Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 25 septembrie 2011

Zile linistite

M-am trezit ieri mingiiata de razele soarelui care imi invadase dormitorul. Un soare nici prea rece (daca se poate spune asa) nici prea fierbinte. In ciuda gripei urite care nu-mi da pace de vreo trei zile, m-am trezit cu o asa stare de bine... care m-a insotit ieri si ma insoteste si azi. Nup, nu m-am drogat, sint antidrog, antitutun, antialcoolism, anti etc. :)
Am iesit in oras, am facut citiva pasi prin micul tirg de provincie in care locuiesc, mi-am cumparat crizanteme si m-am intors acasa cu gindul sa pregatesc mincare pentru familia mea. Nu ca nu as gati ori de cite ori este nevoie, insa, de multe ori acest gest intra in reflex si datorie si nu reusesc sa mai vad placerea celor care maninca si nici ei nu mai apreciaza efortul meu. Insa ieri, am gatit cu inima... Nu am facut feluri complicate, noi fiind o familie cu gusturi simple. Am mai incercat eu sofisticaturi, dar daca nu avem gustul format... nup...nu ne place... asa ca raminem la mincarea simpla, pe care incerc sa o pregatesc cit se poate fara grasimi si prajeli. :) Am facut asa: 
supa de pui cu galuste
 tocanita de vara cu aripi de pui, 
respectiv ceapa, morcovi, ardei si rosii (toate din gradina) mai mult fierte decit calite, peste care am pus mult patrunjel (care nu stiu de ce nu se vede in poza)
 prima mea piine de casa dupa aceasta reteta
 mai trebuia putina sare, dar a mers si fara :)))
servita cu pate din ficat de pui, facut in casa dupa aceasta reteta, cu citeva modificari. Eu am fiert ceapa si ficateii in apa cu vin si nu i-am calit in margarina, nu am pus vegeta ca nu o suport si nici chilli. A, la sfirsit, in blender, am pus unt, nu margarina.
 
 Am facut si un chec maaaare pe care l-am copt in tava dreptunghiulara ca tavile mele de chec au prins rugina de la cit le-am folosit. :)))). Trebuie sa-mi iau altele, ca doar vreau sa par o gospodina, nu? Reteta de chec e de aici
 Imi iau libertatea sa va servesc cu o feliuta de chec si un pahar cu lapte
 alaturi de un videoclip si o melodie care imi intaresc starea de bine si pe care as vrea sa o transmit tuturor. :)
 
Cit de putin ne trebuie ca sa fim fericiti...
O duminica superba sa aveti si o saptamina cu impliniri!

2 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

mmm, ce bunatati!

CCristinaC spunea...

Pentru familie, orice, nu? :)