Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

sâmbătă, 18 februarie 2012

Când mă apucă...

M-a apucat astăzi vrednicia cea mare și dorința de a face curat "luna" în casă. Mă apucase pe mine cam de săptămâna trecută, numai că, dacă sâmbătă am avut parastas, m-am "așezat într-un colt și am așteptat să-mi treacă cheful" :)))
Astăzi, însă, m-am trezit pusă pe muncă. La prima ora am "atacat" bucătăria. Multe "cioburi" mai am și eu și parcă tot nu sunt de ajuns... Apoi am lustruit baia și abia apoi în camere. Am spălat perdele, lenjerie de pat, fete de masă... Am șters geamuri, uși, lustre... am mutat și niscai mobilă... Fată vrednică, pupa-m-aș și să nu fiu de deochi :))) numai că acum mă doare fiecare centimetru pătrat din corpul ăsta cit un șifonier cu trei uși. :))) Dacă eram mai slabă, era tarlaua pentru durere mai mică. :))) Am avut chef de smotruit? Da, și acum suport consecințele... însă cine are casa "luna"? Eu. Madam Scamă e mulțumită, spre disperarea soțului meu care a înlemnit când a văzut fata de masă roz din bucătărie. :))) Dacă ii pun fata de masa cu pătrățele, e foooaaarte mulțumit. Dacă pun una d-asta, roz, crem, alb, lila... e terminat.
Ca o noutate, azi am înlocuit clasicul "Cif" cu bicarbonat de sodiu amestecat cu zeamă de lămâie (proporție de 1 la 1) și și-a făcut treaba. Am mai folosit lămâie la spălatul obiectelor sanitare și chiuvetei din inox, precum și la spălat faianța. Am tăiat-o pur și simplu în două și am purces la frecat temeinic obiectele vizate. Am fost mulțumită, mai ales că mirosul e super. Am înțeles ca boraxul mai poate fi folosit la curățenia casei, doar că nu prea știu unde găsesc. Am să-mi încerc norocul la farmacie.
Si ca să vedeți că bărbații se educă, i-am zis astăzi soțului meu că fac curățenie și mi-a zis: "Să cumpăr flori?" A ajuns dragul de el exact ca și câinele lui Pavlov. Când aude "curățenie" se aprinde beculețul cu "flori" :)))
Dacă tot am vorbit de flori, ce-ar fi să atragem puțin primăvara cu cântecelul de mai jos?
 
O duminică superbă cu căldură în casă și în suflet vă doresc!

8 comentarii:

corina spunea...

Cristina acum cu siguranta ca meriti o Duminica linistita pe care ti-o doresc din suflet! :)))
Si da! lamaia isi face treaba....

Izi spunea...

Imi pare rau ca te simti epuizata, dar esti linistita ca ai casa curata. Eu folosesc tot timpul bicarbonat cu otet, ca nu mai suport alte mirosuri chimice. Duminica placuta!

Magda spunea...

Cand te mai ia cate un chef din asta, de smotru, sa ma anunti si pe mine...ca tare as mai avea nevoie de cate un ajutor. :)) Te apreciez draga, pentru ca esti atat de hotarata in toate. Te pup!

mb09 spunea...

Bravo, intr-adevar harnicuta. As vrea si eu sa ma prinda asa un chef ca de mult nu am mai facut "luna" casa. Pentru durerile musculare e foarte bun urmatorul tratament: un pahar de apa cu zahar si o aspirina efervescenta de la Bayer, nu ataca atat de mult stomacul, daca ai ceva probleme de stomac poti lua ibuprofen si un omeprazol.daca faci asta la 8 ore de 2-3 ori pe zi iti garantez ca maine dimineata esti ca noua. te pup

CCristinaC spunea...

Azi e duminica si inca mai simt tensiune in bratul drept si in umeri. Probabil am dormit intr-o pozitie aiurea, insa ma simt odihnita. :))Am luat aseara doua aspirine obisnuite. Inca nu am probleme cu stomacul din cauza lor.
Legat de lamiie si bicarbonat, ma intreb daca pot folosi combinatia asta si la frecat oalele. Am sa incerc si anunt rezultatul pe blog.
Va doresc sa aveti o duminica superba! La mine e soare si placut. Sigur voi iesi la plimbare, sa improspatez stocul de vitamina D din organism. :)

Dincolo de nori spunea...

Eventual poti sa-ti iei un Kirby ca sa nu te mai doara cand faci curat:)
Mai multe pe:
http://covorul-meu.blogspot.com/

CCristinaC spunea...

Da, cu siguranta iau un Kirby daca face singur totul si muta si mobila. :)))

Ela spunea...

La faza cu fata de masa roz m-ai amuzat,Cristina!!