Translate

vineri, 3 septembrie 2010

Gem de prune cu simburi de nuca

Din categoria "conserve pentru iarna" am facut gem de prune cu simburi de nuca. Am avut o galetusa de prune pe care le-am spalat, le-am scos simburii si le-am pus intr-un tuci cu fundul plat. Am pus peste ele 1kg de zahar si le-am lasat cam 6 ore. Apoi le-am pus la fiert, amestecind destul de des. Cind fructele au fost fierte, am pus doua pliculete de zahar vanilat si cam 250g de simburi de nuca pe care i-am copt putin in cuptor. Am stins focul, am pus gemul fierbinte in borcane (mari, ca mici nu mai aveam) am pus capacele si am lasat la racit sub o patura groasa.


2 comentarii:

Magda spunea...

Am facut si eu gem de prune... din 20 kg de prune. :))...si e atat de buuuun....
Dar si al tau cred ca e foarte bun. Imi place cum se vede in borcane. Are o culoare tare frumoasa! :)

CCristinaC spunea...

Magda, ai facut gem nu gluma... Eu am facut dintr-o galetusa de 5kg, ca la noi e familie mica. Oricum, anul asta s-au facut prunele peste tot. Sa nu vrei sa faci conserve cu ele e o mare .