Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 3 iulie 2022

Vacanță în Turcia (V)

     Am ajuns să vă povestesc și despre ultima destinație din Turcia. Știu că a durat cam mult, dar viața mea e puțin ciudată, în acest moment. Poate am să povestesc. Deocamdată, povestim din Turcia. Următorul oraș -Eskișehir. Nu mă întrebați pe ce criteriu am ales orașul, că nu am avut. Am ales la întâmplare, un oraș care să nu fi fost Ankara ori Bursa. :))) Nu ne-a părut rău. Oraș universitar, am nimerit hotel în cartierul studențesc. Destul de cosmopolit, orașul. Tineri îmbrăcați modern dar foarte cuminte, alături de mai puțin tineri, îmbrăcați tradițional. Am avut timp să analizez oamenii. Ei foarte politicoși și oarecum ocrotitori cu ele, mai au obiceiul să dea fetelor jachetele :)  Ele, extrem de naturale, foarte puțin machiate, fără tocuri de 12 cm, fără fuste prea scurte și... fără unghii kilometrice și fosforescente :))) Cei tineri țin ușa deschisă pentru cei mai puțin tineri și chiar beau ceaiul împreună. Nu le e rușine să fie văzuți cu cei mai în vârstă și chiar se simțea o undă de respect. V-am mai zis că am obiceiuri d-astea proaste, de a observa oamenii. :)))

    Aici, ca peste tot, am plecat cu telefonul în mână, la vizitat orașul. Ca să nu uit, în apropiere e o bază militară de unde mai zboară câte un supersonic. Nu prea exista șansa să fie văzut, dar e auzit. Prima dată ți se cam ridică părul, dar te înveți. :))) 

    Primul fapt constatat, a fost existența multor cafenele/ localuri, mici și cochete, printre blocuri. Am vizitat și noi câteva. Unul mi-a plăcut ceva mai mult.






    Pentru că am nimerit în cartierul studențesc, am și mâncat în  zonă. Zona e plină de localuri unde se pregătesc maxim zece feluri de mâncare gătită, foarte bună, și unde prețurile sunt pentru studenți. Ce vedeți în poză a costat 30 de lei. În doze e apă. Turcii au mare grijă cu apa. 

     Și... la pas prin oraș




    
    Ne-am plimbat cu barca pe canale. Nu am avut curaj cu gondola :))) Am mâncat înghețată stând pe bordură :)



    Am vizitat Muzeul Păpușilor de Ceară. Recunoașteți personajele.



    Și am vizitat centrul vechi -Odunpazari, vestit pentru căsuțele pitorești și frumos colorate.









    Ne-a scăpat un parc de distracții dar ne-ar fi trebuit o zi întreagă pentru a-l vizita și noi nu mai aveam încă o zi. E în plan. Ne vom întoarce, la un moment dat și vom mai adăuga pe listă încă un oraș care nu e tocmai căutat de turiști. Ca o mențiune, e singurul oraș unde nu am auzit o vorbă în limba română. Se cam mirau oamenii când auzeau de unde suntem :)))
    Ca o concluzie, de final, sunt mulțumită că ne-am făcut vacanța asta. A meritat și timpul și banii cheltuiți. Trebuie să mai spun că rezervările erau făcute din octombrie 2021 și știam suma aproximativă de care aveam nevoie. 
    Vom vedea unde va fi următoarea vacanță. Depinde de cum ni va schimba viața în următoarele luni. Vă țin la curent. Până atunci, să aveți grijă de voi!

3 comentarii:

Anca spunea...

Ce frumooooos!Sa va fie de bine! Imi plac atat de mult orasele ne-turistice!Sunt asa autentice, asa de faine! Am fost si eu in doua din Turcia (Isparta si konya), foaaaarte mult mi-au placut ( Sa vezi viata reala:), firescul a toate si...preturile)

Anonim spunea...

MINUNAT !
TINE- NE LA CURENT SI..... TE SARUT
rodica

Anonim spunea...

minunat !
rodica