Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 14 noiembrie 2021

”Ieri, azi, mâine-viața mea” -Sophia Loren

        Am terminat de citit, de ceva vreme, cartea Sophiei Loren ”Ieri, azi, mâine-viața mea”, dar nu am ajuns să scriu despre ea. De ce scriu acum? Pentru că e o lectură numai bună pentru serile lungi. Cartea este o autobiografie, dar si o enciclopedie cinematografică a unor ani când filmul hrănea sufletul. Pornind de la nașterea ei, autoarea aduce în fața cititorului perioada celui de-al doilea război mondial, foametea, ambiția și visul unei mame singure, munca în condiții care astăzi ar determina orice ”vedetă” să se crizeze, dragostea față de unicul soț, mai mare cu 22 de ani, greutățile pe care le-au depășit pentru a putea ajunge să se căsătorească, sarcini pierdute, nașteri reușite, dar și detenția  pentru taxe neplătite. 

     De asemenea, este descrisă lumea cinematografică unde facem cunoștință cu oameni de film,  scenariști, regizori, actori celebri -Marcello Mastroianni, Cary Grant, Audrey Hepburn, Richard Burton, Elizabeth Taylor, Marlon Brando, etc. 


        Dacă se întâmplă cumva să o aveți în bibliotecă, nu mai amânați - citiți-o ! Dacă nu o aveți, cumpărați-o, împrumutați-o, dar citiți-o! Cartea asta vă va duce într-o lume fascinantă, a lucrului bine făcut, a respectului, a iubirii profunde, a eleganței. O lume dispărută, din păcate. 
      Cu speranța că v-am dat o ideea bună pentru perioada următoare, vă îndemn să lăsați mesajele în secțiunea comentarii. Zi sau seară minunată să aveți! 

Un comentariu:

O femeie spunea...

si am mai scris o carte pe lista.
Multumesc.