. La ce mi-ar folosi atâtea lucruri, nu știu. Ce știu e că pe multe dintre ele nu mă îndur să le scot din casă, pe motiv că am să le folosesc cândva, că sunt de la tanti x, că ... Motive sunt multe. E drept că de ceva vreme, nu am mai cumpărat ceva decât dacă îmi era de mare trebuință. E și ăsta un început. :) 
Ieri, am definitivat călătoria în ale curățeniei. Am scuturat, aspirat, șters, spălat, frecat, călcat... Când a venit soțul și m-a văzut călcând perdelele, m-a întrebat :"Iar faci curățenie?" "Da, pentru Paști" și el: "La tine e Paști în fiecare lună" :))) Dap, are dreptate dragul de el. In fiecare lună fac ceea ce am făcut ieri. Curățenie ar fi fost, dar nu aș simți că e Paști sau Crăciun (după caz) dacă nu aș avea oasele rupte de muncă. :))) Năravul din fire, n-are lecuire. In anii trecuți, soțul meu mai avea obiceiul să mă și ajute, însă "adu-mi aia, du aia..." l-a făcut să aibă de lucru fix când mă apuc de curățenie. :))) Am găsit pentru el (și alții asemenea) o melodie faină:
  Săptămâna aceasta mă voi ocupa de meniul pentru zilele de Paști, de fapt pentru ziua de duminică, pentru că luni vom pleca în excursie la Târgu Jiu. Intenționez să-mi pup soțul la Poarta Sărutului. :))) Voi ce program aveți pentru zilele de Paști? 
Si ca să închei, le spun tuturor celor care își serbează onomastica astăzi, La multi ani! Un buchet de narcise, pentru voi toți.
O săptămână superbă să aveți!

5 comentarii:

Silvia spunea...

suuuper tare melodia !!!!

Loredana spunea...

Sa ai o saptamana frumoasa in care sa te bucuri in casuta ta curata si aranjata!

CCristinaC spunea...

Asa-i Silvia! E si antrentanta. :)

CCristinaC spunea...

Loredana, multumesc frumos!

corina spunea...

Mi-a placut postarea ! :)